Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Werken in het onderwijs

Banner image

Starten in september?

Ontwikkel jezelf en meld je op tijd aan!

Docent of leraar worden?

Wil jij de volgende generatie opleiden en klaarstomen voor de toekomst? Word leraar! Om leraar te kunnen worden heb je naast (vak)specifieke kennis ook pedagogische en didactische kennis en vaardigheden nodig. Daarnaast stelt de overheid dat je een bevoegdheid nodig hebt om voor de klas te mogen staan. Welke bevoegdheid jij nodig hebt en welke opleiding dus bij jou past, is afhankelijk van het type onderwijs waarin jij aan de slag wilt. 

Bekijk alle opleidingen op het gebied van onderwijs

 

Docent en student in gesprek

Welke opleiding past bij jou?

Ga jij aan de slag in het basis-, voortgezet-, speciaal onderwijs of ga je toch voor het middelbaar beroepsonderwijs? Afhankelijk van de keuze die jij maakt, helpen wij je bij het vinden van de opleiding die daarbij past.

In de podcast Grote Pauze gaan adviseurs Anne en Sarah in gesprek met ervaringsdeskundigen en andere onderwijshelden over wat werken in het onderwijs zo mooi maakt! Luister naar inspirerende verhalen. 

Grote Pauze is een podcast van Het Onderwijsloket: een initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Universiteiten van Nederland (UNL). 

Beluister de podcast via Spotify(opent in nieuw tabblad)

Banner image
En wat vinden zij van studeren?

"Het kost tijd en toewijding, maar de investering is de moeite waard"

Daniël Schutte

Lerarenopleiding Duits, deeltijd (afstandsleren)