Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Elektrotechniek in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

Nederland draait op techniek. Denk maar eens aan het inchecken met je ov-chipkaart, het draadloos opladen van jouw eigen smartphone, windmolens, zonnepanelen en elektrische auto’s. Tijdens de opleiding Elektrotechniek in Zwolle leer je hoe je elektrotechnische apparaten en systemen onderzoekt, ontwerpt en produceert.

Passen de woorden creativiteit, duurzaamheid en innovatie bij jou? Ga dan de uitdaging aan en draag straks volop bij aan de razendsnelle ontwikkelingen in de techniek.

Proefles en meelopen  Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad) 
Open dag 

Studieprogramma

Studieprogramma Elektrotechniek

Naast het leggen van een stevige theoretische basis ga je zo snel mogelijk ontwerpen en bouwen. Tijdens de studie kom je regelmatig met bedrijven in contact en voer je echte praktijkopdrachten uit. Zo kun je ontdekken waar jouw passie ligt, zodat je precies weet welke specialisatie je in het tweede jaar wilt kiezen.

Highlights opleiding

 • Ga de strijd aan met je zelfgemaakte robot! De finale is voor veel studenten het hoogtepunt van het eerste jaar.
 • Kies je eigen specialisatie en richt je bijvoorbeeld op printplaten met kleine componenten, energietechniek en distributie of op automatisering en robotica.
 • Voor praktische ervaring zit je hier goed. Je loopt stage, werkt aan opdrachten voor het bedrijfsleven, en ontwerpt en bouwt je eigen producten.
 • Je werkt samen met studenten van andere technische opleidingen. Zo leer je hoe je samenwerkt met andere disciplines.
 • De opleiding Elektrotechniek is een hbo-topopleiding (Keuzegids 2023).
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Wat denk je van een baan in de embedded technologie, energietechniek of industriële automatisering? Denk aan functies bij energiebedrijven waar je alternatieven voor gas zoekt. Of bij een bedrijf waar je medische apparatuur (zoals een apparaat voor ademanalyse) ontwikkelt. Een paar opties:

 • Software engineer
 • Ontwikkelaar van hardware
 • Projectleider bij een grote installateur
 • Ontwerper van distributienetten
 • Werkvoorbereider
 • Robotprogrammeur

Werkveld

Er is op de arbeidsmarkt meer dan ooit behoefte aan hoogopgeleide mensen met technische kennis en skills. De kans is dan ook groot dat je straks met je hbo-diploma op zak direct een baan vindt. Je wordt opgeleid voor een breed vakgebied en met het diploma Elektrotechniek kun je echt iets!

Zo kun je nadat je onze opleiding Elektrotechniek met succes hebt afgerond bijvoorbeeld gaan voor embedded technologie en bouw je schakelingen voor in telefoons of medische apparatuur. Of zorg er als energietechneut voor dat Nederland één van de betrouwbaarste elektriciteitsnetten ter wereld heeft en behoudt. Liever als industrieel programmeur aan de slag? Vervul dan een rol in de industriële automatisering, zoals bij het in gebruik nemen van robots.

Doorstuderen

Wil je doorstuderen na de opleiding Elektrotechniek? Kies bijvoorbeeld voor een lerarenopleiding of een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Wil je lesgeven in jouw vakgebied? Met de Lerarenopleiding via Kopopleiding kun je in één jaar tijd je tweedegraads lesbevoegdheid halen. 

 • Master Electrical Engineering
 • Master Embedded systems
 • Master Sustainable Energy Technology
 • Lerarenopleiding via Kopopleiding

Baankans

91%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.850,-

bruto, op basis van 39 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop met goede grafische kaart, boeken, apparatuur (€ 75,- in je eerste jaar) en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus 2023 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Je bouwt allemaal je eigen robot en die gaan tegen elkaar vechten

Studenten Elektrotechniek

Over hun favorieten, tas en stellingen

Maak kennis met...

Windesheim én de ambassadeurs van de opleiding Elektrotechniek. Zo laten studenten Tybee, Kasper en Ruben zien wat ze altijd meenemen naar school (spoiler alert: onder andere een multimeter, rekenmachines en een wiskundeboek)! Of neem alvast een kijkje in Gebouw T, de thuisbasis van de opleiding Elektrotechniek.

Studeren in Zwolle    Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

HBO-ICT in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Werktuigbouwkunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle