Welke technische stap laat jij leerlingen straks zetten?
Wil jij jouw enthousiasme voor techniek doorgeven aan de volgende generatie? Dan is de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs deeltijd iets voor jou. Heb je de kennis nog niet in huis, maar heb je wel affiniteit met techniek en jongeren? Wij geven jou de tools om jouw technische kennis te verdiepen en we leiden je op tot docent. Je kunt kiezen uit één van onze elf specialisaties van lesgeven in het vbmo tot mbo: mbo docent elektrotechniek, mbo docent installatietechniek, mbo docent werktuigbouwkunde, mbo docent motorvoertuigen, mbo docent bouwkunde, mbo docent bouwtechniek, mbo docent ICT of vo leraar informatica of vmbo leraar PIE (Produceren, Installeren en Energie), vmbo leraar MVI (Media, Vormgeving en ICT), vmbo leraar M&T (Mobiliteit & Transport) of vmbo leraar BWI (Bouw, Wonen en Interieur).
Download folder(opent in nieuw tabblad) Persoonlijk adviesgesprek
Jouw flexibele route tot leraar technisch beroepsonderwijs
Wist je dat de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs een flexibele studie is? Dit betekent dat jij (mede) bepaalt wanneer je wat volgt en hoe je iets afsluit. Op deze manier stippel je de eindbestemming én tijdsduur van je opleiding dus voor een groot deel zelf uit en bouw je dus flexibel aan je toekomst.
-
Jouw deeltijdstudie
Mix van colleges, praktijk én zelfstudie
Je leert vanuit de context van werk(en)
Je rondt in je eigen tempo 8 modules af
-
Kies jouw richting
Maar liefst tien specialisaties
Van lesgeven in vmbo tot mbo
Word de docent die jij wilt zijn
-
-
Hoe ziet je deeltijdstudie eruit?
We leiden je op tot tweedegraadsleraar technisch beroepsonderwijs. Je mag dan lesgeven in het vmbo of het mbo.
In welk vak geef jij straks les?
Bij de start van de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs kies je voorafgaand aan de opleiding een vakrichting die aansluit bij jouw kennis en/of interesse:
- Mbo bouwkunde of bouwtechniek
- (V)mbo ICT/informatica
- Mbo techniek, met specialisaties: motorvoertuigentechniek, installatietechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde
- Vmbo techniek, met specialisaties: Produceren, Installeren en Energie (PIE), Media, Vormgeving en ICT (MVI), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) of Mobiliteit & Transport (M&T).
Welke richting je ook kiest, jij wordt specialist in jouw vakgebied en je leert hoe je leerlingen motiveert voor het vak.
Modules in jaar 1 en 2
Je leert in deze opleiding alle aspecten van het docentschap kennen. Je krijgt onder andere de modules:
- Van presenteren naar doceren
- Pedagogisch handelen
- Adolescentie, leerprocessen en leermethodieken in het (v)mbo
- Het dagelijks werk
- Door het jaar heen
- Omgaan met verschillen
- Coachend begeleiden
Waarom bij Windesheim?
- Studeer in eigen tempo, bepaal zelf je leerroute én studieduur
- Je bouwt verder op wat jij als professional al weet
- Een studiecoach helpt je bij het maken van keuzes
Voor wie?
Jij bent technisch aangelegd en je houdt ervan om dingen te bouwen, uit elkaar te halen en te fiksen. Of misschien weet jij wel alles van hardware en van software en ga jij helemaal op in programmeren en codes kraken. Of je verdiept je graag in technieken als Arduino, 3D-printen en tekensoftware. Je kunt ook goed met jongeren omgaan en je vindt het leuk om een ander praktische skills te leren. Daarnaast kun je goed zelfstandig werken.
Duur van jouw studie
Jij bepaalt bij ons je eigen route. Dit bepaalt dus ook hoe lang je studeert.
Afgestudeerd?
Gefeliciteerd, dan heb je de titel Bachelor of Education op zak.
-
Zo voer jij regie over studeren
De lerarenopleiding in deeltijd is modulair van opzet. Je studeert, ontwikkelt jezelf en leert op basis van leeruitkomsten. Het gaat dan om de resultaten van het leren (het doel), en niet zozeer om de manier waarop die resultaten behaald zijn (het proces). Zo kun je op allerlei manieren toewerken naar je diploma. Dit noemen we flexibel studeren.
Flexibel studeren
Wij sluiten aan op de wensen van de arbeidsmarkt en op individuele voorkeuren van onze studenten. Wij hebben onze hbo-opleiding daarom modulair opgebouwd. Dit houdt in dat jij bepaalt welke leeractiviteiten je wilt inzetten. Maar ook voor welke vorm van toetsing je kiest. Jij hebt dus zelf de regie en volgt een route die het best bij jouw situatie past:
- Aanbodroute: je volgt alle modules in een vaste volgorde
- Flexibele route: je volgt modules in jouw eigen tempo en volgorde
- Maatwerkroute: met werkervaring op zak kun jij leeruitkomsten direct bewijzen en een onderdeel dus al afsluiten
Wat ga je doen?
Bij de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs volg je 8 modules van elk 30 studiepunten. In iedere module staat een taakgebied uit het beroep centraal. Bij elke module hoort een pakket van leeractiviteiten dat je ondersteunt bij het behalen van de leeruitkomsten en het aantonen hiervan via toetsing. Denk aan:
- Het volgen van lessen (én begeleiding) op Windesheim in Zwolle
- Zelfstandig studeren
- Vaardigheden trainen
- Leren op de werkplek
Sparringpartner
Jouw eerste aanspreekpunt is jouw studieroutecoach. Bij hem of haar kun je terecht voor vragen over jouw route, eigen keuze voor toetsvormen of vrijstellingen. Maar ook als je je eigen set aan leeractiviteiten wilt inbrengen, of worstelt met een juiste balans tussen studie, werk en privé – je coach staat voor je klaar. Ook bij de begeleiding geldt: jij hebt de regie!
-
Zo mix je werk, privé en studie
De Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs in deeltijd start elk jaar in september. Je hebt zelf de regie over jouw traject. Dit ondersteunen we met de optie om je competenties al in te brengen via assessments. Zo kun je je studieduur verkorten. Ook tijdens jouw studie kun je keuzes maken, waarna je de opleiding in versneld tempo kunt doorlopen. Wat mogelijk is hangt af van jouw situatie.
Wij bieden je:
- Keuzemogelijkheden voor de leeractiviteiten
- Keuzemogelijkheden voor de manier van toetsen
- Mogelijkheden om in eigen tempo onderwijs te volgen
- Optie om eerder verworven competenties te valideren via een portfolio-assessment
- Mogelijkheden om het leren op de werkplek optimaal in te zetten
- Een goede studiebegeleiding
Jouw lesdag
In de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs in deeltijd combineer je straks werken en leren. De opleiding is zo opgezet dat je werk en studie makkelijk en flexibel mixt. Je krijgt les in wisselende werkvormen: je volgt theorielessen, werkcolleges, workshops en praktijklessen. De lessen vinden plaats op dinsdag tussen 12.30 en 21.30 uur.
Jouw tijdsinvestering
Je werkt in de lerarenopleiding ook regelmatig samen met jouw klasgenoten. Opdrachten buiten de lesdagen om zijn meestal zelfstandige opdrachten die je alleen uitvoert. We gaan af en toe op excursie, dit plannen we ook altijd op een lesdag. En je gaat tijdens je studie 2 à 3 dagen in de week aan de slag in de praktijk.
Introductiedag op de campus
We beginnen het eerste jaar met de introductiedag. Je krijgt samen met je studiegenoten en docenten een rondleiding over de campus. Verder staan op het programma:
- Kennismakingswandeling
- Voorlichting over de eerste weken van het studiejaar (rooster, boeken)
- Voorlichting over het intranet (Sharenet) en de elektronische leeromgeving (N@Tschool)
- Gezamenlijke maaltijd
- Ludieke afsluiting
-
Via 8 modules naar je diploma
Jij bepaalt hoe je straks studeert, met uitzondering van colleges die je op de campus volgt. Hier krijg je les, bespreek je opdrachten en deel je ervaringen en kennis met medestudenten. Zo leer je van én met elkaar. Elk halfjaar (elke module) kun je versnellen óf onderdelen later afronden. Je leert via een mix van praktijkleren, zelfstudie, netwerkleren en colleges.
Opbouw: 8 modules
Er staan 8 modules op het programma van onze Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs van elk 30 studiepunten. Eentje ervan vul je in met een minor die je zelf kiest. In totaal dus 240 studiepunten voor je hbo-diploma.
Minor
Een minor is een onderwijsprogramma van een halfjaar. Met een minor kun je je studie verbreden of verdiepen. Zo geef je jouw studie een persoonlijk tintje. Je kunt vakken volgen uit een van de drie richtingen van de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs. Maar je kunt je minor ook bij een andere opleiding of zelfs bij een andere hogeschool volgen.
Minor voor vmbo-profiel
Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook een minor Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten volgen. Zodat je straks ook in dit profiel aan de slag kunt als leraar en loopbaanbegeleider.
Minor Burgerschap
Onderwijs op het mbo betekent meer dan je studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt. Je bereidt hen ook goed voor op de maatschappij. Met kennis uit deze minor draag jij straks bij aan het burgerschap van jongeren.
Toetsing
Je kunt bij ons op verschillende manieren aantonen dat je een leeruitkomst hebt behaald:
- Toetsing door opleiding: van beroepsproduct, kennistoets tot casustoets of van essays tot presentaties
- Portfolio-assessment: jij levert bewijs via beroepsproducten uit de praktijk én onderbouwt dit theoretisch
-
De praktijk als je leeromgeving
Een vak leer je het best wanneer je de beroepspraktijk inzet als krachtige leeromgeving. En dat stimuleren wij. De kracht ligt in het realistische karakter van zo’n setting waarin jij straks leert, toetst en werkt. Denk aan een baan of stageplek in de bouw of op een IT-afdeling in een bedrijf. Je verbindt de theorie direct met de praktijk én hebt vanaf de start van jouw opleiding direct toegang tot actuele en relevante praktijkvraagstukken.
Wat is jouw leerwerkplek?
Werkervaring is een pre, maar geen vereiste. Heb je al relevante werkervaring? Mooi! Dan kun je die bij ons inzetten. En wat bedoelen we precies met relevante ervaring? Denk aan ervaring als helpdeskmedewerker of een (bij)baan bij een bouwbedrijf, een garage of een technisch bureau.
Er zijn twee mogelijke situaties:
- Door werkervaring kunt je je portfolio vullen met beroepsproducten (max. 5 jaar oud) en studieduur verkorten
- Je hebt geen ervaring en maakt eerst kennis met de praktijk, bijvoorbeeld door stage of ervaringsonderzoek
Laat jouw werkplek scannen
Via een werkplekscan checken we of jouw praktijkomgeving voldoende kansen biedt om straks aan alle leeruitkomsten van onze opleiding te werken. We vinden het belangrijk dat je tijdens je studie voldoende ervaring opdoet in de praktijk: wij adviseren rond de 2 à 3 dagen in de week. De opleiding kan je helpen bij het vinden van zo'n geschikte leerwerkplek.
-
Hoe ziet je deeltijdstudie eruit?
-
-
Mbo-docent Techniek
Wil je leraar elektrotechniek worden? Dan richt je je op de twee grote pijlers van energietechniek: het opwekken en gericht gebruiken van elektrische energie. Of liever lesgeven in motorvoertuigentechniek? Focus je dan op voertuigentechniek en verbrandingsmotoren. Of zijn motoren, pompen, turbines en liften meer jouw ding? Word dan leraar werktuigbouwkunde.
Specialisatie elektrotechniek
Je leert alles over het rekenen aan elektrische energie, het optimaliseren van een regelproces, duurzame energiebronnen, selectie van een elektrische motor met een geschikte digitale aandrijving en het programmeren van microcontrollers.
Specialisatie motorvoertuigentechniek
Sleutel je graag aan auto’s? In de specialisatie motorvoertuigentechniek leer je straks alles over het voertuig, de motor en elektrische installaties. Je leert wat de nieuwste technieken zijn voor onderhoud, reparatie en bouw. Je richt je op zowel theoretische als praktische kennis van voertuigen, zoals ze in de praktijk worden gebruikt.
Specialisatie werktuigbouwkunde
Motoren, pompen, turbines, liften, racefietsen, auto’s en dvd-spelers. In de specialisatie werktuigbouwkunde leer je hoe je ervoor zorgt dat machines en producten doen waarvoor ze bedoeld zijn, én prettig en logisch zijn in gebruik. Je leert alles over verschillende fabricagetechnieken en richt je vooral op het bewerken en verwerken van materialen.
Vakken in jaar 1 en 2
Je krijgt de technische vakken:
- Basisvaardigheden, methoden en technieken
- Materialen, productie en energie
- Praktijk ontwerpen en produceren
- Praktijk installeren en energie
- Elektrotechniek en Mechatronica in de praktijk óf
- Materiaalkunde en machinetechniek in de praktijk óf
- Verbrandingsmotoren en voertuigdynamica in de praktijk
Praktijk en projecten
Docent worden leer je niet alleen uit de boeken. Je past je opgedane kennis ook toe in de praktijk met een leerwerkstage en in projecten. In het eerste jaar ga je aan de slag met twee projecten: Duurzame techniek en Robotica.
Toetsen rekenen en taal
We besteden het eerste jaar ook aandacht aan rekenen en Nederlands. Beide onderwerpen sluit je af met een eindtoets.
Minor
Vanaf het derde studiejaar volg je een minor – bij ons, buiten je eigen opleiding om of zelfs bij een andere hogeschool. Met dit vakkenpakket van een halfjaar geef je invulling en kleur aan jouw studie.
Afstuderen
Afstuderen bestaat uit drie onderdelen. Eerste deel is je stage. Je kiest een vmbo- of mbo-school. Je staat zelfstandig voor de klas en bent lid van het schoolteam. Je krijgt begeleiding op afstand en neemt zelf een aantal klassen onder je hoede. Je houdt ook oudergesprekken, organiseert buitenschoolse activiteiten en neemt deel aan vergaderingen. Naast je stage verdiep je je in een vakinhoudelijk thema naar keuze, en je ontwikkelt lesmateriaal. Als derde ontwerp je iets wat je op jouw stageschool kunt inzetten. Je test dit en kijkt of dit werkt. De drie onderdelen rond je afzonderlijk af.
-
Vmbo-docent Techniek
Wil jij docent worden in het vmbo-profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie), M&T (Mobiliteit & Transport), BWI (Bouwen, Wonen en Interieur)? Je begint in de opleiding met het opdoen van algemene technische kennis en vaardigheden. Daarnaast ga je aan de slag met vakken uit het door jou gekozen profiel. PIE omvat de vakgebieden metaal-, installatie- en elektrotechniek. Bij BWI is er onder andere aandacht voor het bouwproces, de bouwvoorbereiding en design en decoratie. Binnen M&T staat de kennis en kunde van voertuigen en de transport & logistiek centraal.
Onderwerpen in jaar 1 en 2
We besteden onder andere aandacht aan:
- Praktijkvaardigheden: je maakt onderdelen van hout, metaal en kunststof met machines, zoals 3D-printen, draaien, frezen en lassen en natuurlijk de werkzaamheden binnen de mobiliteit- en transportbranche
- 3D-ontwerpen en vormgeven: je ontwerpt allerlei eigen producten, installaties en constructies en komt in aanraking met automatisering, innovatie, vormgeving, materialen en productietechniek
- Duurzaamheid en energie: je leert hoe je technische berekeningen maakt, zoals sterkte- en energieprestaties
- Kwaliteit en veiligheid: je leert hoe je veilig en kwaliteitsbewust kunt werken, producten of diensten van hoogwaardige kwaliteit levert en en de kosten hiervoor raamt
Projecten en praktijk
Docent worden leer je niet alleen uit boeken. Je past je opgedane kennis ook toe in de praktijk op stage en in projecten. In jaar 1 ga je aan de slag in een multidisciplinair project. Als groep ben je dan bezig met ontwerpen, planmatig werken, maken, installeren, interieur, woningbouw en automatisering. En je voert opdrachten uit met of voor het bedrijfsleven.
Toetsen rekenen en taal
We besteden in het eerste jaar ook aandacht aan rekenen en Nederlands. Beide onderwerpen sluit je af met een toets.
Minor
Vanaf het derde jaar volg je een minor – bij ons, buiten je eigen opleiding om of zelfs bij een andere hogeschool. Met dit vakkenpakket van een halfjaar geef je invulling en kleur aan jouw studie.
Afstuderen
Afstuderen bestaat uit drie onderdelen. Eerste deel is je stage. Je kiest een vmbo- of mbo-school. Je staat zelfstandig voor de klas en bent lid van het schoolteam. Je krijgt begeleiding op afstand en neemt zelf een aantal klassen onder je hoede. Je houdt ook oudergesprekken, organiseert buitenschoolse activiteiten en neemt deel aan vergaderingen. Naast je stage verdiep je je in een vakinhoudelijk thema naar keuze, en je ontwikkelt lesmateriaal. Als derde ontwerp je iets wat je op jouw stageschool kunt inzetten. Je test dit en kijkt of dit werkt. De drie onderdelen rond je afzonderlijk af.
-
Mbo-docent Bouw
In de vakrichting docent bouwkunde of bouwtechniek leer je hoe je een creatief idee omzet naar een bouwtechnisch ontwerp. Je leert ook hoe je de uitvoering op een bouwplaats begeleidt. Naast alle colleges, lessen en practica ga je geregeld op excursie naar interessante bouwwerken, bouwplaatsen, bouwbedrijven en scholen. Je leert tijdens deze excursies veel over actuele onderwerpen.
Vakken jaar 1 en 2
Je krijgt de technische vakken:
- Bouwkunde
- Ontwerpen/esthetische vorming
- Bouwberekeningen
- CAD-tekenen
- Beheer en onderhoud
- Buurzaamheid/installaties
- Basismetselen
- Machinale veiligheid
- Bouwmeten
Projecten en praktijk
Docent worden leer je niet alleen uit de boeken. Je past je opgedane kennis ook toe in de praktijk met een leerwerkstage en in projecten. In het eerste studiejaar richt je je op het project Opnemen/construeren, in het tweede jaar op het project Voorbereiden/uitvoeren. Deze projecten zijn de rode draad in de eerste twee studiejaren.
Toetsen rekenen en taal
We besteden in het eerste jaar ook aandacht aan rekenen en Nederlands. Beide onderwerpen sluit je af met een toets.
Derde en vierde jaar mbo bouw
In het derde jaar volg je vakken van jouw specialisatie: bouwkunde of bouwtechniek. En je geeft zelf invulling en kleur aan je studie door het kiezen van een minor. Dit kan bij ons, buiten je opleiding om of zelfs bij een andere hogeschool.
Afstuderen
Afstuderen bestaat uit drie onderdelen. Eerste deel is je stage. Je kiest een vmbo- of mbo-school. Je staat zelfstandig voor de klas en bent lid van het schoolteam. Je krijgt begeleiding op afstand en neemt zelf een aantal klassen onder je hoede. Je houdt ook oudergesprekken, organiseert buitenschoolse activiteiten en neemt deel aan vergaderingen. Naast je stage verdiep je je in een vakinhoudelijk thema naar keuze, en je ontwikkelt lesmateriaal. Als derde ontwerp je iets wat je op jouw stageschool kunt inzetten. Je test dit en kijkt of dit werkt. De drie onderdelen rond je afzonderlijk af.
-
(V)mbo-docent ICT/informatica of MVI
Wil jij leren hoe je ICT-trends oppakt? En nog belangrijker, wil jij anderen leren hoe je dit doet? Dan is dit je specialisatie! Je leert ook hoe je ICT-ontwikkelingen snel oppakt en inzet. Scherp observeren, analytisch redeneren en probleemoplossend handelen zijn daarbij belangrijke vaardigheden.
Of zet jij je computerskills en creativiteit liever in om anderen te leren digitale creaties te maken voor een breed publiek? Kies dán de specialisatie MVI (Media, Vormgeving en ICT).
Vakken jaar 1 en 2
Je krijgt bij ICT de technische vakken:
- Linux embedded systems
- Programmeren in Java en Python
- Hardware architectuur en domotica
- Server infrastructuur
- Netwerken
- Security/hacking
Bij MVI doe je kennis op over:
- Grafische en audiovisuele software en vormgeving
- Websites ontwerpen en bouwen
- (Eenvoudige) ICT netwerken inrichten
Projecten en praktijk
Je gaat met studenten uit andere richtingen aan de slag in het project Robotica. Als ICT’er neem jij de programmeursrol op je. In een tweede project programmeer én bouw je sites en databasekoppelingen. Projecten zijn de rode draad door je studie. In het begin ligt veel lesstof vast: van ICT-support, ICT-beheer tot applicatieontwikkeling. Je ontdekt op je stage van 1 dag per week hoe je kennis overbrengt op leerlingen en wegwijs maakt in de wereld van de informatie- en communicatietechnologie. En je doet nuttige skills op als scherp observeren, analytisch redeneren en probleemoplossend handelen.
Toetsen rekenen en taal
We besteden in het eerste jaar ook aandacht aan rekenen en Nederlands. Beide onderwerpen sluit je af met een toets.
Derde en vierde jaar (v)mbo-docent ICT
Vanaf het derde jaar onderzoek je ICT-trends in het onderwijs en staan er keuzethema’s op je rooster, bijvoorbeeld apps of robotica. Jouw interesses zijn het vertrekpunt en zo bepaal je jouw route naar de eindstreep. Onderwijs op het (v)mbo betekent meer dan studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt: je bereidt hen namelijk ook goed voor op de maatschappij.
Minor
Volg een minor – bij ons, buiten je eigen opleiding om of zelfs bij een andere hogeschool. Met dit vakkenpakket van een halfjaar geef je invulling en kleur aan jouw studie.
Afstuderen
Afstuderen bestaat uit drie onderdelen. Eerste deel is je stage. Je kiest een vmbo- of mbo-school. Je staat zelfstandig voor de klas en bent lid van het schoolteam. Je krijgt begeleiding op afstand en neemt zelf een aantal klassen onder je hoede. Je houdt ook oudergesprekken, organiseert buitenschoolse activiteiten en neemt deel aan vergaderingen. Naast je stage verdiep je je in een vakinhoudelijk thema naar keuze, en je ontwikkelt lesmateriaal. Als derde ontwerp je iets wat je op jouw stageschool kunt inzetten. Je test dit en kijkt of dit werkt. De drie onderdelen rond je afzonderlijk af.
-
Mbo-docent Techniek
Opleidingsvideo bekijken?
Docenten Rick en Joris leggen je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs.
Toelating en aanmelden
Deze opleiding start in september. Meld je uiterlijk 31 augustus aan via Studielink.
Wat kost studeren?
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld: € 2.314,- voor 2023-2024. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld. Voor studenten aan een lerarenopleiding geldt de halvering zelfs voor twee jaar. Daarnaast maak je kosten voor studieboeken, ongeveer € 550,- in je eerste jaar. Check de criteria of jij straks wettelijk óf instellingscollegegeld betaalt.
Dit voeg je toe op je cv
Als leraar technisch beroepsonderwijs kun je rekenen op een uitdagend en afwisselend beroep in het onderwijs. Toch liever het bedrijfsleven in? Ook daar zijn kansen. Van projectleider, technisch trainer tot werkvoorbereider. Dankzij de combinatie van techniek en communicatieve skills kun jij straks kiezen uit veel verschillende banen, maar in elk geval aan de slag als:
- Docent bouwkunde of bouwtechniekdocent in het mbo
- ICT-docent in het mbo of informaticadocent in het vo of vmbo
- Docent PIE, MVI, M&T of BWI in het vmbo
- Techniekdocent in de onderbouw voortgezet onderwijs
- Mbo-docent elektro-, motorvoertuigentechniek of werktuigbouwkunde
Wij helpen je (verder)
Jij wilt verder en die volgende stap zetten. Maar hoe doe je dat precies en welke opleiding is dan de beste match? Wij helpen je op weg met:
Dichter bij kennis
Nieuwe skills die je direct toepast. En kennis die je opdoet in een omgeving die zowel persoonlijk als dichtbij is en je een grote dosis aan flexibiliteit biedt. Dat is waarnaar jij op zoek bent. Want je vindt het belangrijk om jezelf continu te ontwikkelen. Jij wilt op de hoogte blijven van alle trends en veranderingen. En investeren in jezelf. Dat kan bij ons! Wij zijn jouw springplank voor die stap. Hulp nodig? Dan helpen we je met advies, inzicht en coaching.
Waarom kies jij ons?
- Persoonlijk en dichtbij
- Flexibel studeren en leren
- Kleinschalige opleiding, dus veel persoonlijke aandacht
- Op de campus in Zwolle
Een omgeving die je prikkelt en uitdaagt: met ruimte voor flexibiliteit en volop eigen keuzes. Dat is Windesheim. Een hogeschool die altijd dichtbij voelt. Persoonlijke begeleiding met een hoofdletter P. Want onze docenten staan voor je klaar, coachen en helpen je én stomen je klaar voor jouw droombaan!
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.
Meer weten?
Maak op een (online) open avond kennis met hbo in deeltijd: stel vragen aan de docenten!
Van tips tot nieuws: blijf op de hoogte van alles op en rondom Windesheim
Van een studiescan tot advies: hulp nodig bij het maken van je studiekeuze?