Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Alle verschenen artikelen

  Banner image

  Artikelen September

  Ter gelegenheid van de Vitaliteitsweek vertelt Dirk Jan van Heiningen, docent op de AD-sport en eigenaar van een sportschool waar hij mensen begeleidt op gebied van leefstijl, over Vitaliteit

  Maandag 18 september is de Memorandum of Understanding ondertekend door afgevaardigden van de universiteit Pendidikan in Indonesië (UPI) en de Calo. Dit betekent dat we naar een hernieuwde samenwerking gaan op gebied van bewegen!

  “Tijdens de lessen vind ik een veilige lesomgeving belangrijk. Door de groepsdynamiek beter te begrijpen, kan ik erop inspelen en makkelijker een prettige sfeer creëren.” 

   

  Dit nieuwe schooljaar zijn we knallend begonnen met de Bruisweek en de GP-dag! GP staat voor gemeenschappelijke propedeuse en is het deel waarin alle eerstejaars Calo-studenten bij elkaar komen om elkaar te leren kennen. 

  Calo GP-dag tijdens de Bruisweek groot succes! | Windesheim

  Manon Smit over haar promotieonderzoek naar Psychomotorische Therapie bij mensen met een licht verstandelijke beperking en seksueel trauma

   

  Lees verder over Manons onderzoek 

  Artikelen Juli

  Alle verschenen artikelen in juli

  Vanuit het Jeugdsport Innovatiecentrum: “Op zowel de buitenschoolse opvang als binnen het onderwijs vinden we het belangrijk dat de medewerkers zijn opgeleid om niet alleen de lesstof over te dragen, maar ook om met kinderen om te gaan. Op de sport laten we dit ineens los,” vertelt Nicolette Schipper -van Veldhoven, lector binnen het lectoraat Sportpedagogiek van Hogeschool Windesheim. 

  Hoe maak je duidelijk wat je voelt, als je de emotie zelf niet begrijpt? Psychomotorische therapie (PMT) kan uitkomst bieden. Vanuit haar studie PMT kwam senior onderzoeker Tina Bellemans in aanraking met licht verstandelijk beperkten (LVB). Het ging haar aan het hart hoe zoveel mensen graag willen, maar niet weten hoe.

  Calo-studenten die afgestudeerd zijn kregen 6 juli hun diploma.

  We zijn heel trots op hen!

  Dit jaar studeert de eerste lichting Associate Degree (Ad) Sport-studenten af. Deze nieuw 2-jarige opleiding op de Calo is de tussenstap tussen het MBO niveau 4 en een hbo bachelor. We spraken met afstuderend student Jelmar Bos en Bas over afgelopen twee jaar de AD-Sport.

  “Eigenlijk is het raar geregeld met bewegingsonderwijs in Nederland: er geven veel docenten onbevoegd en zonder de juiste kennis bewegingsonderwijs. Leerlingen krijgen daardoor geen goed bewegingsonderwijs. Dat is vreemd: het is ondenkbaar dat we op gebied van rekenen maar wat zouden doen, maar in het bewegingsonderwijs gebeurt dat wel,” aldus Leon van der Veen, docent aan Hogeschool Windesheim op de Calo. 

  Artikelen Juni

  Alle artikelen geschreven in juni op een rij

  Rick is vierdejaars Sportkundestudent en gaat naar Noorwegen toe. Hij is bezig met de laatste puntjes op de i voordat hij eind augustus naar Bodø vliegt. “Een jaar geleden bedacht ik dat ik graag naar het buitenland wilde: weg zijn en op mezelf wonen,” vertelt Rick. We volgen hem tijdens zijn reis. Vandaag spraken we hem over de voorbereidingen naar Noorwegen.

   

  Maud helpt tijdens haar stage met het organiseren van de Bijzondere Eredivisie, een initiatief dat in 2019 tot stand komt vanuit de stichting Het Gehandicapte Kind, Players United, de VriendenLoterij en de Calo. We spreken met Maud, stagebegeleider Guy Steenweg en projectmanager Menno Peters binnen Players United over deze bijzondere stage.

  Eén juni is de Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend door Stichting Amigoal en de Calo. Dit betekent dat we met elkaar samen gaan werken op gebied van bewegen en gezondheid.