Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Een studiepunt voor het buitenland

  Banner image

  Ook naar het buitenland?

  Rick is vierdejaars Sportkundestudent en gaat naar Noorwegen toe. Hij is bezig met de laatste puntjes op de i voordat hij eind augustus naar Bodø vliegt. “Een jaar geleden bedacht ik dat ik graag naar het buitenland wilde: weg zijn en op mezelf wonen,” vertelt Rick. We volgen hem tijdens zijn reis. Vandaag spraken we hem over de voorbereidingen naar Noorwegen.

  Plan

  “Oktober vorig jaar besloot ik dat ik graag naar het buitenland wilde om te studeren,” begint Rick, “Noorwegen trok me enorm: ik ben er twee keer op vakantie geweest en beide keren vond ik het schitterend daar. De cultuur sprak me ook aan: het voelde heel rustig.” Via zijn studiebegeleider komt hij bij het International Office terecht. “Ik wist niet wat er allemaal was, alleen dat ik naar Noorwegen wilde.” Bij het International Office bleek dat dat geen enkel probleem was: er zijn meerdere studieprogramma’s die aan zijn eisen voldeden. Rick kiest voor de minor Adventure Knowledge in Bodø, een stad aan de Noorse kust. Het International Office begeleidt hem in de stappen naar zijn reis: “Als ik hulp nodig had, was het International Office er, hoewel het ook belangrijk blijft om zelf goed in de gaten te houden of alles op tijd gaat.” Met de checklist komt de reis naar Noorwegen steeds dichterbij!

  Tips & Tops

  “Begin op tijd,” zegt Rick resoluut. “Ik heb het nu vrij relaxed omdat ik er de tijd voor genomen heb.” Vanaf eind november is Rick al bezig met het traject via het International Office. Deze tijd is ook echt noodzakelijk om alles geregeld te hebben voor de reis: Rick is bijvoorbeeld nu zelf nog bezig om de laatste verzekeringen rond te maken. 
  “Zorg ook dat je bij de meetings bent over de reis naar het buitenland. Er zijn er niet zoveel, daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk mee te pakken!” Over de vraag wat hij zelf graag zou willen in Noorwegen, hoeft Rick niet lang na te denken: “Sportkunde is heel breed en heeft veel mogelijkheden. Ik hoop in Noorwegen ook tijd te hebben om te kijken waar ik heen wil met mijn studie.”

  Wil jij ook naar het buitenland volgend jaar? Meld je dan voor 1 juli aan door contact op te nemen met calobuitenland@windesheim.nl