Wil jij nieuwe skills opdoen in een module?
De gebouwde omgeving speelt een cruciale rol in het halen van de klimaatdoelstellingen. Bovendien rijzen de energieprijzen de pan uit. Ook wet- en regelgeving stellen steeds meer eisen aan vastgoed. Technische dienstverleners zoals installatie- en bouwbedrijven spelen een cruciale rol in het verduurzamen van onze gebouwde omgeving. Daar ligt een grote kans voor bedrijven en die vraagt om een gerichte strategie en aanpak.
Wat ga je doen?
4 tot 8 uur per week in combinatie met je eigen werk. Er zijn 6 of 12 bijeenkomsten verdeeld over 4-5 maanden (1 semester) en zelfstudie begeleid door een coach vanuit Windesheim.
-
-
Zo zit jouw module in elkaar
In de module Energietransitie Fundamentals maak je kennis met de belangrijkste trends rond de energietransitie: welke ontwikkelingen zijn er gaande? En wat betekenen deze voor jouw klanten en je bedrijf? Je verkent de kansen die de energietransitie biedt voor jouw bedrijf. Je gaat aan de slag met verschillende thema’s. Het gaat om compact, toegankelijk (hbo-niveau), direct toepasbaar onderwijs wat aansluit op de strategische uitdagingen in de sector. De inhoud van de modules is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld.
Lesdagen, lestijden en startbijeenkomst
Bijeenkomst 1: 20 september 2022, 18:30-20:30 uur
Bijeenkomst 2: 25 oktober 2022, 18:30-20:30 uur
Bijeenkomst 3: 8 november 2022, 18:30-20:30 uur
Bijeenkomst 4: 22 november 2022, 18:30-20:30 uur
Bijeenkomst 5: 6 december 2022, 18:30-20:30 uur
Bijeenkomst 6: 20 december 2022, 18:30-20:30 uur
-
Waarmee ga je aan de slag?
Programma
In de module Energietransitie Fundamentals ga je actief aan de slag met de volgende thema’s:
- De energietransitie, circulariteit en verduurzaming. Drie thema’s die vaak in één adem worden genoemd. Maar hoe verschillen deze drie nu van elkaar? Hoe kunnen ze elkaar versterken en op welke manier worden de bouw- en installatiebranche door deze thema's geraakt?
- Trends in de gebouwde omgeving en installatiebranche. Wat zijn de belangrijkste trends in de installatiebranche? Welke ontwikkelingen vinden er plaats qua elektrificatie en warmte?
- Beleid en wet- en regelgeving met betrekking tot de energietransitie. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in wet- en regelgeving? Welke veranderingen zijn of komen er met betrekking tot milieuprestaties gebouwen, bouwbesluit en EPC normen.
- Dilemma’s en keuzes bij het adviseren van je klanten. Investeren in duurzaamheid kost geld, maar levert op termijn natuurlijk ook geld op. Op welke manier kan je je eigen organisatie en klanten adviseren over integrale oplossingen en hen inzicht geven in de levensduurkosten van je advies en de voordelen voor het klimaat? Hoe help je klanten hierin een langetermijnperspectief te kiezen?
-
Dit doe je in de praktijk
In deze module krijg je praktische inzichten in de belangrijkste ontwikkelingen in de energietransitie en concrete handvatten om je organisatie of klanten op basis hiervan te adviseren. Je maakt een analyse van de impact van de energietransitie, duurzaamheid en circulariteit binnen jouw organisatie. Je adviseert over besparings- en verduurzamingspotentie, zodat je direct toegevoegde waarde levert voor je eigen bedrijf en voor je klanten.
-
Is deze module iets voor jou?
De module Energietransitie Fundamentals is geschikt voor professionals bij bouw- en installatiebedrijven zonder technisch beroep. Zoals projectleiders, werkvoorbereiders, accountmanagers en andere ondersteunende functies. Je hebt nu een Mbo-diploma op niveau 3 of 4. Of je hebt een Ad-opleiding afgerond, dat is een tweejarige opleiding aan het Hbo.
Met kennis van de energietransitie, duurzaamheid en circulariteit kan je je werk beter doen. Als projectleider, werkvoorbereider en accountmanager kom je dagelijks in aanraking met vraagstukken rond energieverbruik en energiebronnen. Op dit gebied zijn de ontwikkelingen op dit moment enorm. Om je klanten goed te kunnen helpen en de projecten waaraan je werkt tot het beste resultaat te brengen is kennis van de energietransitie, duurzaamheid en circulariteit daarom steeds belangrijker.
-
Zo zit jouw module in elkaar
Flexibel onderwijs
Door flexibel onderwijs te volgen kun je stapelen tot een volledig diploma of je kiest een of twee modules uit die passen bij wat je wilt leren. Zo voer jij de regie en stippel je zelf de eindbestemming en tijdsduur van jouw leerroute uit. Een module komt altijd uit het aanbod van een erkende Ad-opleiding.
Doe een stukje studie
Jij kiest welke modules je volgt én wanneer. Dit houdt in dat een opleiding in stukjes is geknipt en dat je je in een onderwerp verdiept waarmee jij straks de meeste winst behaalt, voor jezelf en/of jouw organisatie. Onze modules:
- Zijn flexibel mét de optie om te stapelen
- Volg je samen met reguliere studenten
- Gaan over afgebakende thema's uit erkende opleidingen
Dit voeg je toe op je cv
In deze module ontdek je wat de energietransitie voor jouw organisatie betekent en welke kansen en ontwikkelingen er op jullie afkomen. Daarnaast ontdek je of verder studeren iets voor jou is.
- Je hebt geleerd wat de impact van de energietransitie en duurzaamheid is op de bouw- en installatiebranche.
- Je hebt inzicht gekregen in de belangrijkste trends in de gebouwde omgeving en installatiebranche en adviseert op basis hiervan je bedrijf over mogelijke nieuwe producten en diensten.
- Je hebt ervaring opgedaan met het adviseren van klanten over investeren in duurzaamheid: wat zijn oplossingen die op de lange termijn het meest opleveren? Hoe werken verschillende
- Alles wat je geleerd hebt, heb je tijdens de module al toegepast in je eigen bedrijf: je bedrijf profiteert én jij bouwt aan je CV.
Na het volgen van de module Energietransitie Fundamentals heb je een certificaat.
Wanneer kun je starten?
Zwolle | september 2023 | Aanmelden |
STAP-budget
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.
Wat kost de module?
Je betaalt € 525,- voor de hele module. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Heb je nog vragen?
Stel ze! Stuur ons een appje, bel of mail ons
Accountmanager
Deze module is onderdeel van
Met de Ad Technische Bedrijfskunde ben jij in control als je bedrijfskundige processen verbetert en aanstuurt. Studeer flexibel volgens je eigen leerroute.