Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Interessegebieden

Banner image
Interessegebieden

Vind de studie die bij je past

Het vinden van de juiste studie kan best lastig zijn. Welke richting vind je leuk en welke opleidingen horen daar dan bij? Ontdek per interessegebied welke opleidingen we hebben.

Als sporten en bewegen je passie zijn, waarom er dan niet je beroep van maken? Bijvoorbeeld als therapeut, sportleraar, leefstijlcoach, begeleider, manager, adviseur of zelfstandig ondernemer. Het is een breed en afwisselend werkveld, dus je kunt met je sportieve kennis héél veel kanten op! Ontdek de mogelijkheden, zoals in het onderwijs, de gezondheidszorg, de sportwereld of bij de overheid.

Bekijk opleidingen Sport en Bewegen in Almere

Bekijk opleidingen Sport en Bewegen in Zwolle

Met een hbo-opleiding uit het interessegebied Economie, Management en Recht kun je terecht in bijna elke branche. Of je nu wilt leren hoe je financiën beheert, teams leidt, strategie of juridische kwesties behandelt. Je kunt voor een brede basis gaan of je richten op een specifiek gebied, zoals accountancy, marketing, sales, personeelszaken of rechten. Of misschien lonkt het ondernemerschap? Er is altijd een richting die aansluit bij jouw passies en toekomstplannen.

Bekijk opleidingen Management, Economie en Recht in Almere

Bekijk opleidingen Management, Economie en Recht in Zwolle

Duik in de dynamische wereld van media, storytelling en het verspreiden van informatie. Je leert met de opleidingen uit het interessegebied Communicatie en Journalistiek niet alleen hoe je effectief communiceert, maar ook hoe je verhalen vertelt die mensen raken en informeren.

Bekijk opleidingen Journalistiek en Communicatie in Almere

Bekijk opleidingen Journalistiek en Communicatie in Zwolle

Logistiek, elk bedrijf heeft ermee te maken. Dus volop kansen voor een uitdagende functie! Van economie en planning tot voorraadbeheer en transport. Als logistiek medewerker richt jij processen slim en efficiënt in. 

Wil je oplossingen vinden voor logistieke vraagstukken? Dan zijn de opleidingen Logistiek bij Windesheim iets voor jou! 

Logistiek op Windesheim 
Opleidingen Logistiek 

Eén ding weet je zeker: je wilt de wereld een beetje beter maken door mensen te helpen. En dat kan op verschillende manieren. Als verpleegkundige in een ziekenhuis, als logopedist in je eigen praktijk of als begeleider in de wijk. Of help mensen die problemen hebben met verslavingen, schulden of hun gezondheid om weer goed mee te doen in de samenleving. Je kunt alle kanten op binnen het interessegebied Gezondheid en Welzijn!

Bekijk opleidingen Gezondheid en Welzijn in Almere

Bekijk opleidingen Gezondheid en Welzijn in Zwolle

Wil je voor de klas staan en de volgende generatie opleiden? Dan is het onderwijs iets voor jou. Het is een plek waar je jongeren kunt inspireren, uitdagen en iets nieuws kunt bijbrengen, terwijl je zelf ook continu blijft leren. Geen dag is hetzelfde als je voor de klas staat.

De Pabo is een goede optie als je graag kennis wilt delen met (jonge) kinderen. Of misschien ligt jouw interesse meer bij een specifiek vak? Dan kun je ook kiezen voor een lerarenopleiding en later lesgeven aan jongeren op de middelbare school of het mbo.

Bekijk lerarenopleidingen in Almere

Bekijk lerarenopleidingen in Zwolle

Wil jij werken aan innovaties die de wereld efficiënter, duurzamer, gebruiksvriendelijker of mooier maken? Met een achtergrond in Techniek en ICT liggen er veel mogelijkheden voor je open: van het ontwerpen van wijken, gebouwen of producten tot het verbeteren van technische apparaten of het ontwikkelen van apps. Je staat klaar om de handen uit de mouwen te steken en te experimenteren. Of je nu liever achter een tekentafel of een computer werkt, of juist actief aan de slag gaat met een veiligheidshelm op je hoofd.

Techniek en ICT op Windesheim 
Opleidingen Techniek en ICT

Raak jij geïnspireerd door religie en ben je bezig met zingevingsvraagstukken in onze maatschappij? Dan zijn onze opleidingen in het interessegebied Theologie en Levensbeschouwing iets voor jou. Je onderzoekt straks wat de relatie is tussen mens en cultuur, samenleving, geloof en zingeving.

Bekijk opleidingen Theologie en Levensbeschouwing in Zwolle

Locaties
Studiekeuzegids

Opleidingen vergelijken in de Studiekeuzegids

In de studiekeuzegids staan alle opleidingen per interessegebied bij elkaar. Handig om rustig door te bladeren en om opleidingen met elkaar te vergelijken!

Vraag de gids aan(opent in nieuw tabblad)