Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Keuzeprogramma Onderwijs

  • Deeltijd
  • € 3500,00
  • Keuzeprogramma
  • September
  • Zwolle
  • 1 jaar

Iets voor jou?

Ontdek wat bij jou past om je verder te ontwikkelen in je loopbaan
Introductie

Jouw programma op maat

Kennis overbrengen is een vak. Werk je in het bedrijfsleven en wil je meer leren over kennisoverdracht, presentatie en het goed overbrengen van een boodschap aan collega's? Dan is dit Keuzeprogramma wat voor jou.

Of denk je er weleens over om in het onderwijs te gaan? Er is in het voortgezet onderwijs en het mbo veel behoefte aan docenten die vanuit de praktijk ervaring kunnen doorgeven aan leerlingen. Je mag tot 4 uur per week onbevoegd voor de klas staan, en in het mbo zelfs 6 uur. De ideale manier om als hybride docent je eigen baan te combineren met het onderwijs. Je hoeft dan niet een hele bachelor tot docent te volgen, maar leert wel om pedagogisch didactisch goed onderlegd voor de klas te staan. Heel waardevol voor jezelf en de leerlingen, en ook een mooie manier om te verkennen of het onderwijs iets voor jou is. Samen met studiecoach Wietske bespreek je je ontwikkelwensen en maak je keuzes voor de juiste modulen die bij jouw vraag passen.

Deeltijd studenten achter laptop
Invulling programma

Invulling van je programma

Het keuzeprogramma bevat 30 studiepunten, helemaal voor jou op maat, dat je in een periode van een half jaar tot anderhalf jaar doorloopt. Een efficiënte manier om in een korte tijd precies dát te leren wat jij wilt.

Jouw coach

Jouw coach aan het woord

Wietske is jouw coach voor het keuzeprogramma Onderwijs. Ze vertelt hierover:

"Wil je beter worden in het overdragen van kennis of vaardigheden, bijvoorbeeld omdat je voor een groep collega’s trainingen of presentaties verzorgt binnen jouw bedrijf? Met een goede onderbouwing vanuit de didactiek en pedagogiek? Ik help je graag bij die keuze. Ik ken ons module-onderwijs als geen ander en vanuit mijn onderzoekende aard stel ik je de vragen waarmee ik tot de kern kom van jouw ontwikkelvraag. Zo ontdekken we samen waar jouw loopbaan naartoe gaat, en welk persoonlijk studieprogramma daarbij past. Dat geeft je focus in je zoektocht naar je toekomst. Misschien inspireert het leren over de kunst van het overdragen van kennis en vaardigheden je zelfs wel om een eerste stap richting het onderwijs te zetten. Het onderwijs zit te springen om mensen, ik maak je er graag enthousiast voor, en help je om te onderzoeken wat er precies bij je past."

Aanmelden coachgesprek(opent in nieuw tabblad)

Kosten en toelating

Kosten

Je betaalt € 3.500,- voor het hele keuzeprogramma. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert óf bijvoorbeeld het STAP-budget. Of is er een beurs die je kunt aanvragen? Check wat er zoal mogelijk is. 

Alles over financieringen

Toelating

Er zijn geen vooropleidingseisen verbonden aan het volgen van een keuzeprogramma. Je volgt modules uit onze deeltijd Ad’s en bachelors, het uitgangspunt voor het volgen van een Keuzeprogramma is dan ook dat je hbo werk- en denkniveau hebt. De modules die je volgt kun je later inwisselen voor vrijstellingen, mocht je na jouw keuzeprogramma alsnog een complete bachelor- of Ad-opleiding gaan volgen. Op dat moment geldt wél de voorwaarde dat je aan de vooropleidingseisen van die bachelor- of Ad-opleiding moet voldoen. In sommige gevallen kan dat ook een 21+toets zijn. Je studiecoach kan je er meer over vertellen. 

Ook interessant

Deze keuzeprogramma's al gezien?

Keuzeprogramma Economie en Management

Deeltijd, Keuzeprogramma in Zwolle

Keuzeprogramma Techniek en ICT

Deeltijd, Keuzeprogramma

Keuzeprogramma Gezondheid en Welzijn

Deeltijd, Keuzeprogramma in Zwolle