Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Pedagogisch Didactisch Certificaat voor instructeurs

 • Deeltijd
 • Cursus
 • 1 jaar
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Pedagogisch Didactisch Certificaat voor instructeurs
Introductie

Wil jij gaan voor dat certificaat voor instructeur?

Ben je aan het werk als onderwijsondersteuner of instructeur maar heb je nog niet de juiste papieren? Met deze cursus van een jaar kun je je certificaat halen voor het primair, voortgezet of het speciaal onderwijs. Je verbetert dan meteen jouw pedagogische en onderwijsvaardigheden. Je leert kennis overdragen, coachen en lesmateriaal ontwikkelen. Als je nog niet in het onderwijs werkt maar wel graag instructeur of onderwijsondersteuner wilt worden, kan je deelnemen aan de avondvariant.

Download folder (opent in nieuw tabblad)   

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

Dagvariant: wekelijks een lesdag
Avondvariant: wekelijks een lesavond
Op maandag op onze campus in Zwolle

Aanmelden

Meld je nu aan voor de dag- of avondvariant

 • Cursus
 • Deeltijd
 • 11 maanden
 • € 3275,00

De cursus Pedagogisch Didactisch Certificaat leidt je op tot onderwijsondersteuner/instructeur. Je gaat in op actuele onderwerpen die spelen bij het onderwijs en het zelfstandig leren. Je leert kennis, vaardigheden en attitudes overdragen, coachen en lesmateriaal ontwikkelen. De avondvariant is bedoeld voor deelnemers die de overstap naar het onderwijs willen maken of een deeltijdtraject willen volgen.

 

Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.

 • Cursus
 • Deeltijd
 • 1 jaar
 • € 4510,00

De dagvariant is voor instructeurs die al in het onderwijs werken en een duaal traject willen volgen (werken/leren) om opgeleid te worden tot onderwijsondersteuner/instructeur. Je gaat in op actuele onderwerpen die spelen bij het onderwijs en het zelfstandig leren. Je leert kennis, vaardigheden en attitudes overdragen, coachen en lesmateriaal ontwikkelen. De dagvariant kent twee extra leerlijnen: samenwerkend leren en de vak- en schoolleerlijn.

 

Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.

Dit levert de cursus je op

Dit voeg je toe aan je cv

Als je de cursus afrondt ben je in het bezit van het certificaat PDC en ben je inzetbaar als instructeur. Je toont daar mee aan dat je jouw pedagogische, didactische en vakinhoudelijke kennis bijgewerkt hebt. Als je al in het onderwijs werkt of nieuw instroomt: van actuele thema's die spelen bij het verzorgen van onderwijs en zelfstandig leren tot het overdragen van kennis en vaardigheden en attitudes, coachen en lesmateriaal ontwikkelen.

Kosten

STAP-budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.

Lees meer over hoe je het STAP-budget aanvraagt

Wat kost de cursus?

Je betaalt € 4.510,- voor de dagvariant en € 3.275,- voor de avondvariant. 

Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
 

Alles over je financiering

Incompany

Wil je deze cursus straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Bel of mail dan met het Windesheim Informatiecentrum voor meer informatie.

Praktisch

Heb je nog vragen?

App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.

Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Master Educational Needs

Deeltijd, Master in Zwolle

Pedagogisch Educatief Professional in Almere (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Almere

Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Zwolle