Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Pedagogisch Didactisch Certificaat voor instructeurs

 • Deeltijd
 • Cursus
 • 1 jaar
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Pedagogisch Didactisch Certificaat voor instructeurs
Introductie

Haal je certificaat PDC

Ben je onderwijsondersteuner of instructeur, maar heb je nog niet de juiste papieren? Met de cursus Pedagogisch Didactisch Certificaat voor instructeurs haal je binnen een jaar je certificaat voor het primair, voortgezet of het speciaal onderwijs.

Je verbetert hiermee meteen jouw pedagogische en onderwijsvaardigheden. Je leert kennis overdragen, coachen en lesmateriaal ontwikkelen. Als je nog niet in het onderwijs werkt, maar wel graag instructeur of onderwijsondersteuner wilt worden, kan je deelnemen aan de avondvariant.

Download folder(opent in nieuw tabblad)

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

Dagvariant: wekelijks een lesdag (maandag) op onze campus in Zwolle
Avondvariant: wekelijks een lesavond (woensdag) op onze campus in Zwolle

Aanmelden

Meld je nu aan voor de dag- of avondvariant

 • Cursus
 • Deeltijd
 • 11 maanden
 • € 3670,00

De cursus Pedagogisch Didactisch Certificaat leidt je op tot onderwijsondersteuner/instructeur. Je gaat in op actuele onderwerpen die spelen bij het onderwijs en het zelfstandig leren. Je leert kennis, vaardigheden en attitudes overdragen, coachen en lesmateriaal ontwikkelen. De avondvariant is bedoeld voor deelnemers die de overstap naar het onderwijs willen maken of een deeltijdtraject willen volgen.

 • Cursus
 • Deeltijd
 • 1 jaar
 • € 5050,00

De dagvariant is voor instructeurs die al in het onderwijs werken en een duaal traject willen volgen (werken/leren) om opgeleid te worden tot onderwijsondersteuner/instructeur. Je gaat in op actuele onderwerpen die spelen bij het onderwijs en het zelfstandig leren. Je leert kennis, vaardigheden en attitudes overdragen, coachen en lesmateriaal ontwikkelen. De dagvariant kent twee extra leerlijnen: samenwerkend leren en de vak- en schoolleerlijn.

Dit levert de cursus je op

Dit voeg je toe aan je cv

Als je de cursus afrondt ben je in het bezit van het certificaat PDC en ben je inzetbaar als instructeur. Je toont daar mee aan dat je jouw pedagogische, didactische en vakinhoudelijke kennis bijgewerkt hebt. Als je al in het onderwijs werkt of nieuw instroomt: van actuele thema's die spelen bij het verzorgen van onderwijs en zelfstandig leren tot het overdragen van kennis en vaardigheden en attitudes, coachen en lesmateriaal ontwikkelen.

Kosten

Wat kost de cursus?

Je betaalt € 5.050,- voor de dagvariant en € 3.670,- voor de avondvariant. 

Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
 

Alles over je financiering

Incompany

Wil je deze cursus straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Bel of mail dan met het Windesheim Informatiecentrum voor meer informatie.

Praktisch

Heb je nog vragen?

App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.

Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Teaser image

Master Educational Needs

Deeltijd, Master in Zwolle

Teaser image

Pedagogisch Educatief Professional in Almere (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Almere

Teaser image

Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree