Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studentbegeleiding

Banner image

Begeleiding en hulp

Onze hogeschool moet een plek zijn waar iedereen zich gezien en gehoord voelt. Een veilige plek waar je jezelf kunt zijn en je talenten tot bloei komen. Je krijgt bijvoorbeeld intensieve persoonlijke coaching van je studentbegeleider. En zijn er klachten of problemen die je studievoortgang belemmeren, dan kun je terecht bij de specialisten van het Student Support Centrum. Die begeleiding is aanvullend op de ondersteuning vanuit de opleiding.

Studeer je al bij Windesheim? Kijk op SharePoint voor hulp/begeleiding(opent in nieuw tabblad).

Bij wie kun je terecht?

Bij wie kun je terecht?

Studentbegeleider

Je studentbegeleider is je eerste aanspreekpunt: hij of zij coacht je, bewaakt met jou je studievoortgang en helpt je bij het kiezen van leer- en stageactiviteiten. Jullie hebben regelmatig contact over of je op de juiste plek zit en of je op koers ligt. Mocht je tijdens je studie problemen ondervinden, dan kan je begeleider je doorverwijzen naar het Student Support Centrum.

Student Support Centrum

Het Student Support Centrum (SSC) biedt allerlei soorten ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van studeren met een functiebeperking, psychische problematiek, loopbaanvragen of taalondersteuning. Je kunt naar het SSC doorverwezen worden door je studentbegeleider, maar je mag ook zelf contact opnemen. Het SSC heeft diverse specialisten in huis, bijvoorbeeld een studentendecaan, financieel coach, studentenpsycholoog, studiekeuze- en loopbaancoach en taalspecialist. Daarnaast biedt het SSC trainingen op het gebied van studievaardigheden, zoals timemanagement en het verwerken van studiestof.

Begeleiding tijdens je studie

Begeleiding tijdens je studie

Hulp bij je studiekeuze

Hulp bij je studiekeuze

Twijfel je over je studiekeuze of wil je de volgende stap in je carrière zetten? Ga met ons in gesprek, óók wanneer je overweegt te stoppen met je huidige studie.

Een veilige leeromgeving

Een veilige leeromgeving

We vinden het belangrijk dat studenten en medewerkers zich sociaal en mentaal veilig en goed voelen, zowel op school als daarbuiten.

Andere begeleiding

Andere begeleiding

Naast het Student Support Centrum kun je ook elders op de campus ondersteuning krijgen. Voltijdstudenten krijgen bijvoorbeeld in het eerste jaar een studentcoach toegewezen.

Contact

Student Support Centrum Almere

Meer weten over begeleiding tijdens je studie bij Windesheim in Almere? Neem contact op met het Student Support Centrum:

Student Support Centrum Zwolle

Meer weten over begeleiding tijdens je studie bij Windesheim in Zwolle? Neem contact op met het Student Support Centrum: