Wil jij nieuwe skills opdoen in een module?
De energietransitie is in volle gang! En zeer veel bedrijven en organisaties leveren hier op dit moment hun bijdragen aan. De grote vraag is nog wel: hoe kunnen we de energietransitie versnellen door beter samen te werken? Wat heb je te doen als je als (energie-)bouwteam gaat samenwerken met een gezamenlijke opdrachtgever? Wat komt er allemaal kijken bij de samenwerking tussen verschillende organisaties? En hoe ga je om met verschillende belangen? Hoe kan je een businesscase maken die zowel gebaseerd is op duurzaamheid als op economische overwegingen? In de module ‘Voorop in de Energietransitie’ ga je met deze vraagstukken aan de slag!
Wat ga je doen?
In deze module ontwikkel je jezelf op het gebied van leiderschap en samenwerking voor de Energietransitie. In interactieve bijeenkomsten ontdek je innovatieve manieren van samenwerken voor de energietransitie en het opstellen van duurzame businesscases waarin niet alleen de initiële kosten, maar juist ook de operationele kosten en het verkleinen van CO2-uitstoot centraal staan.
-
-
Zo zit jouw module in elkaar
In de module Voorop in de Energietransitie krijg je concrete handvatten om met de vaak ingewikkelde samenwerkingsvraagstukken rond de energietransitie om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je concrete resultaten behaalt voor je opdrachtgever en dat alle partijen in de samenwerking daar beter van worden? En hoe zorg je ervoor dat je een advies geeft dat zowel op de lange als op de korte termijn goed is voor jouw opdrachtgever als het klimaat?
Lesdagen
De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden tweewekelijks op de dinsdag plaats, tussen 12.30 en 19.30 uur in de maanden februari tot en met juni.
-
Waarmee ga je aan de slag?
De opleiding bestaat uit twee blokken. Elk blok heeft zes bijeenkomsten op de campus in Zwolle. De bijeenkomsten vinden steeds plaats op dinsdagmiddag tussen 15.30 en 18.30 uur.
Blok 1 – Effectief Samenwerken
Effectief innoveren voor de energietransitie vraagt niet alleen om technische kennis. Het wordt steeds duidelijker dat de kwaliteit van de samenwerking voor een groot deel de kwaliteit van het eindresultaat bepaalt. In veel projecten rond verduurzaming heb je met veel verschillende partijen te maken met elk hun eigen belangen, werkwijzen en expertise. Door goed inzicht te hebben in de dynamiek van de samenwerking krijg je een beter resultaat voor de opdrachtgever en je eigen organisatie.
In het eerste blok van deze module ga je aan de slag met de volgende samenwerkingsvraagstukken:
- Hoe werken effectieve teams?
- Hoe kan je teams beter laten samenwerken?
- Welke teamrollen kan je onderscheiden en welke past het best bij jou persoonlijk?
- Hoe herken je kwaliteiten en vaardigheden?
- Hoe kan je krachtig sturen op samenwerking voor het optimale resultaat?
Blok 2 – De Duurzame Businesscase
In het tweede deel van deze module staat het bouwen van de ‘duurzame businesscase’ centraal. Te vaak wordt helaas bij het ontwerp van producten en gebouwen nog primair gekeken naar de initiële kosten van ontwerp en bouw. De gebruikskosten op de lange termijn worden niet volledig meegerekend. In deze module ga je aan de slag met de totale kosten en milieu-impact op de lange termijn. Je maakt kennis met de ‘total cost of ownership’ berekeningen en werkt met ‘life cycle assessment’.
Afronding module
Je rondt deze module af door een project in je eigen organisatie uit te voeren. Je combineert werken en leren en levert meteen toegevoegde waarde in je eigen organisatie!
-
Dit doe je in de praktijk
Bij Windesheim geloven we in de kracht van het leren op je werkplek. Daarom krijg je in deze module praktische inzichten, die je meteen toepast in projecten in je eigen organisatie. Je adviseert klanten voor de lange en korte termijn zodat je direct toegevoegde waarde levert voor je eigen bedrijf en voor je klanten.
-
Is deze module iets voor jou?
Heb je een Mbo-diploma op niveau 3 of 4, of heb je een Ad-opleiding afgerond? Werk je als een projectleider, werkvoorbereider, accountmanager of heb je een andere ondersteunende functie bij een bouw- of installatiebedrijf? Dan is de module Voorop in de Energietransitie geschikt voor jou.
Met kennis van de energietransitie, duurzaamheid en circulariteit kan je je werk beter doen. Als projectleider, werkvoorbereider en accountmanager kom je dagelijks in aanraking met vraagstukken rond energieverbruik en energiebronnen. Op dit gebied zijn de ontwikkelingen op dit moment enorm. Om je klanten goed te kunnen helpen en de projecten waaraan je werkt tot het beste resultaat te brengen is kennis van de energietransitie, duurzaamheid en circulariteit daarom steeds belangrijker.
-
Zo zit jouw module in elkaar
Flexibel onderwijs
Door flexibel onderwijs te volgen kun je stapelen tot een volledig diploma of je kiest één of twee modules uit die passen bij wat je wilt leren. Zo voer jij de regie en stippel je zelf de eindbestemming en tijdsduur van jouw leerroute uit. Een module komt altijd uit het aanbod van een erkende bacheloropleiding of een Associate degree, in dit geval de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde en de Ad Technische Bedrijfskunde.
Bekijk alle losse modules van de bacheloropleidingBekijk alle losse modules van de associate degree
Doe een stukje studie
Jij kiest welke modules je volgt én wanneer. Dit houdt in dat een opleiding in stukjes is geknipt en dat je je in een onderwerp verdiept waarmee jij straks de meeste winst behaalt, voor jezelf en/of jouw organisatie. Onze modules:
- Zijn flexibel mét de optie om te stapelen
- Volg je samen met reguliere studenten
- Gaan over afgebakende thema's uit erkende opleidingen
Dit voeg je toe op je cv
Na het volgen van de module Voorop in de Energietransitie krijg je een certificaat. Je hebt:
- inzicht gekregen in hoe je ingewikkelde samenwerkingen met opdrachtgevers, adviseurs, (onder-)aannemers en anderen goed vorm kan geven;
- inzicht gekregen in de korte en lange termijn impact van je project. Zowel op de financiële, als op de klimaatimpact;
- ervaring opgedaan met het adviseren van klanten over investeren in duurzaamheid: wat zijn oplossingen die op de lange termijn het meest opleveren?;
- alles wat je geleerd hebt tijdens de module al toegepast in je eigen bedrijf. Je bedrijf profiteert en jij bouwt aan je CV.
Behaal een Microcredential
Deze module succesvol afgerond? Dan ontvang je naast het certificaat van Windesheim ook een Microcredential. Een pilot van Windesheim en 32 andere hogescholen en universiteiten in Nederland. Een Microcredential is een digitaal certificaat dat laat zien dat je een kort leertraject hebt gevolgd met erkende kwaliteitswaarde. Zo kun je flexibel leren met de garantie van kwaliteit. Alle deelnemende onderwijsinstellingen erkennen Microcredentials én ze worden landelijk geregistreerd. Handig, als je bijvoorbeeld vrijstellingen wilt aanvragen om door te leren.
Wanneer kun je starten?
Zwolle | februari 2024 | Aanmelden |
Wat kost de module?
Je betaalt € 1200,- voor de hele module. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Wil je deze cursus straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Bel of mail Allard Welmers, accountmanager LLO domein Techniek.
Heb je nog vragen?
Stel ze! Stuur ons een appje, bel of mail ons
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur