Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Tips bij studiekeuze

  Banner image

  Wij helpen je op weg

  Of je nou nog géén idee hebt, twijfelt, of er al bijna uit bent, Windesheim helpt je bij het maken van de juiste keuze.

  Ontdek welke opleiding bij jou past, praat met onze docenten tijdens een (online) open dag of stel je vraag aan een student. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag persoonlijk bij het maken van jouw studiekeuze.

  Voorlichting

  Open dagen januari 2024

  Kom alles te weten over onze opleidingen, maak kennis met docenten en proef de sfeer op de campus! Kom vrijdag 26 januari langs in Zwolle, of zaterdag 27 januari in Almere.

  Aanmelden open dag

  Proefles en meelopen

  Heb jij een opleiding op het oog? Heel goed! Nu is het handig om verder te onderzoeken of deze studie echt bij je past. Bij de meeste opleidingen kun je een dag meelopen of een proefles volgen. 

  Lees meer over proeflessen en meelopen

  Wat kan ik doen?

  Van elke opleiding is er een opleidingsflyer. Op deze manier heb je de belangrijkste informatie overzichtelijk bij elkaar en kun je opleidingen goed met elkaar vergelijken.

  Vraag flyer Almere aan(opent in nieuw tabblad)   Vraag flyer Zwolle aan(opent in nieuw tabblad)

  Duik in de verhalen van onze studenten voor een realistische kijk op studeren. Projecten, successen, uitdagingen en tips - alles wordt besproken!

  In de studiekeuzegids staan al onze opleidingen. Handig om rustig door te bladeren en om opleidingen met elkaar te vergelijken!

  Wij raden je aan niet zomaar in het wilde weg open dagen te bezoeken, maar je eerst voor te bereiden. Dan haal je veel meer uit je bezoek! Een studie kiezen is namelijk niet niks, maar met een goede voorbereiding kun jij het ook!

  Ik weet niet wat ik wil studeren

  Help, ik weet het écht nog niet!

  1. Doe een studiekeuzetest. Na het maken van de test zie je welke opleidingen van Windesheim bij je passen. Doe de studiekeuzetest.

  2. Bekijk de interessegebieden. Handig als je al een richting in gedachten hebt, maar nog niet precies weet welke opleidingen daarbij horen. Ga naar de interessegebieden.

  3. Ontvang actuele studiekeuzetips in je mailbox en blijf op de hoogte van de (online) open dagen, proeflessen en andere events. Meld je aan voor NextStep.(opent in nieuw tabblad)

  4. Geef je op voor professionele studiekeuzebegeleiding. Samen met Windesheim onderzoek je welke vaardigheden je kunt ontwikkelen om zelfstandig een keuze voor je studie- en loopbaan te maken. Lees meer over studiekeuzebegeleiding.

   

  Andere studiekeuzeactiviteiten

  Wanneer je gaat studeren bij Windesheim, krijg je in de zomer een studentcoach toegewezen. Deze student kan je vragen beantwoorden en helpt je je weg te vinden op de campus of bij het maken van een planning.

  Na je aanmelding bij Windesheim volg je een Matchingsdag. Op deze dag maak je kennis met je medestudenten en krijg je de meest actuele info over je opleiding.

  Na je aanmelding voor een opleiding kun je een Studiekeuzecheck aanvragen via skc@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad). Je voert een kort gesprek met iemand van de opleiding en krijgt een beknopt advies.

  Of de opleiding écht bij je past, ervaar je op de Matchingsdag. Je maakt deze dag kennis met de opleiding, andere aanmelders en huidige studenten en/of het werkveld. Zo krijg je echt een goed beeld van de studie en voel je of je een klik hebt met de opleiding.
  Twijfel je na de Matchingsdag nog? Praat er dan over met de studiebegeleider of decaan of iemand van het Student Support Centrum. Of vraag alsnog een Studiekeuzecheck aan.

  Maak een profielwerkstuk of doe een meesterproef die past bij jouw favoriete studie! Zo krijg je een goed beeld van het werkveld en ontdek je of ook die kant op wilt met je studie.

  Hulp meesterproef
  Wil je hulp bij het maken van je meesterproef? Of wil je info over je onderwerp waar je mee bezig bent. Windesheim kan je daar bij helpen. Kijk op begeleiding meesterproef voor meer info.

  Zoek je hulp bij het maken van je NT- of NG-profielwerkstuk? Op Windesheim hebben we diverse laboratoria en meetinstrumenten die je kunt gebruiken. Je kunt hier gebruik van maken door contact op te nemen met het Windesheim Informatiecentrum.

   

  In Nederland kiezen nog weinig meiden voor ICT. En dat terwijl het vak zo veel mogelijkheden biedt, en juist meiden een goede bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied kunnen leveren! Graag laten we jou zien hoe leuk ICT is. Girls' Day organiseert verschillende activiteiten zoals gastlessen van vrouwelijke ICT-professionals en de mogelijkheid om mee te lopen op hun werk.

  Ontwerp, maak, probeer uit en verwonder tijdens het Makersfestival Zwolle. Hét festival voor iedereen die iets of niets heeft met Techniek in Zwolle.