Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Logistics Engineering in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

Open dag

Dinsdag 11 april (online) en vrijdag 14 april (Campus 2 in Zwolle)

Nieuwsgierig naar hoe je eten precies in de supermarkt terechtkomt? Of wie goederen uit China naar Nederland verscheept? De logistieke professional zet alles in beweging. Wil jij diegene zijn? Kies dan voor de hbo-opleiding Logistics Engineering in Zwolle!

Bij de opleiding Logistics Engineering ligt de focus op logistiek, transport en techniek. Jij vormt dé schakel tussen productie, distributie en klanten. Slim organiseren is dus wat je in de studie logistiek leert. Door jouw kennis van informatie, ICT en technologische innovaties om te zetten naar logistieke oplossingen, zorg jij er straks voor dat alles soepel én duurzaam verloopt.

Proefles en meelopen     Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad)    Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Logistics Engineering

Houd je van snel schakelen, ben je een kei met cijfers én mensen? Vind je het leuk om problemen op te lossen? Ga dan aan de slag met vakken van planning tot warehousing en van bedrijfseconomie tot transport. Pas je kennis direct toe in projecten bij logistieke bedrijven in de omgeving van Zwolle. Hierna ligt de wereld voor je open, want elk bedrijf heeft te maken met logistiek, in Nederland én daarbuiten.

Highlights opleiding

 • De praktijk staat centraal: je werkt aan projecten voor echte opdrachtgevers, bezoekt bedrijven en loopt stage.
 • Er staan veel excursies op je rooster, zoals naar een groot warehouse of productiebedrijf in de automotive industrie.
 • Doe ervaring op in het buitenland! Loop bijvoorbeeld stage in Korea, studeer in Ierland of voer je afstudeeropdracht uit in Litouwen.
 • Je kunt 2 diploma's tegelijkertijd halen: je Nederlandse Bachelor of Science (ing.) en een Litouws diploma.
 • Logistics Engineering is een hbo-topopleiding (Keuzegids 2023).
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Het bedrijfsleven wacht op je! Je bent opgeleid om zaken sneller, goedkoper en slimmer te regelen. Een functie als adviseur of projectleider met logistieke kennis van zaken als ontwerpen, analyseren en verbeteren van processen ligt voor je in het verschiet. Denk bijvoorbeeld eens aan een baan als:

 • Logistiek manager
 • Logistiek adviseur
 • Logistics engineer
 • Supply chain manager
 • Sales & operations planner
 • Transportmanager

Werkveld

Met je diploma op zak kun je bij diverse soorten bedrijven aan de slag. In het werkveld ben jij dé spil tussen strategische en uitvoerende niveaus, tussen andere culturen en eisen en wensen van het bedrijf. Je bent voorbereid op een functie bij productie- en transportbedrijven, logistieke dienstverleners, handelsbedrijven, overheidsinstellingen en advies- of softwarebedrijven.

Een negen-tot-vijfbaan? Dat is mogelijk, maar hoeft zeker niet! Je kunt kiezen voor flexibiliteit en extra dynamiek in een baan. Soms zijn er hiccups in het logistieke proces. En omdat je contacten hebt met leveranciers over de hele wereld, kan het zijn dat je opeens met klanten in Zuid-Amerika of China moet bellen. En dan is het voor je klant ‘s morgens en voor jou ’s avonds. Of ga zelf in het buitenland aan de slag. Kortom, jou wacht een uitdagende toekomst!

Doorstuderen

De smaak te pakken na het afronden van de opleiding Logistics Engineering in Zwolle? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

 • Master Transport & Supply Chain Management
 • Master Supply Chain Management
 • Master Industrial Engineering & Management
 • Master Production and Logistic Management
 • Master Transport, Infrastructure & Logistics

Baankans

90%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.800,-

bruto, op basis van 38 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop, € 750 voor boeken in het eerste jaar en een introductieweek (vrijwillig): € 125.

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus 2023 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Met Logistics Engineering kan ik straks alle kanten op

Rob Wenneker

tweedejaars, Logistics Engineering

Tot op de dag van vandaag ben ik blij met mijn keuze

Marit Scholte in 't Hoff

derdejaars, Logistics Engineering

Stage lopen in het buitenland is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt

Tjeerd Brandsma

Over studeren in het buitenland

Maak kennis met...

Windesheim en de opleiding Logistics Engineering. Je gaat hier volop aan de gang met projecten, bezoekt bedrijven en loopt stage. Misschien wel in het buitenland, zoals student Tjeerd in Nieuw-Zeeland. Zie jij jezelf hier al studeren?

Studeren in Zwolle    Ontdek gebouw T  Instagram @lengwindesheim(opent in nieuw tabblad)    Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Logistics Management in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Technische Bedrijfskunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Bedrijfskunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle