Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Lerarenopleiding Teachers College in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

Open dag

Dinsdag 11 april (online) en vrijdag 14 april (Campus 2 in Zwolle)

Na de Lerarenopleiding Teachers College in Zwolle weet jij hoe je je lessen creatief invult. Je begint met een brede basis in het eerste jaar van je opleiding. Daarna kies je voor het basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Elke school, klas en leerling is anders en heeft andere behoeften. En deze veranderen voortdurend. Al deze veranderingen en ontwikkelingen vragen om leraren die hierop kunnen inspelen. Die kunnen meebewegen met wat nodig is, die het initiatief nemen en de skills hebben om zelf onderwijs te ontwikkelen. Na het Teachers College weet jij waar je als leraar voor staat, wat je te bieden hebt en hoe je jouw steentje bijdraagt aan het onderwijs. 

Proefles en meelopen    Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad)    Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Lerarenopleiding Teachers College

Het Teachers College is anders dan alle andere lerarenopleidingen. Je start met een oriëntatiefase van 1 jaar. Eigen keuzes en jouw algemene ontwikkeling staan centraal. Je krijgt de kans om verschillende plekken binnen het onderwijs te ervaren. Je leert vanuit jouw nieuwsgierigheid. Jouw leervragen geven richting aan jouw ontwikkeling.

Highlights opleiding

 • Bij de lerarenopleiding Teachers College sta je vanaf het eerste jaar voor de klas: 1 dag in de week op een basisschool en 1 dag op een middelbare school.
 • Na de oriëntatie van 1 jaar, kies je voor het basisonderwijs of voortgezet onderwijs. Of haal in wat meer tijd beide bevoegdheden!
 • We werken met nieuwe leervormen. Zo heb je je eigen leerdoelen en word je getoetst door portfolio’s en multimediale presentaties.
 • Je ontwikkelt de 21st century skills die een creatieve, kritische en probleemoplossende docent nodig heeft.
 • Internationalisering staat voorop. Zo krijg je deels les in het Engels, ga je op studiereis en leer je een tweede vreemde taal.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.

Variant van de Pabo

Het Teachers College is een variant van de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo). Deze hbo-opleiding bied je een interdisciplinair programma met ruimte voor je eigen keuzes en het vormen van jouw visie op onderwijs. Je schrijft je in voor de Pabo, maar hebt dus keuze uit alle opleidingen van het al eerdergenoemde lijstje.

Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Het Teachers College leidt je op tot leraar en onderwijs-innovator. Afhankelijk van je gekozen specialisatie geef je les:

 • op basisscholen aan de groepen 1 tot en met 8;
 • in het voortgezet onderwijs binnen het vmbo of de onderbouw havo/vwo;
 • het MBO;
 • of binnen het speciaal onderwijs.

Werkveld

Met jouw diploma en ervaring in beide schooltypen heb je een streepje voor, zoals in scholen met een zogenaamd Tiener College, waarin leerlingen tussen de 10 en 14 jaar vloeiender switchen van basisschool naar vervolgonderwijs. En! Het is veel in het nieuws: basisscholen hebben steeds vaker moeite om leraren te vinden. Maar ook in het voortgezet onderwijs is de werkgelegenheid hoog. Jij kunt straks dus terecht bij allerlei scholen. Van openbare basisschool tot montessorischool. Als Teacher Artist met oog voor de toekomst zijn jouw kansen op de arbeidsmarkt goed!

Doorstuderen

Smaak te pakken na het Teachers College? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

Jij

denkt

met grote regelmaat out of the box

Jij

wilt

niet kiezen voor één onderwijstype

Jij

bent

iemand die graag vernieuwing wilt

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop, boeken, excursies, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).  

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

In de les leg je continu de link met je toekomstige beroep

Irene van Soest

Over de verschillen tussen havo en hbo

Vanaf het eerste moment wist ik: dit is de juiste plek voor mij

Madelein Tijhof

Over de eerste maand op Windesheim

Het is soms zo gezellig dat je vergeet dat je ook nog moet studeren

Mylla Dwars

derdejaars, Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding

De vrijheid die je krijgt als docent is heel fijn

Romy Worrel

afgestudeerd, Lerarenopleiding Frans

Eindelijk wist ik wat ik wilde doen

Famke Stoelwinder

tweedejaars, Lerarenopleiding Economie

Maak kennis met...

Windesheim én de ambassadeurs van de opleiding! Want dat het Teachers College niet zomaar een lerarenopleiding is, is wel duidelijk. Maar hoe is het nou écht om hier te studeren? Studenten Bart, Klazina en Megan vertellen het je graag! Zo leggen ze uit hoe ze de Freshman en Craftsman Fases beleven en hoe ze zelf hun studietempo bepalen. Neem ook alvast een kijkje in gebouw B, de thuisbasis van het Teachers College! Ben je benieuwd naar een dag uit het leven van een TC-student, de collegedagen, de stagescholen en ervaringen? Volg ons dan op insta! 

Studeren in Zwolle   Instagram @TCWindesheim(opent in nieuw tabblad)     Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Ook interessant

Toch nog even verder kijken?

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Universitaire Pabo in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle