Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Jeugdsport Innovatiecentrum

  Banner image
  Home(opent in nieuw tabblad) / Jeugdsport Innovatiecentrum
  Wat is het Jeugdsport Innovatiecentrum

  Wat is het Jeugdsport Innovatiecentrum?

  De focus binnen het Jeugdsport Innovatiecentrum (JIC) ligt op de jeugdsport. We willen een fijne sportbeleving stimuleren en zo de kans op een leven lang bewegen vergroten. Een leven lang bewegen begint vanaf de jeugd: als de basis daar goed is, zijn mensen gemotiveerder om te blijven bewegen.

  We geven de jeugdsport een boost door trainers, coaches en docenten te ondersteunen in het realiseren van een pedagogisch sportklimaat, oftewel een veilige en prettige sportomgeving. Daarnaast houden we nauwe banden met onderzoekers uit de sportwereld, kijken we naar naar sportinnovatie en creëren we nieuw sportaanbod.

  Wie zijn wij?

  Het centrale aanspreekpunt van het JIC is de redactieraad. Contact verloopt via hen en de redactieraad kijkt naar mogelijkheden wanneer ze vraagstukken ontvangen. Daarbij krijgen ze hulp van de verschillende lectoraten, docenten en studenten binnen Windesheim.

  Hoofd Innovatie

  Hoofd game design & concepts, Hogeschool docent, 

  Lector Bewegen, School & Sport

  Sportinnovator Jeugdsport Innovatiecentrum

  Penningmeester

  Samenwerken

  Samenwerken

  Om de jeugdsport een boost te geven, hebben we expertise nodig uit. Daarom doen we praktijkgericht onderzoek met lectoraten, wisselen we ervaringen uit met partners in de praktijk en ontwerpen we samen met studenten en docenten nieuw sportaanbod. Door al deze verschillende samenwerkingen, houden we elkaar scherp en komen we tot de mooiste resultaten. 

  Zie jij hier kansen om samen te werken? Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

  Samenwerkingsprocedure

  Stap 1

  Voor een langere samenwerking, vragen we je vooraf een vragenlijst in te vullen. Hierin gaan we in op de verwachtingen en de doelen van de samenwerking.

  Stap 2

  In de redactieraad bespreken we de aanvraag. Vervolgens nemen we contact met je op.

  Stap 3

  Is het een gesubsidieerd project? Dan moeten we een aanvraag doen binnen Sportinnovator. Hiervoor dient het aanvraagformulier te worden ingevuld.

  Is het een ongesubsidieerd project? We nemen de vervolgstappen met je door.

  Nieuws

  Wat speelt er binnen het Jeugdsport Innovatiecentrum?

  Teaser image

  Gregory Sedoc bij het Jeugdsport Innovatiecentrum

  Teaser image

  Richting aan de jeugdsport met het jeugdsportkompas

  Jeugdsport van de toekomst

  Jeugdsport van de toekomst

  Met trots presenteren we u Jeugdsport van de toekomst, een magazine van het Jeugdsport Innovatiecentrum. Met dit magazine markeren we een feestelijke en officiële start van het centrum, een gezamenlijk initiatief van de lectoraten Bewegen, School & Sport en Sportpedagogiek en de beweegopleidingen.

  Bekijk het magazine hier (pdf).

  Vindplaatsen in aanbod

  Vindplaatsen in aanbod van professionalisering

  Tweejaarlijks kennisevent voor professionals in onderwijs, zorg en sport. Een dag vol lezingen en workshops rondom het thema (onbegrepen) gedrag en groepsdynamica. De eerstvolgende dag is op 11 januari 2023, schrijf je snel in via:  www.dagvolgedrag.nl(opent in nieuw tabblad)

  Tweejaarlijks kennisevent voor professionals in en rondom de jeugdsport. Een dag vol lezingen
  en workshops rondom de kennisthema’s van het Jeugdsport centrum
  Jeugdsportsymposium - 7 juni 2017 @Calo Hogeschool Windesheim(opent in nieuw tabblad)

  In de leergang staat de ontwikkelvraag van een sportorganisatie centraal staat. Vanuit de nieuwste theoretische inzichten wordt een praktische vertaalslag gemaakt voor een innovatie voor de jeugdsport. De leergang bestaat uit een mix van masterclasses, werkcolleges en intervisiebijeenkomsten.

  In de cursus counseling in de jeugdsport ontwikkelt de deelnemer een werkwijze om trainers en coaches in de jeugdsport te begeleiden rondom pedagogische en didactische vaardigheden.

  Hoe ga je van een vrolijke kleuter naar een korfballer? Dat betekent een verandering van spel naar sportoefeningen. We hebben met Sportpunt Houten gekeken hoe we de oefeningen zo konden maken dat ze passen bij de leeftijd, de kinderen trainen en daarnaast het spelplezier blijft.

   

  In de webinar krijgen de deelnemers inzicht in de (theoretische) overwegingen die zijn gemaakt in het innoveren van een leerrijke omgeving voor de voetbalopleiding van PEC Zwolle.

  In deze interactieve leermethode leren sportbegeleiders de pedagogische kwaliteit van de sportomgeving te toetsen met het pedagogisch sportkompas.

  Internationale samenwerking op het gebied van online kennismodules op het gebied van jeugdsport en coachonderwijs onder leiding van Leeds Beckett University en International Council for Coaching Excellence.

  Sportinnovator

  Sportinnovator

  Het Jeugdsport Innovatiecentrum is Certified Partner van Sportinnovator. Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland en heeft als doel het rendement van innovatie in de sport te vergroten en tevens bij te dragen aan een vitalere samenleving. In een landelijk netwerk van circa 20 Sportinnovator-centra werken sportorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan baanbrekende innovaties die leiden tot meer sportdeelname, die (top)sportprestaties verhogen en die aanzetten tot een actieve leefstijl van de bevolking. Ook het data-analyseplatform Sport Data Valley draagt bij aan deze doelstelling. Sportinnovator is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt ondersteund door ZonMw.

  Wil jij meer te weten komen over de innovatiecentra van Sportinnovator? Kijk dan op de website van Sportinnovator(opent in nieuw tabblad).

  Contact

  E-mail

  Wil jij meer weten over het Jeugdsport Innovatiecentrum? Neem dan contact op via jeugdsportcentrum@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

  LinkedIn

  Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom het Jeugdsport Innovatiecentrum? Volg dan de LinkedIn-pagina van het Jeugdsport Innovatiecentrum(opent in nieuw tabblad)