Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Technische Bedrijfskunde in Zwolle (Associate degree, deeltijd en duaal)

 • Deeltijd & Duaal
 • Associate degree
 • September
 • Zwolle
 • 2 jaar

Meer weten?

Stel je vraag tijdens onze open avond op woensdag 24 mei.
Inleiding

Weten hoe jij bedrijf, proces én techniek samenbrengt?

Werk je bij een technische organisatie? Ben je naast je passie voor techniek ook geïnteresseerd in bedrijfskundige processen? Dan is de Associate degree Technische Bedrijfskunde misschien iets voor jou! Je leert over organisatiecultuur, leiderschap, productkwaliteit, bedrijfsprocessen, klantmanagement en taalvaardigheid. Na deze Associate degree heb jij de kennis en vaardigheden in huis om processen aan te sturen en te verbeteren.

We bieden de opleiding aan in Zwolle en je kunt kiezen uit twee varianten namelijk deeltijd of duaal. Je studeert via jouw eigen leerroute. Je volgt de studie in jouw eigen tempo en met werkervaring op zak kun je sommige modules zelfs meteen afronden. 

Persoonlijk adviesgesprek    Download folder(opent in nieuw tabblad) 

Wat ga je doen?

Studieprogramma Technische Bedrijfskunde

De Associate degree Technische bedrijfskunde is zo opgezet dat je werk en studie kunt combineren. Een mooie mix tussen je eigen praktijk (organisatie), theorie en zelfstudie.

Opleidingsvideo

Opleidingsvideo bekijken?

Docent Frank legt je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij de Associate degree Technische Bedrijfskunde.

Bekijk opleidingsvideo(opent in nieuw tabblad)

Toelating en aanmelden

Toelating en aanmelden

Deze opleiding start in september en februari.
Meld je uiterlijk 31 augustus aan als je wilt starten in september of 31 januari als je wilt starten in februari.

Theorie en praktijk

Collegebanken in óf volop in de praktijk?

Een Associate degree is dé praktijkgerichte hbo-opleiding. Door alle praktijkopdrachten binnen je eigen werkomgeving die op het programma staan, duik je direct de praktijk in. Zowel leerzaam als leuk én mooi voor je cv en netwerk. Maar hoeveel theorie heb je?

Jaar 1

 • 40% praktijk
 • 60% theorie

Jaar 2

 • 60% praktijk
 • 40% theorie
Na je studie

Welk beroep zet jij op je cv?

Na deze Associate degree ben je een professional met kennis van bedrijfsprocessen. En je hebt dé skills om processen aan te sturen en te verbeteren. Je onderscheidt je als technisch bedrijfskundige door technische kennis, je brede perspectief en constructieve samenwerking. Daarom kom je in diverse functies tot je recht. Een paar voorbeelden van functies die je kunt uitoefenen:

 • projectleider
 • teamleider
 • werkvoorbereider
 • adviseur

Hier zet jij straks je skills in

Er is behoefte aan technische vakmensen met kennis op hbo-niveau die zich weten te onderscheiden. De werkgeversorganisaties geven aan dat er veel functies zijn voor mensen met bredere technische kennis en bagage. Een bachelordiploma is niet altijd nodig. De Associate degree is dan een mooi alternatief.

Je bent dan met al je brede technische kennis gewild op de arbeidsmarkt. Denk dan aan productiebedrijven en ondernemingen in de installatietechniek. Maar ook adviesbureaus, logistiek dienstverleners, handelsondernemingen of overheidsinstellingen. Of wil je zelf je eigen bedrijf beginnen? Ook dan is de Associate degree Technische Bedrijfskunde jouw springplank.

Studiekosten
Student leunt tegen trapleuning

Wat kost studeren?

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld: € 2.314,- voor 2023-2024. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld. Daarnaast maak je kosten voor je laptop én boeken of ander studiemateriaal (zo'n € 400,- per jaar). Check de criteria of jij wettelijk óf instellingscollegegeld betaalt. 

Reken uit wat het je kost

Praktische informatie

In 2 jaar naar hbo-niveau

Afbeelding zegel beste Ad’sEen Associate degree is een hbo-opleiding waarin je in 2 jaar leert wat er in de praktijk echt toe doet. En dat doe je op niveau 5: dé studienuance tussen bachelors (niveau 6) en mbo (niveau 4) in. Opgestart samen met het werkveld, zodat jij ook echt die kennis opdoet die je straks nodig hebt. Investeer je hierna nog 2 jaar extra, dan heb je bovendien je volledige bachelordiploma.

Vervolgopleidingen

Doorpakken én doorleren

De smaak te pakken na deze Associate degree Technische Bedrijfskunde? Studeer door en ga voor je bachelor! Je kunt soms instromen in het derde jaar van een aansluitende hbo-opleiding. Na 2 jaar extra studie heb je dan je bachelordiploma op zak! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) waar je zo’n bachelor volgt. Bij ons kun je in ieder geval gaan voor:

Ervaringen

En wat vinden zij van studeren?

Ik ontwikkelde een app voor mensen die na covid in behandeling zijn bij de logopedist

Lilly Hulzink

afgestudeerd, Logopedie

De master geeft mij een hoop bagage en ik leer echt kritisch te kijken

Mattijs Leeffers

master Learning & Innovation

Persoonlijke aandacht en flexibiliteit van de docenten waren erg belangrijk

Mohammed Jawas

afgestudeerd Associate degree Bouwkunde

Deelname levert een resultaat op waar de organisatie mee verder kan

Nicole Perzyna

Duurzaam inzetten van Zorgtechnologie

Deze studie is een ontzettende verrijking

Bob van Donkelaar

oud-student, Controlling post-bachelor
Ook interessant

Toch nog even verder kijken?

HBO-ICT in Zwolle (deeltijd)

Deeltijd, Bachelor in Zwolle

Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs in Zwolle (deeltijd)

Deeltijd, Bachelor in Zwolle

Bedrijfskunde in Zwolle (deeltijd)

Deeltijd, Bachelor in Zwolle