Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Gezondheid en Welzijn

Banner image

Advies over een maatwerktraject voor jouw organisatie?

Neem contact op met Mirriam Jansen
Scholing op maat

Ontwikkeling van medewerkers, teams en organisatie

We weten allemaal: de druk op de medewerkers in zorg en welzijn is groot. En toch willen ze zich blijven ontwikkelen, omdat hun werk continu verandert en ze hun expertise op peil moeten houden. Hoe hou je ‘leren en ontwikkelen’ voor deze groep betekenisvol? Door te zorgen dat de scholing op maat is, met precies de actuele kennis die ze nodig hebben.

Een incompanytraject maken we helemaal voor jouw organisatie of team op maat. We stellen in overleg een opleidingsprogramma samen voor een groep medewerkers met dezelfde behoefte, helemaal afgestemd op wat ze nodig hebben op dat moment.

Zo gaat het ‘moeten’ van leren en ontwikkelen er af, en wordt het meer ‘willen’. Omdat de deelnemers de dingen leren die ze nodig hebben. Tijdens het traject ontwikkelen ze zich en stimuleren en ondersteunen ze elkaar om het geleerde in hun dagelijkse werk toe te passen. 

Drie studenten met elkaar in gesprek aan een tafel
Onze expertise

Onze expertise

De expertise van onze trainers en docenten ligt onder meer op het gebied van verpleegkundige zorg, ouderenzorg, dementie, ggz, verslavingszorg, jeugdzorg en jeugd en media. Daarbij maken zij gebruik van resultaten van het praktijkgerichte onderzoek van onze lectoraten. Recente maatwerkopdrachten hadden bijvoorbeeld als onderwerp ervaringsdeskundigheid, teamcoaching, intervisiebegeleiding en motiverende gespreksvoering.

De beste incompanytrajecten zijn die waarin we én onze actuele kennis delen met de deelnemers, én ervoor kunnen zorgen dat actuele casuïstiek wordt besproken. Want daarvoor is in de dagelijkse praktijk van professionals in de zorg vaak weinig tijd. Op die manier zorgen we naast kennisoverdracht ook voor energie en ruimte bij de deelnemers voor hun ontwikkeling. De ontwikkeling van de deelnemers in hun beroep staat voor ons voorop. 

Man achter laptop

Samen veranderingen vormgeven

De wereld van zorg en welzijn verandert snel, en als organisatie betekent dat: heel veel aanpassingen, die soms ook complex zijn. Hoe begin je met dit proces van veranderen, en hoe neem je iedereen daar in mee? Wij kunnen je helpen met onze ontwerpgerichte aanpak. We gebruiken design thinking als ontwerpmethode om vragen te verhelderen en veranderingen vorm te geven. We begeleiden jullie om samen steeds een stap verder te zetten.
Deze aanpak, met elke keer een concreet tussenresultaat, haalt de druk van de ketel. Er komt voor medewerkers ruimte voor vertaling van vernieuwingen naar hun eigen werk. En er ontstaan tijdens elke stap in het proces al weer ideeën voor de volgende stap. Dat geeft energie!

Doorloopt jullie organisatie een periode van grote veranderingen? Bijvoorbeeld omdat jullie een nieuwe richting hebben gekozen, maar alles daar nog op moet worden aangepast? Neem contact met ons op, wij vertellen je graag meer over deze ontwikkelingsmethode voor complexe veranderingen.  

Voor wie?

Voor wie?

We ontwikkelen incompanytrajecten voor allerlei instellingen in zorg en welzijn. Van ziekenhuis tot jeugdzorginstelling en van sociaal wijkteam tot tbs-kliniek. In deze trajecten ondersteunen wij de ontwikkeling van leidinggevenden, teams en organisaties vanuit de kennis en expertise van onze docenten, trainers en onderzoekers.

Waar?

Een maatwerk- of incompanytraject kan zowel bij jouw organisatie op locatie plaatsvinden als bij ons op Windesheim. Een online traject behoort ook tot de mogelijkheden, en combinaties zijn ook mogelijk. 
Wil je de locatie waar jullie werken gebruiken als plek om te leren? Of is het juist goed om met de groep even weg te zijn van de dagelijkse praktijk? Wij nemen je overwegingen mee in ons voorstel voor een traject op maat voor jouw organisatie.

Aanpak in 5 stappen

Onze aanpak in 5 stappen

 1. Gesprek
  Je hebt een opleidingsvraag. Neem contact met ons op, onze accountmanager maakt een afspraak voor een gesprek. Samen gaan we in gesprek over wat er aan het einde van het incompanytraject moet zijn bereikt. 
 2. Voorstel
  Wij werken in overleg een voorstel uit met daarin een programma, de financiële investering en de tijdsinvestering die de scholing vraagt van de deelnemers.   
 3. Voortraject
  Na afstemming en accordering van het voorstel werken we samen de details uit. En we geven aan hoe de deelnemers zich kunnen voorbereiden op de opleiding. De planning en de inzet van de trainers en docenten doen we ook in deze fase.  
 4. Scholing
  Nu start het incompanytraject. Het programma is zoveel mogelijk gericht op de dagelijkse werksituatie van de deelnemers. Wat ze leren kunnen ze op deze manier direct toepassen in de praktijk.
 5. Evaluatie
  De borging van de leerstof vinden we heel belangrijk. Na afloop van de opleiding evalueren we: brengen de deelnemers het geleerde in de praktijk? Zijn er verbeteringen zichtbaar? Indien gewenst voeren we een effectmeting uit.
Wat is er mogelijk? Vragen? Neem contact op

Neem eens een kijkje bij onze opleidingen op het gebied van Gezondheid en Welzijn. Deze opleidingen kunnen wij ook op maat en Incompany verzorgen.

Wil je eens in gesprek over de mogelijkheid van een maatwerktraject voor jouw organisatie? Neem contact op met programmamanager Mirriam Jansen(opent in nieuw tabblad).(opent in nieuw tabblad)

In gesprek?

Alle gebieden waarop wij maatwerk en incompany verzorgen

Bewegen en sport     Coaching en Supervisie      Economie, Management en Recht      Gezondheid en Welzijn       Leiderschap  Logistiek    Onderwijs    Techniek en ICT         Theologie en Levensbeschouwing

Ervaringen

Ervaringen van bedrijven

Lees de ervaringen van bedrijven die een maatwerk- of incompanytraject hebben afgenomen van Hogeschool Windesheim op het gebied van gezondheid en welzijn.

Teaser image

''Het is mooi om van een externe partij expertise binnen te halen''

Teaser image

Praktijkgestuurde route: onderwijs op maat voor een organisatie