banner website desktop NICE

Mobiel Museum Circulaire Economie

Onderzoeksproject (lopend) - Mobiel Museum Circulaire Economie. De productie van oesterzwammen op gebruikte koffieprut uit de automaten van Windesheim.

Op de Campus van Windesheim wordt binnenkort een productiefaciliteit verrezen waarin oesterzwammen worden gekweekt op gebruikte koffieprut uit de automaten van de hogeschool. Deze koffieprut wordt momenteel nog afgevoerd met het grijze afval, wat natuurlijk zonde is. Het kweken van oesterzwammen is een voorbeeld van veel extra waarde halen uit de afgedankte koffieprut. Nadat er een aantal cycli oesterzwammen zijn gekweekt blijft er een mengsel van mycelium en koffieprut over. Een groep studenten van de Opleiding Industrieel Product Ontwerpen is bezig met onderzoek waarin deze vragen centraal staan:

  1. Welke productideeën (inclusief prototypen) kunnen worden gerealiseerd met de koffieprut nadat er oesterzwammen op zijn gekweekt?
  2. Hoe kan de kennis over het sluiten van de koffieprutkringloop en over Circulaire Economie in het algemeen aantrekkelijk zichtbaar worden gemaakt in een mobiel museum Circulaire Economie dat we kunnen tonen op de Dutch Design Week in Eindhoven?