Wiskunde is overal om ons heen en we hebben het elke dag nodig. Als docent Wiskunde help je leerlingen bij het ontrafelen van ingewikkelde formules.
Tijdens de deeltijd Lerarenopleiding Wiskunde in Zwolle verdiep jij jouw wiskundige vakkennis. Daarnaast ga je aan de slag met didactiek, onderwijskunde en drama. Zo heb jij straks dé formule in handen om leerlingen te bewijzen dat wiskunde echt overal is.
Open avond Download folder(opent in nieuw tabblad)
Studieprogramma Lerarenopleiding Wiskunde
Wist je dat de hbo-opleiding tot leraar wiskunde een flexibele studie is? Dit betekent dat jij (mede) bepaalt wanneer je wat volgt en hoe je iets afsluit. Op deze manier stippel je de eindbestemming én tijdsduur van je opleiding dus voor een groot deel zelf uit.
-
-
Inhoud studie
De deeltijdopleiding leraar wiskunde is modulair van opzet. In iedere module staat een taakgebied uit het beroep centraal. De inhoud hiervan is samen met het werkveld tot stand gekomen. Bij elke module hoort een pakket van leeractiviteiten. Dit pakket ondersteunt je bij het behalen van de leeruitkomsten en het aantonen hiervan via toetsing.
Denk aan de volgende leeractiviteiten:
- Het volgen van lessen (én begeleiding) op Windesheim in Zwolle
- Online leren
- Vaardigheden trainen
- Leren op de werkplek
Lerarenopleiding Wiskunde iets voor jou?
Deze opleidingsvariant is iets voor jou als je:
- een (bijna) afgeronde bachelor of master op zak hebt en een carrièreswitch wilt maken;
- wekelijks contact met je docenten en medestudenten belangrijk vindt;
- de opleiding wilt combineren met werk en privé;
- aanleg hebt voor wiskunde;
- affiniteit hebt met de doelgroepen pubers en jongvolwassenen.
-
Lesdagen en studiebelasting
De Lerarenopleiding Wiskunde start elk jaar in september. Jij bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Met uitzondering van de colleges die je altijd op onze campus volgt. Je leert via een mix van:
- praktijkleren
- zelfstudie
- netwerkleren en,
- colleges.
In totaal behaal je 240 studiepunten voor je hbo-diploma. Er staan verschillende modules op het programma. Eén module vul je in met een minor die je zelf kiest. Een minor is een onderwijsprogramma van een halfjaar. Je verbreedt of verdiept je en kleurt zo jouw studie in. Op de campus krijg je les en bespreek je opdrachten. Daarnaast wissel je kennis en ervaringen uit met medestudenten. Zo leer je van én met elkaar.
Jouw lesdag
De studie is zo opgezet dat je werk en studie gemakkelijk en flexibel mixt. Je hebt wekelijks les op dinsdag van 10.30 tot 17.30 uur. Ook op andere dagen ben je welkom op onze campus. Je kunt gebruik maken van onze studiefaciliteiten of met medestudenten aan een opdracht werken. Naast lessen moet je rekening houden met zelfstudie. Ook ga je tijdens je studie aan de slag in de praktijk.
-
Flexibel studeren
Je ontwikkelt jezelf en leert op basis van leeruitkomsten. Het gaat om de resultaten van het leren en niet om de wijze waarop die resultaten behaald zijn. Doel staat dus boven het proces. Zo kun je op allerlei manieren toewerken naar je diploma. Dit noemen we flexibel studeren.
Flexibel studeren
Wij sluiten aan op de wensen van de arbeidsmarkt en op jouw individuele voorkeur. Door de modulaire opzet heb jij de regie. Je bepaalt welke leeractiviteiten je wilt inzetten en hoe je deze toetst. Je volgt de route die het best bij jouw situatie past:
- De aanbodroute: je volgt alle modules in een vaste volgorde.
- De flexibele route: je volgt modules in jouw eigen tempo en volgorde.
- De maatwerkroute: met werkervaring op zak kun jij leeruitkomsten al direct bewijzen. Je kunt een onderdeel gelijk afsluiten.
Lerarenopleiding Wiskunde verkort
Je kunt huidige competenties inbrengen via assessments. Zo kun je je studieduur verkorten. Ook tijdens jouw studie kun je keuzes maken om de opleiding versneld te doorlopen. Wat mogelijk is hangt af van jouw situatie.
Wij bieden je:
- Keuzemogelijkheden voor de leeractiviteiten
- Keuzemogelijkheden voor de manier van toetsen
- Mogelijkheden om in eigen tempo onderwijs te volgen
- Mogelijkheden om het leren op de werkplek optimaal in te zetten
- Een goede studiebegeleiding
Sparringpartner
Jouw eerste aanspreekpunt is je studieroute-coach. Bij hem of haar kun je terecht voor vragen over jouw route, keuze voor toetsvormen, leeractiviteiten of vrijstellingen. Maar ook als je worstelt met een juiste balans tussen studie, werk en privé. Ook bij de begeleiding geldt: jij hebt de regie!
Duur van hbo-opleiding leraar wiskunde
Jij bepaalt bij ons je eigen route. Dit bepaalt dus ook hoelang je studeert.
-
Werkplek
Een vak leer je het best wanneer je de beroepspraktijk inzet als krachtige leeromgeving. En dat stimuleren wij! De kracht ligt in het realistische karakter van de setting waarin jij straks leert, toetst en werkt. Je verbindt de theorie direct met de praktijk. Je hebt direct toegang tot actuele en relevante praktijkvraagstukken.
-
Inhoud studie
Toelating en aanmelden
Na je studie
Je bent afgestudeerd en hebt de titel Bachelor of Education in Mathematics op zak. In het voortgezet onderwijs of op het mbo inspireer je jouw leerlingen. Je bent in staat om de talenten van jouw leerlingen naar boven te halen. Jij hebt dé formule in handen waarmee je leerlingen bewijst dat wiskunde écht overal is.
Startdatum
2 september 2024
Studieduur
4 jaar (je kunt afhankelijk van jouw route versnellen)
Locatie
Gebouw A, Campus 2 in Zwolle
Collegegeld
Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-.
Houd ook rekening met ongeveer € 300,- aan extra kosten voor studiemateriaal, zoals readers en boeken.
Meer informatie
Faciliteiten locatie Zwolle
Opleidingsvormen
Startersinformatie
Meer weten?
Maak op een (online) open avond kennis met hbo in deeltijd: stel vragen aan de docenten!
Van tips tot nieuws: blijf op de hoogte van alles op en rondom Windesheim
Van een studiescan tot advies: hulp nodig bij het maken van je studiekeuze?