Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Technische Bedrijfskunde in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

Organisaties willen vaak hun resultaat optimaliseren, duurzamer worden, concurrerend blijven, efficiënter werken en hun producten of diensten verbeteren. Ga jij daar straks bij helpen? Buig je over deze en flink wat andere vraagstukken tijdens de opleiding hbo Technische Bedrijfskunde in Zwolle.

Combineer jouw gevoel voor techniek met management en leer hoe dit alles samenkomt. Je gaat op zoek naar de sterke en zwakke kanten van een bedrijf en leert hoe je veranderingen succesvol doorvoert. Hier gebruik je je sociale vaardigheden, én kennis van productieprocessen, datascience, financiën en personeel voor.

Proefles en meelopen   Download flyer(opent in nieuw tabblad)   Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma hbo Technische Bedrijfskunde

Je gaat aan de slag met techniek én management en verkent alle bedrijfsaspecten: van engineering, operations management, bedrijfseconomie tot ICT. Al die kennis pas je direct toe in de praktijk. Ook je sociale skills worden niet vergeten, want jij hebt straks namelijk een belangrijke coördinerende of leidinggevende rol.

Highlights opleiding

 • Praktijkervaring staat centraal bij de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde in Zwolle. Zo loop je stage, werk je aan projecten voor echte opdrachtgevers en ga je op bezoek bij grote bedrijven.
 • Breng je kennis in de praktijk bij het Blue Racing Team. Dit team van meerdere (techniek)opleidingen bouwt continu aan een technisch innovatief en duurzaam voertuig.
 • Jouw interesses zijn leidend. Zo bepaal je zelf waar je stage loopt en welke richting (minor) je kiest.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Klaar met Technische Bedrijfskunde? Dan liggen er uitdagende functies op je te wachten! Denk aan adviseur, manager of projectleider in de productie-industrie, groothandel of dienstensector. Ga bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Productiemanager
 • Procesverbeteraar
 • Kwaliteitsmanager
 • Manager inkoop

Werkveld

Met je hbo-diploma op zak kun je aan de slag bij productiebedrijven, logistiek dienstverleners, handelsondernemingen, overheidsinstellingen of advies- of softwarebedrijven. Je bent de spil tussen de strategische en de uitvoerende niveaus, tussen verschillende culturen en tussen eisen en wensen van het bedrijf en externe partijen. 

De vraag naar hogeropgeleide mensen met organisatorische én technische skills is groot. Professionals met een brede blik in een (technisch) bedrijf zijn onmisbaar. Daarom hebben studenten Technische Bedrijfskunde vaak al een contract op zak bij hun diploma-uitreiking, bijvoorbeeld van hun stagebedrijf of het bedrijf waarvoor ze een afstudeeropdracht hebben gedaan.

Doorstuderen

De smaak te pakken na afloop van de opleiding Technische Bedrijfskunde in Zwolle? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master!

Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

 • Master Industrial Engineering & Management
 • Master of Business Administration (MBA)
 • Master Technology and Operations Management

Na de opleiding hbo Technische Bedrijfskunde...

Rick is warehousemanager bij Kees Smit tuinmeubelen. Bekijk de video om erachter te komen wat dit inhoudt en hoe Rick zijn studietijd heeft ervaren bij de opleiding TBK.

Nienke is productiemanager bij Tembo. Bekijk de video om erachter te komen wat dit inhoudt en hoe Nienke haar studietijd heeft ervaren.

Casper werkt als productieleider bij Abbott Groningen. Hoe ziet zijn werkdag eruit en hoe kijkt hij terug op de opleiding Technische Bedrijfskunde?

Martijn heeft samen met een oud mede-student zijn eigen onderneming, Outside Meubelen. Bekijk de video om erachter te komen wat dit inhoudt en hoe Martijn zijn studietijd heeft ervaren.

Mirthe is Junior Consultant bij Jong vABC. Wat houdt haar functie in en hoe kijkt zij terug op de opleiding Technische Bedrijfskunde?

Baankans

93%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.927,-

bruto, op basis van 39 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd in het eerste jaar ook rekening met kosten voor studiemateriaal (€ 600,-) en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).  

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

En wat vinden zij van studeren?

Je krijgt vakken die bij de praktijkopdracht passen

Studenten Technische Bedrijfskunde

vertellen over hun opleiding

Hier heb ik de ruimte om te ontdekken wat bij mij past

Eline Bakker

tweedejaars, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde

In mijn projecten kom ik in aanraking met mensen van over de hele wereld

Max Ewalt

vierdejaars, Technische Bedrijfskunde

Maak kennis met...

Windesheim én de ambassadeurs van de opleiding. Want hoe is het om Technische Bedrijfskunde hbo te studeren? Studenten Roos, Jessie, Bart en Mike vertellen onder andere hoe de verdeling praktijk/theorie is en of er naast de studie een bijbaan mogelijk is. En wil je zien waar je straks les hebt? Bekijk dan deze video van gebouw T, de thuisbasis van de opleiding. 

Studeren in Zwolle  Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Logistics Engineering in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Logistics Management in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Bedrijfskunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle