Man die buiten aan het hardlopen is met muziek in

iCoachKids

Innovative Education & Training for a Specialist Children & Youth Coaching Workforce

Onderzoeksproject (lopend) - in iCoachKids werken acht organisaties samen op het vlak van jeugdsport en coachonderwijs onder leiding van Leeds Beckett University en International Council for Coaching Excellence.

Na het succesvol indienen van een projectvoorstel voor de 2016-meironde van het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport, Erasmus+, hebben de Leeds Beckett University (LBU) en de International Council for Coaching Excellence (ICCE) een financiering toegekend gekregen voor een opwindend project met de titel: iCoachKids: Innovative Education & Training for a Specialist Children & Youth Coaching Workforce. De uitvoering van het project zal plaatsvinden tussen september 2016 en augustus 2019.

Samenwerkingsverband acht organisaties

iCoachKids is een samenwerkingsverband tussen acht organisaties uit meerdere landen: elk van hen deskundig op het gebied van jeugdsport en coachonderwijs. Het project staat onder auspiciën van LBU en ICCE en de andere deelnemers die bij het project zijn betrokken zijn: het Nationaal Olympisch Comité Nederland (NOC*NSF), de Hungarian Coaching Association, Sport Ireland, Lithuanian Sports University, Universidad Europea de Madrid en de Koninklijke Belgische voetbalbond. In Nederland werkt NOC*NSF nauw samen met Windesheim (Nicolette Schipper-van Veldhoven) en Landstede (Sport & Bewegen, Marieke Fix).

Doelstellingen

De belangrijkste doelstelling van het iCoachKids-project is om iets te doen aan het feit dat er een gebrek aan mogelijkheden bestaat voor jeugdcoaches op het gebied van opleidingen en de erkenning daarvan binnen Europa. Het project hoopt hierin verandering te kunnen brengen door het stimuleren van een open aanbod aan opleidingen voor jeugdtrainers, het bieden van kansen en het ontwikkelen van innovatieve middelen voor onderwijs. Door een op lerende gerichte benadering en het inzetten van geavanceerde ‘open-source’ e-learningmethodes (zoals drie nieuw ontwikkelde open online cursussen (MOOCs) en een interactief online platform) wil het project tools aanreiken die bijdragen aan de totstandkoming van doeltreffende partnerschappen tussen sociale partners, bedrijven en aanbieders van beroepsopleidingen om meer praktijkgerichte opleidingsmogelijkheden te creëren voor jeugdcoaches.

Projectleider Sergio Lara-Bercial (LBU Senior Research Fellow) over het project:

‘This project has been on our minds for a number of years. We are absolutely delighted to have secured Erasmus+ funding to make it a reality. Coaches of children represent over 80% of the coaching workforce across Europe, yet they lack sufficient opportunities to gain specialist knowledge to fulfil their very important role. iCoachKids will change that.’

Eerste bijeenkomst

De eerste bijeenkomst van de projectmanagementgroep vond plaats bij de Leeds Beckett University op 27 en 28 september 2016, waarbij alle vertegenwoordigers van de diverse projectpartners een schat aan expertise hebben ingebracht.

Meer weten?

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met lector Nicolette Schipper-van Veldhoven of Sergio Lara-Bercial van LBU via e-mailadres s.lara-bercial@leedsbeckett.ac.uk.

Abstract  
Soort Samenwerkingsverband
Omvang Loopt van september 2016 tot augustus 2019
Subsidie Erasmus+
Partners NOC*NSF (lector Sportpedagogiek Windesheim)
Leeds Beckett University
International Council for Coaching Excellence
Hungarian Coaching Association
Sport Ireland
Lithuanian Sports University
Universidad Europea de Madrid
Koninklijke Belgische voetbalbond
Status Lopend