Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Ivo van Hilvoorde, lector

  • Lectoraat Bewegen, School en Sport
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Ivo van Hilvoorde

Ivo van Hilvoorde is opgeleid als sportfilosoof en is werkzaam als assistent professor aan de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn werk aan de VU combineert hij met het lectorschap Bewegen, School en Sport in Zwolle. In zijn werk houdt hij zich bezig met filosofische, historische en pedagogische vragen op het terrein van sport en bewegingsonderwijs.

Volg Ivo op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)               

Naar publicaties van Ivo(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Binnen het lectoraat doet en begeleidt Van Hilvoorde onderzoek naar het beweeg- en sportgedrag van mensen, in het bijzonder in de context van de school en de sportvereniging. Met aandacht voor bijvoorbeeld motorisch leren, het gebruik van innovatieve en digitale technologie in de gymles en de relaties tussen bewegingsonderwijs, (school)sport en de schoolomgeving.

Opleiding

Ivo van Hilvoorde studeerde Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam met als afstudeerrichting sportfilosofie.

Onderzoekservaring

Van Hilvoorde heeft ruime ervaring in wetenschappelijk onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Maastricht, de Universiteit Utrecht en aan het Mulier Instituut. Zo heeft hij onderzoek verricht naar de invloed van nieuwe technologie op de sport en onder andere gepubliceerd over thema’s als fair play, dopinggebruik, de rol die sport speelt in het ervaren van (nationale) trots, fitness en bewegingsarmoede.

Lees meer over het lectoraat Bewegen, School en Sport