Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Tips bij studiekeuze

  Wij helpen je op weg

  Of je nou nog géén idee hebt, twijfelt, of er al bijna uit bent – Windesheim helpt je bij het maken van de juiste keuze.

  Ontdek welke opleiding bij jou past, praat met onze docenten tijdens een (online) open dag of stel je vraag aan een student. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag persoonlijk bij het maken van jouw studiekeuze.

  Voorlichting

  Last minute voorlichting

  Dinsdagavond 13 juni organiseren we in Almere een open avond. Dus heb je nog twijfels over welke studie het beste bij je past of wil je extra informatie over een bepaalde opleiding? Kom dan langs. Van alle opleidingen is er iemand aanwezig om je vragen te beantwoorden.

  Info & aanmelden open avond Almere  

  Proefles en meelopen

  Heb jij een opleiding op het oog? Heel goed! Nu is het handig om verder te onderzoeken of deze studie echt bij je past. Bij de meeste opleidingen kun je een dag meelopen of een proefles volgen. 

  Bekijk de mogelijkheden

   

  Wat kan ik doen?

  Open dag gemist of wil je alle opleidingsinfo nog eens op een rijtje zien? Vraag dan de presentatie aan waarin onze docenten je bijpraten over de ins en outs van deze studie. Je kunt kiezen uit opleidingsvideo's uit Almere en Zwolle.

  Vraag video Almere aan   Vraag video Zwolle aan

  Van elke opleiding is er een opleidingsflyer. Op deze manier heb je de belangrijkste informatie overzichtelijk bij elkaar en kun je opleidingen goed met elkaar vergelijken.

  Vraag flyer Almere aan(opent in nieuw tabblad)   Vraag flyer Zwolle aan(opent in nieuw tabblad)

  In de studiekeuzegids staan al onze opleidingen. Handig om rustig door te bladeren en om opleidingen met elkaar te vergelijken!

  Wil jij meer weten over onze voltijdopleidingen? Wij ontmoeten jou graag op onze (online) open dagen! Kom alles te weten over de verschillende opleidingen, maak kennis met onze docenten en proef de sfeer op de campus!

  De volgende open dag is in november 2023.

  Aanmelden en info

  Wij raden je aan niet zomaar in het wilde weg open dagen te bezoeken, maar je eerst voor te bereiden. Dan haal je veel meer uit je bezoek! Een studie kiezen is namelijk niet niks, maar met een goede voorbereiding kun jij het ook!

  Ik weet niet wat ik wil studeren

  Help, ik weet het écht nog niet!

  1. Doe de studiekeuzetest. Na het maken van de test zie je welke opleidingen van Windesheim bij jou passen. Doe de Almeerse studiekeuzetest(opent in nieuw tabblad) of doe de test van Zwolle(opent in nieuw tabblad).

  2. Bekijk de interessegebieden. Handig als je al een richting in gedachten hebt, maar nog niet precies weet welke opleidingen daar bij horen. Ga naar de interessegebieden.

  3. Ontvang actuele studiekeuzetips in je mailbox en blijf op de hoogte van de (online) open dagen, chatsessies en andere events. Meld je aan voor de StudiEnieuws.(opent in nieuw tabblad)

  4. Geef je op voor professionele studiekeuzebegeleiding. Samen met Windesheim onderzoek je welke vaardigheden je kunt ontwikkelen om zelfstandig een keuze voor je studie- en loopbaan te maken. Lees meer.

   

  Andere studiekeuzeactiviteiten

  Wanneer je gaat studeren bij Windesheim, krijg je in de zomer een studentcoach toegewezen. Deze student kan je vragen beantwoorden en helpt je je weg te vinden op de campus of bij het maken van een planning.

  Na je aanmelding bij Windesheim volg je een Matchingsdag. Op deze dag maak je kennis met je medestudenten en krijg je de meest actuele info over je opleiding.

  Na je aanmelding voor een opleiding kun je een Studiekeuzecheck aanvragen via skc@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad). Je voert een kort gesprek met iemand van de opleiding en krijgt een beknopt advies.

  Of de opleiding écht bij je past, ervaar je op de Matchingsdag. Je maakt deze dag kennis met de opleiding, andere aanmelders en huidige studenten en/of het werkveld. Zo krijg je echt een goed beeld van de studie en voel je of je een klik hebt met de opleiding.
  Twijfel je na de Matchingsdag nog? Praat er dan over met de studiebegeleider of decaan of iemand van ons Studiesuccescentrum. Of vraag alsnog een Studiekeuzecheck aan.

  Maak een profielwerkstuk dat past bij jouw favoriete studie! Zo krijg je een goed beeld van het werkveld en ontdek je of ook die kant op wilt met je studie.

  Zoek je hulp bij het maken van je NT- of NG-profielwerkstuk? Op Windesheim hebben we diverse laboratoria en meetinstrumenten die je kunt gebruiken. Je kunt hier gebruik van maken door contact op te nemen met het Windesheim Informatiecentrum.

  In Nederland kiezen nog weinig meiden voor ICT. En dat terwijl het vak zo veel mogelijkheden biedt, en juist meiden een goede bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied kunnen leveren! Graag laten we jou zien hoe leuk ICT is. GirlsDay organiseert verschillende activiteiten zoals gastlessen van vrouwelijke ICT-professionals en de mogelijkheid om mee te lopen op hun werk.

  Ervaringen
  En wat vinden zij van studeren?

  "Op het hbo ben ik als persoon echt gegroeid"

  Iris Eppinga

  Over de verschillen tussen havo en hbo