Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Maatwerk voor het mkb

Banner image
Ontwikkeling binnen jouw bedrijf

Til jouw onderneming of mkb-bedrijf naar een hoger niveau met onze op maat gemaakte scholingstrajecten.

Op basis van jouw specifieke behoeften adviseren en helpen wij je team zich te ontwikkelen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld toekomstbestendig ondernemen of procesverbetering. Kies voor een teamgerichte aanpak of individuele coaching en zie direct resultaat terwijl je investeert in de professionalisering van jouw bedrijf.

Actuele vraagstukken

Actuele vraagstukken in het mkb

Voorbeelden van vraagstukken waarbij wij mkb-bedrijven en ondernemers kunnen helpen.

Duurzaamheid, circulariteit, automatisering, AI en CSRD (de nieuwe Europese richtlijn voor gedetailleerde duurzaamheidsrapportages). Het zijn allemaal ontwikkelingen die om aandacht vragen. Maar hoe pak je dit aan? Bij Windesheim staan we klaar om je te helpen. We denken met je mee en bieden ondersteuning om jouw bedrijf toekomstbestendig te maken. Samen zorgen we ervoor dat je succesvol kunt inspelen op alle veranderingen.

Digitalisering en IT zijn essentieel voor MKB-bedrijven. Als ondernemer begrijp je de uitdagingen: efficiëntie verhogen, kosten verlagen, nieuwe markten betreden, klanttevredenheid verbeteren en concurrentiekracht behouden. Bij Windesheim begrijpen we jouw behoeften en staan we klaar om je te helpen. Onze expertise en ondersteuning zijn gericht op het optimaliseren van digitalisering en IT in jouw bedrijf, zodat je kunt groeien en succesvol kunt zijn in een snel veranderende digitale wereld.

 

Het boeien, binden en verbinden van personeel is momenteel een enorme uitdaging. In een krappe arbeidsmarkt zijn er nieuwe vaardigheden nodig van medewerkers. Ook blijft de kloof met Generatie Z, die nu de arbeidsmarkt betreedt, een belangrijk onderwerp van gesprek. Als MKB-ondernemer sta je voor de vraag: hoe ga je hiermee om? We delen graag onze kennis en inzichten om jou te ondersteunen.

Als leider in het MKB draag je een enorme verantwoordelijkheid. Je hebt soms meerdere rollen. Dit vraagt om veelzijdigheid: je moet kunnen schakelen tussen de rollen van strateeg, manager en coach. Bij Windesheim begrijpen we deze uitdagingen en staan we klaar om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van effectief leiderschap dat aansluit bij de actuele behoeften van jouw bedrijf.

Een dynamische werkomgeving waarin leren en ontwikkelen centraal staan, vormt een krachtige leercultuur. Voor een MKB-bedrijf is zo'n cultuur niet alleen cruciaal voor toekomstbestendigheid, maar ook voor het behouden van talent in een moeilijke arbeidsmarkt. We ondersteunen jou graag bij het creëren van een actieve leercultuur die niet alleen jouw bedrijf voorbereidt op morgen, maar ook bijdraagt aan de groei en motivatie van je team.

In een snel veranderende wereld is wendbaarheid cruciaal. Bij Windesheim helpen we jou met slimmer werken aan een cultuur van leren en verbeteren. Continu verbeteren betekent dat iedereen in jouw organisatie zich richt op het creëren van maximale waarde voor de klant in elk proces. Samen bouwen we aan een dynamische omgeving waarin jouw bedrijf blijft innoveren en excelleren.

Voor wie?

Voor wie?

Wij werken samen met mkb-bedrijven en ondernemers aan opdrachten:

  • Intern bij een bedrijf (Incompany) voor medewerkers uit jouw bedrijf;
  • Voor mkb-bedrijven in de regio Zwolle die in beweging zijn en te maken hebben met transities; 
  • Voor mkb-bedrijven die met elkaar willen leren; 
  • Voor leden van een brancheorganisatie, een regionale ondernemersvereniging of commerciële organisatie.

Waar?

Organiseer een maatwerk- of incompanytraject bij jou in het bedrijf of bij Windesheim. Of wil je jouw team weghalen van de dagelijkse hectiek? We kunnen ook kiezen voor externe locaties. Wij houden rekening met jouw wensen en zorgen voor een passend voorstel. 

Neem eens een kijkje bij onze opleidingen voor mkb-bedrijven. Deze opleidingen kunnen wij ook op maat en Incompany verzorgen.

Wil je eens in gesprek over de mogelijkheid van een maatwerktraject voor jouw bedrijf? Neem contact op met adviseur leren en ontwikkelen Kim Bruins.

Of bel op 06-27853758 of stuur een mail(opent in nieuw tabblad).

Subsidies

Subsidies en financiële regelingen

Er bestaan verschillende subsidies om de opleidingskosten van jouw werknemers te financieren, wat de ontwikkeling en groei van jouw bedrijf kan bevorderen. Ontdek hier alle mogelijkheden: van subsidies tot andere financiële voordelen.

Bekijk subsidies

Maak alvast kennis

Leercultuurscan

Hoe leren de medewerkers in jouw organisatie? En hoe worden ze daarin precies gestimuleerd? Met de leercultuurscan halen we de door jouw medewerkers ervaren leercultuur op. Je ontvangt een rapportage met de uitkomsten en wij geven je adviezen op basis van jouw scores. Hiermee kun je binnen jouw organisatie de leercultuur bespreekbaar maken en verder ontwikkelen waar nodig.

Lees meer over de leercultuurscan

Evenementen

Evenementen

Benieuwd naar evenementen voor bedrijven? Neem eens een kijkje!

Teaser image
10 sep

Inspiratiesessie over nieuwe post hbo-opleiding

dinsdag 10 september 2024
Teaser image
17 t/m 19 sep

Hackathon 2024

Teaser image
18 sep

Alumni-event Communicatie

woensdag 18 september 2024
Teaser image
18 sep

Proefles Loopbaan- en talentcoaching

woensdag 18 september 2024
Teaser image
25 sep

Op de rand van de toekomst - Sense of belonging part 2

woensdag 25 september 2024
Teaser image
27 sep

Openbare les Rixt Zijlstra

vrijdag 27 september 2024
Teaser image
1 okt

Systemische intervisie

dinsdag 1 oktober 2024
Teaser image
1 okt

Proefles Persoonlijk Leiderschap

dinsdag 1 oktober 2024
Teaser image
4 okt

Jubileumfeest & Lectorale rede Claudia van Orden

vrijdag 4 oktober 2024
Teaser image
5 & 6 okt

Weekend van de Wetenschap

Nieuwsbrief voor werkgevers

Ontvang om de maand de nieuwsbrief voor werkgevers met nieuws over Leven Lang Ontwikkelen, inspirerende verhalen uit de praktijk en tips voor jouw organisatie. Ook houden we je op de hoogte van events van Windesheim voor werkgevers, de laatste ontwikkelingen over ons opleidingsaanbod en de mogelijkheden voor maatwerk- en incompanytrajecten.

Dus ben jij in je werk bezig met de ontwikkeling of scholing van medewerkers, dan is onze nieuwsbrief voor werkgevers iets voor jou!

Meld je aan voor de nieuwsbrief voor werkgevers(opent in nieuw tabblad)

Alle gebieden waarop wij maatwerk en incompany verzorgen

Bewegen en sport     Coaching en Supervisie      Economie, Management en Recht      Gezondheid en Welzijn       Leiderschap  Logistiek     Onderwijs       Techniek en ICT         Theologie en Levensbeschouwing