Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Industrieel Product Ontwerpen in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar
Banner image

Meld je aan voor 1 mei

Ben je zowel creatief als technisch? Dan ben je bij onze opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) in Zwolle helemaal op je plek!

Hier leer je hoe je als industrieel ontwerper producten bedenkt, (her)ontwerpt, maakt, test en verbetert, zodat dat product ook écht in de markt wordt gezet. Jij werkt aan het design, je tekent, berekent en ontwikkelt een mooi, innovatief, duurzaam en gebruiksvriendelijk product. Voor de industrie of voor dagelijks gebruik. Van meubels tot apparatuur en van verpakkingsmaterialen tot transportmiddelen. Met andere woorden: heel afwisselend.

Studieprogramma

Studieprogramma Industrieel Product Ontwerpen

Vanaf dag één ga je aan de slag met ontwerpopdrachten. Vaak voor echte bedrijven. Je hebt contact met bedrijven en overlegt over je ontwerpkeuzes. Zo rol je beetje bij beetje het vak in en krijg je steeds meer ervaring: als industrieel ontwerper én als overlegpartner. De studie is internationaal gericht. Grote kans dat jij met buitenlandse studenten samenwerkt en een tijdje in het buitenland gaat studeren en ontwerpen.

Toelating en aanmelden

Highlights opleiding

 • De opleiding is gericht op de beroepspraktijk en je gaat vanaf dag één aan de slag met ontwerpopdrachten.
 • Je werkt in een inspirerende omgeving: ons gebouw aan de Koestraat in de binnenstad van Zwolle.
 • Alle praktijkopdrachten voer je uit voor echte opdrachtgevers. Vaak regionale bedrijven, maar ook ontwerpbureaus of internationale merken.
 • Je gaat op twee excursies naar het buitenland en werkt hier samen met studenten van een universiteit in bijvoorbeeld Barcelona of Rome.
 • Met een IPO-diploma kun je veel beroepen uitoefenen, de baangarantie is vrijwel 100%.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.

Maak kennis met de opleiding Industrieel Product Ontwerpen

Benieuwd waar jij straks je lessen IPO gaat volgen? En, hoe is het om te studeren in Zwolle? We hebben het voor je op een rijtje gezet. Check de video van de Campus in Zwolle, kom een dagje meelopen of bezoek een open dag. En bekijk ook eens de video die we gemaakt hebben over gebouw T.

Studentenstad Zwolle   Meelopen/proefles   Open dag bezoeken

Na je studie

Na je opleiding Industrieel Product Ontwerpen

Aan het werk of doorstuderen? Bekijk wat je mogelijkheden zijn na het afronden van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen.

Afgestudeerden over hun baan

Carolina haalde in 2013 haar diploma van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) is Senior Mechanical Engineer bij MechDes. Zij is samen met een team van engineers, verantwoordelijk voor het ontwerp van complexe, automatische lasmachines met veel robotisering. En als senior geeft zij ook leiding aan deze projecten. Carolina vindt niets mooier dan feit dat ergens op de wereld mensen werken met hun machine.

Daniel studeerde af in 2017 en is Product Developer bij Auping. Hij houdt zich vooral bezig met het ontwerpen van een aantal producten in verschillende categorieën bedden en matrassen. Hij kan met een gerust hart in slaap vallen 's avonds.

Bedenken en visualiseren van nieuwe concepten en ideeën zijn de voornaamste taken van Thomas bij Tricas. Hij studeerde af in 2017. En Jorrit? Jorrit heeft met medestudenten tijdens zijn studie IPO, Tricas opgericht. Dat is alweer 21 jaar geleden. De specialiteit van Tricas is in de basis product development en product innovation.

Thomas haalde in 2020 zijn diploma en is nu Industrial Designer bij VROEGH Design. VROEGH Design ontwikkelt licht elektrische voertuigen. Thomas is verantwoordelijk voor alle aspecten van het ontwerpproces, maar houdt zich ook bezig met klantcontacten en het begeleiden van stagiairs. Aron Houtsma is een van deze stagiairs. Beide vertellen ze in deze video waar ze mee bezig zijn.

Praktische informatie

Baankans

84%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.700,-

bruto, op basis van 36 uur per week

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2024-2025 is dat € 2.530,-. 

Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop, boeken (€ 400,-) en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

2 september 2024

Introductie

Van 26 tot en met 28 augustus 2024 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Teaser image

Je wilt dat een klant een product in handen heeft en denkt: wauw! En niet: mehhh, het werkt

Maran, Britt en Thijs

over de leukste vakken en projecten bij IPO
Teaser image

Oplossingen zoeken is mij met de paplepel ingegeven

Robert Janssen

studeerde Industrieel Product Ontwerpen met een visuele beperking
Teaser image

3D-printer innovatief inzetten

Simon

derdejaars, Industrieel Product Ontwerpen

Toch nog even verder kijken?

Teaser image

Werktuigbouwkunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Teaser image

Engineering in Almere (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Almere

Teaser image

Bouwkunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle