Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Techniek en ICT op Windesheim

Banner image

Techniek is de toekomst

In onze snel veranderende wereld is techniek en technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het vormt de ruggengraat van innovatie en biedt oplossingen voor enkele van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd, variërend van gezondheid en energie tot milieu, veiligheid, voedsel en mobiliteit. 

Welkom bij Techniek & ICT aan Hogeschool Windesheim, waar jouw technologische reis begint!  

Voor denkers en doeners

Of je nu een praktische doener bent die graag met je handen werkt, een visionair die de wereld wil (her)ontwerpen, iemand die processen en mensen wil aansturen, of een combinatie van dit alles, bij Techniek & ICT krijg je de kans om het verschil te maken.

Denk aan boeiende thema's zoals klimaatontwikkelingen, privacyvraagstukken en technologie in de zorg. Met techniek kun je impact creëren. Het is veelzijdig, vernieuwend en omringt je overal in de moderne samenleving. 

Windesheim is de beste in Techniek

Zegel hbo topopleiding Keuzegids 2024

Onze technische opleidingen scoren boven het landelijk gemiddelde, 82% staat in de top 3 én meer dan de helft is topopleiding (Keuzegids hbo).

Onze studenten voelen zich thuis. Ze zijn tevreden over de betrokkenheid en begeleiding van docenten en de aansluiting van het onderwijs bij actuele ontwikkelingen (NSE).

Welke opleidingen heeft Windesheim op het gebied van techniek en ict?

Andere manieren om je te oriënteren of verdiepen

Praktijkgericht onderzoek

Praktijkgericht onderzoek aan hogescholen is onderzoek dat midden in de samenleving staat en bijdraagt aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Dit onderzoek wordt dan ook uitgevoerd sámen met partners uit de praktijk. Resultaten vinden hun weg naar de beroepspraktijk en naar toekomstige professionals via de opleidingen.Daarbij steunen we op de knowhow en expertise van al onze lectoren en onderzoekers.

In een wereld waarin we 24/7 connected zijn – en een werkveld waarin we op het vlak van produceren, leren en werken door de komst van slimme technologieën voortdurend nieuwe wegen inslaan, ontdekken én verkennen – staan ontwikkelingen op dit gebied niet stil. Het lectoraat Digital Business & Society i.o. heeft drie onderzoeksperspectieven. Naast het al lopende onderzoek naar industriële automatisering en robotica is er focus op het MKB en de digitale maatschappij.

De focus van het lectoraat ligt op het verlagen van het energiegebruik (energie besparen). We dragen hieraan bij door praktijkgericht onderzoek met het werkveld, onderwijs en maatschappij. Ook onderzoeken we wat studenten moeten leren en kunnen om een rol te spelen in de energietransitie. Zó willen we de energietransitie versnellen.

Het lectoraat richt zich op het overbruggen van een kloof tussen veelbelovende ICT-innovaties en structurele inbedding hiervan in de zorgpraktijk door het doen van multidisciplinair onderzoek vanuit zorg, technologie en business. Het onderzoek levert toepasbare kennis op of handzame instrumenten voor ondernemers in de zorg.

Het team van het lectoraat Kunststoftechnologie richt zich op duurzaam gebruik van grondstoffen en duurzamere productieprocessen. Recycling, milieu-impact en meer energiebesparing zijn belangrijke onderzoeksgebieden van het lectoraat. Met een focus op onder meer Industrial Additive Manufacturing en Smart Industry 4.0 draagt het lectoraat bij aan het concurrerend houden van de maakindustrie in de regio.

Wat vinden zij van onze technische en ict-opleidingen?

Teaser image

Een Associate degree is de perfecte oplossing

Julia Jansen

eerstejaars, Ad Bouwkunde
Teaser image

Binnen een paar maanden een werkend systeem gemaakt

Andy, Bowen, Michiel en Steve

derdejaars, HBO-ICT
Teaser image

Je ontwerpt gebouwen, maar hoe en met wat?

Lisanne Kalée

eerstejaars, Bouwkunde
Teaser image

Gaaf om een opdracht te doen voor een bedrijf met mooie, dure jachten

Eline Bakker

tweedejaars, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde
Teaser image

Hier heb ik de ruimte om te ontdekken wat bij mij past

Eline Bakker

tweedejaars, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde
Teaser image

Er valt nog veel te digitaliseren en automatiseren in de bouw

Daan Augusteijn

student, Bouwkunde
Teaser image

Het proces is verbeterd, waardoor jouw koffer in het juiste vliegtuig ligt

Joost Eekman

afgestudeerd, Engineering
Teaser image

Iets studeren waar iedereen mee te maken heeft en een mening over heeft

Eline Augustijn

eerstejaars, Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit
Teaser image

Het leukste onderdeel van een project? Ontwerpen!

Luc Dijkman

tweedejaars, Bouwkunde
Teaser image

Deze opleiding bracht me echt in contact met het programmeren

Akash Soedamah

tweedejaars, Software Development