Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Industriële Automatisering en Robotica in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

  • Deeltijd
  • Associate degree
  • September
  • Zwolle
  • 2 jaar

Meer weten?

Stel je vraag tijdens onze open avond op woensdag 24 mei.
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Industriele Automatisering en Robotica
Inleiding

Weten hoe je met deze Associate degree pas écht iets opstart?

Heb jij een basis in de techniek en wil je graag doorgroeien in dit vakgebied? Met onze Associate degree Industriële Automatisering en Robotica in Zwolle ben jij na 2 jaar dé expert op het gebied van automatisering van machines en systemen. Je gaat aan de slag met het ontwerpen, programmeren, inregelen en onderhouden van geautomatiseerde systemen. Zodat al die systemen precies gaan doen wat ze horen te doen en productieprocessen vlekkeloos verlopen.

Download folder(opent in nieuw tabblad)    Persoonlijk adviesgesprek

Wat ga je doen?

Jouw route tot technisch professional

De Associate degree Industriële Automatisering en Robotica in deeltijd is zo opgezet dat je straks werk en studie kunt combineren. Je hebt tussen de 20 en 24 uur zelfstudie per week. Je volgt op 1 dag in de week lessen op Windesheim in Zwolle.

Opleidingsvideo Losse module

Deze opleiding biedt ook een losse module aan

Je kunt je op dit moment niet voor deze losse module(s) aanmelden. Zodra er nieuwe startdata bekend zijn, kun je de module(s) hier bekijken.

Opleidingsvideo bekijken?

Docent Jan legt je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij de Associate degree Industriële Automatisering en Robotica.

Bekijk de video(opent in nieuw tabblad)

Toelating en aanmelden

Toelating en aanmelden

Deze opleiding start in september.

Theorie en praktijk Na je studie

Welk beroep zet jij op je cv?

Het werk dat jij gaat doen heeft alles te maken met machines en systemen. Jij bent met je diploma Industriële Automatisering en Robotica op zak een professional die machines neerzet, instelt en onderhoudt. Je weet hoe je systemen programmeert en hoe je subsystemen ontwerpt, realiseert en integreert in machines. Dit doe je bijvoorbeeld als:

  • PLC/robot engineer of programmeur
  • Besturingstechnicus
  • Customer support engineer
  • Field service technician/engineer

Hier zet jij straks je skills in

De Associate degree Industriële Automatisering en Robotica bereidt je voor op een baan bij bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van machines.

De kans op werk is groot, want er is een tekort aan technici op hbo-niveau. Bovendien is het werkterrein voor jou als Associate degree'er Industriële Automatisering en Robotica breed. Van machinebouwers en productiebedrijven tot technische dienstverleners. Niet alleen in de elektro- en metaalindustrie, maar ook in al die andere sectoren waarin automatisering en robotica wordt toegepast, zoals de bouw, agro & food, de verpakkingsindustrie en nog veel meer. 

Studiekosten

Wat kost studeren?

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld: € 2.314,- voor 2023-2024. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld. Daarnaast maak je tijdens de Ad kosten voor je laptop en boeken. Check de criteria of jij wettelijk óf instellingscollegegeld betaalt.

Reken uit wat het je kost

Praktische informatie

In 2 jaar naar hbo-niveau

Afbeelding zegel beste Ad’sEen Associate degree is een hbo-opleiding waarin je in 2 jaar tijd leert wat er in de praktijk echt toe doet. En dat doe je op niveau 5: dé studienuance tussen bachelors en mbo in. Opgestart samen met het werkveld, zodat jij ook echt die kennis opdoet die je straks nodig hebt. Doorstuderen? Start dan met een bachelor die je soms via maatwerk eerder kunt afronden.

Vervolgopleidingen

Doorpakken én doorleren

De smaak echt te pakken na de Ad Industriële Automatisering en Robotica? Studeer door en ga voor je bachelor! Check op www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) welke bachelors er zijn. Informeer bij de opleiding naar keuze in hoeverre deze Ad aansluit. Zo is het misschien mogelijk om vrijstellingen te krijgen, om je bachelor sneller af te ronden. Een aansluitende deeltijdopleiding op Windesheim is de bachelor Technische bedrijfskunde.

Ervaringen

En wat vinden zij van de Associate degree Industriële Automatisering en Robotica?

Met mijn technische kennis kan ik vraagstukken van klanten beter oplossen

Maud Feenstra

tweedejaars, Ad Industriële Automatisering en Robotica

Ik besefte dat ik zonder verdere scholing niet veel verder zou komen

Paul Rewijk

eerstejaars, Ad Industriële Automatisering en Robotica
Ook interessant

Toch nog even verder kijken?

Elektrotechniek in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Technische Bedrijfskunde in Zwolle (Associate degree, deeltijd en duaal)

Deeltijd & Duaal, Associate degree in Zwolle

Werktuigbouwkunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle