Welke stap zet jij straks na Technische Bedrijfskunde
Groei door naar een management- of die adviserende functie die jij voor ogen hebt. In je eigen tempo. Dat kan met de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde in Zwolle. Je leert hoe bedrijfsprocessen werken en hoe je die kunt aansturen én kunt verbeteren. Jouw technisch inzicht gebruik je straks om operationele en strategisch bedrijfskundige vraagstukken op te lossen. In ons programma ben je vrij om lessen te combineren die relevant zijn voor de projecten op jouw werk. Of om zelf te variëren in je studielast. Zo ontwikkel je jouw persoonlijke leerroute. Welke keuzes maak jij?
Jouw flexibele route tot technisch bedrijfskundige
Hoe flexibel kan onderwijs zijn? Ontdek het in onze deeltijdopleiding, want bij Technische Bedrijfskunde ben jij helemaal in control. Jij bepaalt samen met ons de leerroute die het beste bij jouw ervaring, werk en privésituatie past. Je kiest zelf wat, waar, wanneer, hoe én in welk tempo je studeert.
-
-
Hoe ziet je deeltijdstudie eruit?
De deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde richt je zelf in op basis van jouw ervaring als technisch professional, jouw persoonlijke situatie en jouw eigen kennisbehoefte.
Wat leer je bij Technische Bedrijfskunde?
Als technisch bedrijfskundige werk je aan de continuïteit op lange termijn van organisaties, teams en afdelingen. Je leert hoe je oog krijgt voor de positie van de organisatie in de markt én de samenleving. En je leert vraagstukken te benaderen door naar het grote geheel te kijken. De opleiding biedt jou de basis om door te groeien in je organisatie en je positie te verbeteren. Je staat straks steviger in je schoenen als technisch-bedrijfskundig manager, adviseur of projectmanager.
Waarvoor leiden we je op?
We leiden je op om complexe technische bedrijfsprocessen aan te sturen en te verbeteren, met competenties als:
- Managen
- Onderzoeken
- Adviseren
- Persoonlijk leiderschap
Daarnaast besteed je in de deeltijdopleiding aandacht aan duurzaamheid en de fabriek van de toekomst. Je leert over onderwerpen als energietechniek, kwaliteitsmanagement, technische materialen en productiemethoden.
Waarom bij Windesheim?
- Studeer in je eigen tempo, bepaal zelf je leerroute én studieduur
- Je bouwt voort op wat jij als professional al weet
- Een studiecoach helpt je bij het maken van je persoonlijke route
Voor wie?
Deze hbo-opleiding in deeltijd is er voor iedereen die wil doorgroeien naar een managementfunctie of een adviserende rol binnen een technische organisatie. Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring in technische organisaties.
Duur van jouw studie
Jij bepaalt bij ons jouw eigen route. Die route bepaalt dus ook hoelang je studeert. Als je bepaalde leeruitkomsten uit ons onderwijsprogramma al kunt aantonen op basis van werkervaring, is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen.
Afgestudeerd?
Gefeliciteerd, dan heb je de titel Bachelor of Engineering op zak.
-
Zo voer jij regie over studeren
De hbo-studieTechnische Bedrijfskunde in deeltijd is flexibel opgebouwd aan de hand van modules en leeruitkomsten.
Flexibel studeren
Wij sluiten aan op de wensen van de arbeidsmarkt én op jouw eigen voorkeuren. Jij hebt dus zelf de regie en volgt een route die het best bij jouw situatie past:
- Aanbodroute: je volgt alle modules in een vaste volgorde
- Flexibele route: je volgt modules in jouw eigen tempo en volgorde
- Maatwerkroute: met werkervaring op zak kun jij leeruitkomsten direct bewijzen en een onderdeel dus al afsluiten
Opties voor je persoonlijke traject
We ondersteunen je bij het samenstellen van jouw persoonlijke traject. Daarvoor krijg je bij ons eerst een intakegesprek. En ook tussentijds kun je bij onze docenten terecht om je studieroute af te stemmen of bij te sturen op jouw voorkeuren. Neem contact op met Fank Huising via het contactformulier voor een gesprek over jouw persoonlijke leerroute.
Je kunt bijvoorbeeld:
- Starten in september óf februari
- Relevante vooropleiding(en) en werkervaring laten omzetten in studiepunten
- Eerst je 2-jarige Associate degree-diploma halen en erna – als het jou uitkomt – doorstromen naar de bachelor
- Je kennis ontwikkelen door alleen losse modules te volgen
- Je studielast per halfjaar laten variëren afhankelijk van uitdagingen op je werk of veranderingen in je privéleven
- Onderdelen zo combineren dat het relevant is voor je huidige projecten op jouw werk
- Elk semester een vrijekeuzelessenreeks volgen (5 studiepunten) over duurzaamheid of Fabriek van de toekomst
- Lesmethodes inzetten die bij je passen: colleges, skills trainen, werkplekleren, coaching, zelfstudie of e-learning
-
Zo mix je werk, privé en studie
De bachelor Technische Bedrijfskunde start elk jaar in september en februari. De opleiding is zo opgezet dat je werk en studie gemakkelijk en flexibel mixt. Bij ons kun je:
- In eigen tempo studeren
- Zelf kiezen hoe je leert
- Zelf kiezen hoe je wordt getoetst
- Het leren optimaal inpassen op je eigen werkplek
- Jouw route altijd bespreken of aanpassen met je studiecoach
Jouw persoonlijke leerroute doornemen
Jij hebt zelf de regie over jouw traject. Dit ondersteunen we met de optie om je competenties, vooropleiding en ervaring al in te brengen via assessments. Zo kun je je studieduur verkorten. Ook tijdens jouw studie kun je keuzes maken waarna je de opleiding in versneld tempo kunt doorlopen. Wat mogelijk is hangt af van jouw situatie.
Neem contact op met Frank Huising via het contactformulier(opent in nieuw tabblad) voor een gesprek over jouw persoonlijke leerroute.
Jouw lesdag
Je hebt één keer in de week les. Start je in februari 2022 met de opleiding, dan volg je lessen op dinsdag tussen 12.30 en 21.30 uur. Start je in september 2022 dan kun je zowel op dinsdag als op donderdag lessen volgen tussen 12.30 en 21.30 uur.
Jouw tijdsinvestering
Natuurlijk ben je ook op andere dagen welkom op onze campus, zodat je gebruik kunt maken van onze studiefaciliteiten of samen met medestudenten aan een opdracht kunt werken. Naast de lesdag moet je rekening houden met 12 tot 16 uur aan zelfstudie en opdrachten per week. De opdrachten hebben betrekking op je eigen werkomgeving.
-
Via 8 modules naar je diploma
Bij Technische Bedrijfskunde bepaal je zelf welke leeractiviteiten je inzet en hoe je leeruitkomsten combineert binnen modules. Bij leeruitkomsten gaat het om de resultaten van het leren (het doel) en niet zozeer om de wijze waarop die resultaten behaald zijn (het proces). Zo kun je op allerlei manieren toewerken naar je diploma.
Variëren met leeruitkomsten
De opleiding bestaat uit 48 leeruitkomsten van 5 studiepunten per stuk (totaal 240 ECTS). We hebben die leeruitkomsten op een logische wijze geclusterd in 8 modules van 30 studiepunten. Samen met jou stellen we een lesplan op en gaan we na welke modules je volgt en in welke volgorde.
Kennismodules in jaar 1 en 2
Product en dienstenmanagement
Je verdiept je onder meer in hoe je jouw producten en diensten optimaal omschrijft, de kwaliteit bewaakt, kosten in beeld brengt en omgaat met productinformatie.Procesmanagement
Je leert onder meer hoe je processen in kaart brengt, budgetten beheert en operationele processen managet.Klantmanagement
Je verdiept je in deze module grondig in de klanten van je organisatie, hoe je van waarde bent (waardepropositie) en hoe je omgaat met je klanten en leveranciers.Organisatiemanagement
Je leert meer over strategie, leiderschap en de organisatiecultuur. Ook ga je aan de slag met de vraag hoe je sturing geeft aan een organisatie en hoe je medewerkers managet.Naast deze modules volg je een keuzethema (Fabriek van de toekomst of Duurzaamheid), werk je aan je persoonlijke en professionele vaardigheden en ga je aan de slag met het verbeteren van je Nederlands of Engels.
Ook het realiseren van een procesverbetering in jouw werkomgeving staat op je rooster. Je zet organisatieonderzoek op, onderzoekt het bedrijfsproces, adviseert de organisatie over oplossingen en implementeert en evalueert de verandering.
Jaar 3 en 4
In het derde en vierde jaar bieden we een programma aan met nóg meer keuzevrijheid. Je combineert kennisontwikkeling – strategie op business, operations, information en HR – en eigen vaardigheden dan met een veranderingsprogramma. Daarnaast kun je je persoonlijk profileren, bijvoorbeeld door het volgen van een module bij een andere hbo-opleiding.
Losse module Toegepaste Technische Bedrijfskunde
Wil je specifieke kennis en vaardigheden opdoen? Binnen de module Toegepaste Technische Bedrijskunde (start september en februari) bepaal je zelf waarin je je wilt verdiepen en/of ontwikkelen. Uit het aanbod met meer dan 50 onderwerpen stel jij je eigen persoonlijke leerroute van 30 studiepunten samen. Jouw leerroute duurt 6 maanden tot 1 jaar. Wij ondersteunen je bij het maken van keuzes binnen het aanbod en je krijgt een coach die je verder brengt in je loopbaan. Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.
-
De praktijk als leeromgeving
Een vak leer je het beste wanneer je de beroepspraktijk inzet als leeromgeving. De kracht ligt in het realistische karakter van zo’n setting waarin jij straks leert, toetst en werkt. Je verbindt de theorie direct met de praktijk.
Bouw je netwerk op
Door een actieve houding en het delen van praktijkvoorbeelden leer je van al jouw medestudenten. Je investeert dus niet alleen in je eigen kennis en persoonlijke ontwikkeling, maar ook in het opbouwen van een waardevol netwerk.
Je werkplek is je leerplek
Jouw werkomgeving is een belangrijk leergebied. Je voert er praktijkopdrachten uit en past er nieuw verworven kennis en vaardigheden toe. Daarom checken we of je werkplek voldoet als leerplek. We investeren ook in werkplekbegeleiding, zodat je voldoende gefaciliteerd wordt in het succesvol doorlopen van jouw studie.
Wat je in de praktijk doet
Je toont tijdens de opleiding je leeruitkomsten aan door het realiseren van opdrachten binnen je eigen werkomgeving. Je maakt een beroepsproduct, bijvoorbeeld een prototype, een adviesrapport of een managementpresentatie. In overleg met de docenten bepaal je welke oplossing het beste past bij de leeruitkomsten die jij moet aantonen.
Toetsing
Je werk wordt beoordeeld door twee assessoren die je (kunnen) bevragen over het beroepsproduct en de toegepaste kennis. Je combineert dan altijd minimaal twee leeruitkomsten tot een beroepsproduct. Zo toon je aan dat je zelf kunt werken aan vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken. Een voorbeeld: je beschrijft technisch-natuurkundige en functionele eigenschappen van een product en analyseert de kostprijs. Hierna onderzoek je de mogelijkheden voor het verduurzamen van het product en adviseer je tot slot het management over een implementatie van je voorstel. Zo kun je zeker vier leeruitkomsten aantonen en dus 20 ECTS aan studiepunten verdienen.
-
Haal je kennis uit cursussen
Cursussen van de opleiding Technische Bedrijfskunde zijn een uitstekende manier om nieuwe kennis te ontwikkelen over uiteenlopende thema's die nu actueel zijn. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid en technologische vernieuwing. Elk halfjaar bieden we andere cursussen aan, geactualiseerd op basis van allerlaatste ontwikkelingen. De lessen worden gegeven door gastdocenten uit het bedrijfsleven, van kennisinstituten en lectoraten.
De cursussen bieden allen een praktische vertaling van praktijk- en theoretische kennis naar je eigen werkomgeving. Deze praktijkgerichtheid zorgt voor een actief lesprogramma waarmee je in jouw organisatie direct aan de slag kunt.
Voor wie?
De cursussen zijn geschikt voor professionals uit industrie, bouw- en installatietechniek en technische dienstverlening.
Lesdagen en lestijden
Elke cursus bestaat uit 7 lessen die om de week worden aangeboden op de dinsdag of donderdag tussen 18.30 en 20.30 uur. Afhankelijk van het onderwerp starten de cursussen in september of februari.
Studiebelasting
De tijd die je besteedt aan een cursus is afhankelijk van jouw (werk)ervaring en jouw vooropleiding. Gemiddeld besteed je 140 studiebelastingsuren aan één cursus. Dat is inclusief lesuren en zelfstudie.
Kosten
De kosten per cursus zijn € 525,-.
Certificering en verzilveren in studiepunten
Als je een cursus afrondt, ontvang je een bewijs van deelname. Omdat ze deel uitmaken van Technische Bedrijfskunde kun je het resultaat verzilveren in studiepunten bij de bachelor of Associate degree. Schrijf je je binnen 4 jaar in als student Technische Bedrijfskunde? Dan kun je vrijstelling aanvragen voor de betreffende lessen.
Aanmelden voor een cursus
Aanmelden voor een cursus is mogelijk onderaan deze webpagina.
Vragen?
Dan kun je altijd terecht bij Frank Huising(opent in nieuw tabblad).
-
Hoe ziet je deeltijdstudie eruit?
Deze opleiding biedt ook losse modules aan
Wil je weten hoe je de assets van je organisatie beheert? En welke onderhoud- en beheertechnieken en -methoden er zijn? Meld je aan voor deze cursus en leer zowel praktisch als strategisch vorm te geven aan een assetmanagementbeleid. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Wat houdt duurzame inzetbaarheid in? Hoe kun je talent en ervaring aan je binden? Meld je aan voor deze cursus en verken actuele vraagstukken rondom personeel. Vervolgens vertaal je dit naar beleid en adviezen voor duurzame inzetbaarheid. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Meld je aan voor deze cursus en werk concrete stappen uit voor de energietransitie van jouw organisatie. Je ontwikkelt een pakket van maatregelen om de onderneming energieneutraal te maken en neemt daarbij de impact op het energienetwerk mee. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Wil je weten waar de knelpunten liggen in een proces die invloed hebben op de kwaliteit? Meld je aan voor deze cursus en werk een meerjarig plan en/of concrete verbeterprojecten uit op basis van systematisch onderzoek. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.
Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van automatisering en welke zijn interessant voor jouw organisatie? Meld je aan voor deze cursus en werk een stappenplan uit waarin je antwoord geeft op de vraag welke innovatieve technologieën een toepassing kunnen vinden. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Is het voor jou een uitdaging om met je team het beste uit elkaar en de techniek te halen? Meld je aan voor deze module en werk aan je persoonlijke ontwikkeling als technisch professional en teamleider of manager. Je krijgt training op het gebied van coaching, persoonlijke effectiviteit en samenwerking. Na afronding ontvang je een certificaat.
Meld je aan voor deze cursus en verdiep je in één specifieke technologische ontwikkeling. Je onderzoekt de toepasbaarheid en haalbaarheid ervan voor jouw organisatie. Aan het eind presenteer je een haalbaarheidstoets voor de ontwikkeling. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.
Wil jij je een jaar lang verdiepen in technisch bedrijfskundige kennis en vaardigheden en tegelijkertijd werken aan je loopbaan in de techniek? Meld je dan aan voor deze module.
Op welke trends en innovaties kan jouw organisatie inspelen en hoe begeleid je het innovatieproces? Meld je aan voor deze cursus en onderzoek welke methodes relevant zijn voor jouw organisatie om innovaties te realiseren. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.
Meld je aan voor deze cursus en maak een impactanalyse van producten en diensten voor het milieu en/of (her)ontwerp een product of dienst. Je draagt meerdere mogelijkheden aan voor verbetering van de duurzaamheid. Je kunt je studiepunten meenemen als je een bachelor of Associate degree Technische Bedrijfskunde gaat volgen.
Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.
Opleidingsvideo bekijken?
Docent Frank legt je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij Technische Bedrijfskunde.
Toelating en aanmelden
Deze opleiding start in september en februari.
Meld je uiterlijk 31 augustus aan als je wilt starten in september of 31 januari als je wilt starten in februari.
Wat kost studeren?
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld: € 2.209,- voor 2022-2023. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld. Daarnaast maak je kosten voor studiemateriaal, zoals readers én boeken van rond de € 400,- per jaar. Check de criteria of jij wettelijk óf instellingscollegegeld betaalt.
Dit voeg je toe op je cv
Na afronding van de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde in deeltijd heb je meer dan voldoende bagage in huis voor een managementfunctie of een adviserende positie in een technische organisatie.
Je weet hoe je bedrijfsprocessen stuurt en verbetert. En hoe je de organisatie, afdelingen en/of teams effectief leidt om continuïteit voor de lange termijn te garanderen. Technisch-bedrijfskundige functies die je met je hbo-diploma op zak vol zelfvertrouwen en overtuiging op je kunt nemen zijn bijvoorbeeld:
- Manager
- Adviseur
- Projectleider
Wij helpen je (verder)
Jij wilt verder en die volgende stap zetten. Maar hoe doe je dat precies en welke opleiding is dan de beste match? Wij helpen je op weg met:
Dichter bij kennis
Nieuwe skills die je direct toepast. En kennis die je opdoet in een omgeving die zowel persoonlijk als dichtbij is en je een grote dosis aan flexibiliteit biedt. Dat is waarnaar jij op zoek bent. Want je vindt het belangrijk om jezelf continu te ontwikkelen. Jij wilt op de hoogte blijven van alle trends en veranderingen. En investeren in jezelf. Dat kan bij ons! Wij zijn jouw springplank voor die stap. Hulp nodig? Dan helpen we je met advies, inzicht en coaching.
Waarom kies jij ons?
- Persoonlijk en dichtbij
- Flexibel studeren en leren
- Netwerk opbouwen
- Uitstekende faciliteiten op de campus in Zwolle
Een omgeving die je prikkelt en uitdaagt: met ruimte voor flexibiliteit en volop eigen keuzes. Dat is Windesheim. Een hogeschool die altijd dichtbij voelt. Persoonlijke begeleiding met een hoofdletter P. Want onze docenten staan voor je klaar, coachen en helpen je én stomen je klaar voor jouw droombaan!
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons via het contactformulier
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur
Meer weten?
Maak op een (online) open avond kennis met hbo in deeltijd: stel vragen aan de docenten!
Van tips tot nieuws: blijf op de hoogte van alles op en rondom Windesheim
Van een studiescan tot advies: hulp nodig bij het maken van je studiekeuze?