Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) via zij-instroom in Zwolle (deeltijd)

 • Deeltijd
 • Bachelor
 • 2 jaar

Neem contact op om je aan te melden

Ontwikkel jezelf en meld je nu aan
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Lerarenopleiding Basisonderwijs Pabo via Zij-instroom/Zwolle
Inleiding

Welke stap zet jij stap vóór stap naar het leraarschap?

Heb jij een hbo- of wo-diploma en een aantal jaren werkervaring op zak, maar wil je iets anders? Zin in werk dat er écht toe doet? Werk waarbij je kinderen iets kunt leren en hen voorbereidt op hun toekomst? In onze Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) via Zij-instroom in Zwolle sta je ten minste 2 à 3 dagen in de week voor én in de klas. Daarbij krijg je begeleiding van een studiecoach (vakdocent) van Windesheim en een begeleider van jouw school. In maximaal 2 jaar haal jij zo je lesbevoegdheid voor het basisonderwijs! Je kunt met dit zij-instroomtraject op elk gewenst moment starten.

Download folder(opent in nieuw tabblad)   Open avond

Wat ga je doen?

Jouw route tot zij-instromer basisonderwijs

De Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) via Zij-instroom is zo opgezet dat je alle kennis, bagage én tools op hbo-niveau opdoet die je nodig hebt om straks in het basisonderwijs voor de klas te kunnen staan.

Studiekosten

Wat kost studeren?

Je betaalt voor het zij-instroomtraject geen collegegeld: jouw werkgever ontvangt subsidie voor jouw scholing en voor begeleiding. De kosten zijn afhankelijk van al de uren die je besteedt aan begeleiding, stagebezoek en evaluatiemomenten.

Van kosten tot financiering

Na je studie

Dit voeg je toe op je cv

Basisscholen hebben steeds meer moeite om nieuwe leerkrachten te vinden. Naar verwachting ligt het tekort in 2024 op 3.000 voltijdleraren (bron AOb). Met het baccalaureaat zij-instroom op zak groeien dus jouw kansen op de arbeidsmarkt! Dit zorgt ervoor dat je bevoegd bent om les te geven in het:

 • Basisonderwijs (primair onderwijs)
 • Speciaal basisonderwijs (SBO)
 • Voortgezet speciaal onderwijs (VSO)
 • Praktijkonderwijs
Aanmelden

Aanmelden voor het zij-instroomtraject

Het zij-instroomtraject is een traject op maat. Neem contact met ons op wanneer je je wilt aanmelden voor deze opleiding. Dit kan via het Bureau Zij-instroom van onze hogeschool.

Windesheim helpt je

Wij helpen je (verder)

Jij wilt verder en die volgende stap zetten. Maar hoe doe je dat precies en welke opleiding is dan de beste match? Wij helpen je op weg met:

Dichter bij kennis

Nieuwe skills die je direct toepast. En kennis die je opdoet in een omgeving die zowel persoonlijk als dichtbij is en je een grote dosis aan flexibiliteit biedt. Dat is waarnaar jij op zoek bent. Want je vindt het belangrijk om jezelf continu te ontwikkelen. Jij wilt op de hoogte blijven van alle trends en veranderingen. En investeren in jezelf. Dat kan bij ons! Wij zijn jouw springplank voor die stap. Hulp nodig? Dan helpen we je met advies, inzicht en coaching.

Waarom kies jij ons?

 • Persoonlijk en dichtbij
 • Flexibel studeren en leren
 • Maatwerk, dus afgestemd op jouw leerbehoeftes
 • Op de campus in Zwolle

Een omgeving die je prikkelt en uitdaagt: met ruimte voor flexibiliteit en volop eigen keuzes. Dat is Windesheim. Een hogeschool die altijd dichtbij voelt. Persoonlijke begeleiding met een hoofdletter P. Want onze docenten staan voor je klaar, coachen en helpen je én stomen je klaar voor jouw droombaan!

Praktische informatie
Ervaringen
Podcast Zin in Lesgeven

"Podcast: Zin in Lesgeven"

Leraar worden? Hoe dan?

Een podcast over zij-instromen in het onderwijs
Meer weten?

Meer weten?

Maak op een (online) open avond kennis met hbo in deeltijd: stel vragen aan de docenten!

Van tips tot nieuws: blijf op de hoogte van alles op en rondom Windesheim

Van een studiescan tot advies: hulp nodig bij het maken van je studiekeuze?

Ook interessant

Studiekiezers bekeken ook deze opleidingen

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) in Zwolle (deeltijd)

Deeltijd, Bachelor in Zwolle

Pedagogisch Educatief Professional in Almere (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Almere

Master Educational Needs

Deeltijd, Master in Zwolle