Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Energietransitie Fundamentals

 • Deeltijd
 • € 600,00
 • Module
 • September
 • Zwolle
 • 5 maanden
 • Deze module maakt onderdeel uit van: Technische Bedrijfskunde in Zwolle (Associate degree, deeltijd en duaal), Technische Bedrijfskunde in Zwolle (deeltijd)
Banner image

Is deze module echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Introductie

Wil jij nieuwe skills opdoen in een module?

De gebouwde omgeving speelt een cruciale rol in het halen van de klimaatdoelstellingen. Bovendien rijzen de energieprijzen de pan uit. Ook wet- en regelgeving stellen steeds meer eisen aan vastgoed. Technische dienstverleners zoals installatie- en bouwbedrijven spelen een cruciale rol in het verduurzamen van onze gebouwde omgeving. Daar ligt een grote kans voor bedrijven en die vraagt om een gerichte strategie en aanpak.

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

4 tot 8 uur per week in combinatie met je eigen werk. Er zijn 6 of 12 bijeenkomsten verdeeld over 4-5 maanden (1 semester) en zelfstudie begeleid door een coach vanuit Windesheim.

Flexibel modules volgen

Flexibel onderwijs

Door flexibel onderwijs te volgen kun je stapelen tot een volledig diploma of je kiest een of twee modules uit die passen bij wat je wilt leren. Zo voer jij de regie en stippel je zelf de eindbestemming en tijdsduur van jouw leerroute uit. Een module komt altijd uit het aanbod van een erkende Ad-opleiding, in dit geval de Ad Technische Bedrijfskunde.

Bekijk alle losse modules van Technische Bedrijfskunde

Doe een stukje studie

Jij kiest welke modules je volgt én wanneer. Dit houdt in dat een opleiding in stukjes is geknipt en dat je je in een onderwerp verdiept waarmee jij straks de meeste winst behaalt, voor jezelf en/of jouw organisatie. Onze modules:

 • Zijn flexibel mét de optie om te stapelen
 • Volg je samen met reguliere studenten
 • Gaan over afgebakende thema's uit erkende opleidingen
Dit levert de module je op

Dit voeg je toe op je cv

In deze module ontdek je wat de energietransitie voor jouw organisatie betekent en welke kansen en ontwikkelingen er op jullie afkomen. Daarnaast ontdek je of verder studeren iets voor jou is.

 • Je hebt geleerd wat de impact van de energietransitie en duurzaamheid is op de bouw- en installatiebranche. 
 • Je hebt inzicht gekregen in de belangrijkste trends in de gebouwde omgeving en installatiebranche en adviseert op basis hiervan je bedrijf over mogelijke nieuwe producten en diensten.
 • Je hebt ervaring opgedaan met het adviseren van klanten over investeren in duurzaamheid: wat zijn oplossingen die op de lange termijn het meest opleveren? Hoe werken verschillende
 • Alles wat je geleerd hebt, heb je tijdens de module al toegepast in je eigen bedrijf: je bedrijf profiteert én jij bouwt aan je CV.

Na het volgen van de module Energietransitie Fundamentals heb je een certificaat.

Behaal een Microcredential

Deze module succesvol afgerond? Dan ontvang je naast het certificaat van Windesheim ook een Microcredential. Een pilot van Windesheim en 32 andere hogescholen en universiteiten in Nederland. Een Microcredential is een digitaal certificaat dat laat zien dat je een kort leertraject hebt gevolgd met erkende kwaliteitswaarde. Zo kun je flexibel leren met de garantie van kwaliteit. Alle deelnemende onderwijsinstellingen erkennen Microcredentials én ze worden landelijk geregistreerd. Handig, als je bijvoorbeeld vrijstellingen wilt aanvragen om door te leren.

Lees meer over de pilot Microcredentials
 

Startdata

Wanneer kun je starten?

Zwolle september 2024 Aanmelden
Kosten

Wat kost de module?

Je betaalt €600,- voor de hele module. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.

Alles over je financiering

Praktisch
Ook interessant