Teachers College

Na je opleiding

Elke school, klas en leerling is anders en het onderwijs verandert. Jij weet straks hoe je op creatieve wijze invulling aan je lessen geeft.

Jouw beroep na je studie

Het Teachers College leidt je op tot dé leraar van de toekomst. Je kunt een diploma halen voor leraar in het basis- of leraar in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ontvang je een certificaat van het Teachers College.

Kies je voor het basisonderwijs, dan ben je bevoegd om les te geven aan kinderen in groep 1 tot en met 8. In het voortgezet onderwijs sta je voor de klas in het (v)mbo of de onderbouw van havo of vwo. Het Teachers College laat je kennismaken met je toekomstige werkveld. Je legt veel contacten en met je unieke diploma en ervaring in beide schooltypen heb je een streepje voor, bijvoorbeeld in scholen met een zogenaamd Tiener College waarin leerlingen tussen 10 en 14 jaar ‘vloeiender’ switchen van basis- naar voortgezet onderwijs.

Doorstuderen

Je bent nooit klaar met leren. Wij stimuleren je om na het behalen van je bachelor door te studeren.

Je kunt bijvoorbeeld een van deze masters volgen:

Of je volgt na een premastertraject een universitaire master of na werkervaring een hbo-master, waarmee je een eerstegraadsbevoegdheid behaalt, zodat je ook kunt lesgeven aan de bovenbouw van havo en vwo.

Startsalaris

Student Teachers College met leerlingen op een bankUit onderzoek van het CAOP blijkt dat basisscholen moeite zullen krijgen om vanaf 2015 nieuwe basisschoolleraren te vinden, omdat straks 60% van de basisschoolleraren tussen nu en 2020 met pensioen gaat en ook op het vlak van talen, economie en exacte vakken is dringend versterking nodig. Jouw kansen op de arbeidsmarkt groeien dus. Het startsalaris in het basisonderwijs ligt rond de € 2.436,- bruto per maand en in het voortgezet onderwijs gemiddeld rond de € 2.601,- bruto per maand (bron: SalarisCheck).