Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Bouwkunde in Almere (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Almere
 • 4 jaar

Open dag

Dinsdag 11 april (online) en zaterdag 15 april (Hospitaaldreef 5 en Stadhuisstraat 18 in Almere)

Bouwkunde is een technische én creatieve opleiding. Je start met kennisvakken om de theoretische basis onder de knie te krijgen en je gaat aan de slag met modeleren. Een mooie mix van leren, creëren en doen dus!

Als jij door een stad loopt, valt het jou dan op dat er gebouwen staan in vele stijlen en uit uiteenlopende periodes? En krijg jij ook spontane ideeën over renovaties als je langs een oud en vervallen pand loopt? Ben je altijd aan het schetsen of bouw je urenlang de allermooiste bouwwerken in games? Bij de hbo-opleiding Bouwkunde in Almere ben je vanaf de eerste studiedag bezig met het ontwerpen van de wereld om je heen. Bouw jij mee?

Proefles en meelopen   Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad) 
Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Bouwkunde

Highlights opleiding

 • Tijdens de opleiding Bouwkunde van Windesheim Almere staat praktijkervaring voorop. Je werkt tijdens jouw hele studie aan projecten voor echte opdrachtgevers. 
 • Leer hoe je gebouwen ontwerpt via maquettebouw en 3D-modelleren. Met de opgedane kennis werk je een ontwerp uit om je eigen huis duurzamer te maken.
 • Je kunt een deel van de opleiding in het buitenland doen.
 • Specialiseer je met een minor en de Comakerships die op het programma staan.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Jij bent expert op het gebied van (duurzame) ontwikkeling, voorbereiding en realisatie van een bouwproject. Je kunt het verschil maken op kleine schaal (bijvoorbeeld in de woningbouw of bij renovaties) of misschien richt jij straks complete woonwijken in. Met jouw praktijkervaring én het specialisme dat je koos, zijn er veel banen waarin je je kunt ontwikkelen. Wat dacht je van:

 • Opzichter of projectleider
 • Werkvoorbereider
 • 3D-modelleur
 • Bouwkundig tekenaar
 • Bouwtechnisch adviseur

Werkveld

Jij kunt na je hbo-opleiding Bouwkunde bij veel verschillende organisaties aan de slag, zoals bij een architectenbureau, een adviesbureau, aannemersbedrijf, woningcorporatie of bij de overheid. Maar ook bedrijven als ziekenhuizen, winkelketens en de brandweer vragen om bouwkundig medewerkers.

Voor hoogopgeleide bouwkundigen is de kans op het vinden van een goede baan na hun opleiding momenteel hoog, vooral in de uitvoerende bouw. Het merendeel van de afstudeerders gaat zelfs aan de slag bij het bedrijf waar ze hun afstudeerproject tijdens de opleiding deden. Liever de commerciële kant op? Ook een carrière als makelaar of belegger is mogelijk. Genoeg opties dus na je studie om volop te gaan bouwen aan je toekomst!

Doorstuderen

De smaak te pakken na de opleiding Bouwkunde? Studeer door en ga voor een universitaire master! Je kunt al tijdens je studie óf erna een premaster volgen en dan bij de TU Delft of TU Eindhoven starten. Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Je kunt ook nog naar de Academie van Bouwkunst, in Groningen, Rotterdam, Amsterdam of Arnhem. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

Baankans

84%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.600,-

bruto, op basis van 38 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop, software, boeken, maquettematerialen, printwerk, excursies en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Op 30 en 31 augustus 2023 vindt de Almeerse Take Off (ALTO) plaats! Maak kennis met je klas, docenten, opleiding, studentenverenigingen en de stad Almere.

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Ik ben gebouwen beter gaan begrijpen

Nicole Houtkoop

afgestudeerd, Bouwkunde

Een Associate degree is de perfecte oplossing

Julia Jansen

eerstejaars, Ad Bouwkunde

Je ontwerpt gebouwen, maar hoe en met wat?

Lisanne Kalée

eerstejaars, Bouwkunde

Er valt nog veel te digitaliseren en automatiseren in de bouw

Daan Augusteijn

student, Bouwkunde

Ik wilde iets ontwerpen wat een kans heeft om echt gebouwd te worden

Nick Rots

afgestudeerd, Bouwkunde

Het toekomstgericht denken bij Bouwkunde spreekt mij erg aan

Luc Dijkman

tweedejaars, Bouwkunde

Maak kennis met...

Windesheim én de studentenstad Almere! Van gezellige terrasjes tot het leslokaal waar je een deel van jouw tijd gaat doorbrengen. Bekijk de video waarin we je in vogelvlucht meenemen over de campus(opent in nieuw tabblad). Of bekijk de video waarin Matthijs, Suchita en Kria je laten zien hoe je als student een duurzaam bouwproces van A tot Z doorloopt, bijvoorbeeld in de Almeerse Kruidenwijk.

Studeren in Almere   Bekijk opleidingsvideo(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Bouwkunde in Almere (Associate degree en duaal)

Duaal, Associate degree in Almere

Bouwkunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Civiele Techniek in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle