Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studeren bij Windesheim

Banner image

Haal het beste uit jezelf

Wat ons betreft telt elke student met talent. En verdienen alle mensen in hun diversiteit de kans zich verder te ontwikkelen in het hoger onderwijs. Maar we verwachten ook dat jij je maximaal inzet en het beste uit jezelf haalt. Wie gemotiveerd is, ondersteunen we graag. Wij zorgen er voor dat je je hier snel thuis voelt en de juiste begeleiding krijgt. 

Lees meer over studentbegeleiding

Starten met je studie Studeren met functiebeperking

Starten met studeren

Je gaat studeren! Als je met een nieuwe opleiding start, verandert er veel. Heb je vragen over de eerste periode van je studie, je inschrijving, voorbereiding of andere praktische zaken?

Ontdek álles over de start van je studie

Studeren met een functiebeperking

Natuurlijk ben je met een functiebeperking van harte welkom. Een goede start van je studie is belangrijk om te voorkomen dat je straks onnodig studievertraging oploopt. Meld een functiebeperking daarom op tijd. Zo hebben wij voldoende tijd om eventuele voorzieningen te organiseren.

Meer over studeren met een studiebeperking

Locaties
Meer uitdaging nodig

Meer uitdaging nodig?

Gaat studeren je makkelijk af en kun je wel wat extra uitdaging gebruiken? Wil je graag extra lessen volgen, gewoon omdat je leren en werken met andere studenten leuk vindt? Volg dan een honoursprogramma naast je studie!

Meer weten over honoursprogramma's

Twee studenten werken samen achter een laptop
Faciliteiten

Voorzieningen en faciliteiten

Kies je voor een studie bij Windesheim? Dan zijn er veel faciliteiten waar je gebruik van kunt maken:

  • Wifi
  • Mediacentrum
  • Audiovisueel centrum voor het lenen van onder andere laptop, foto- en geluidsapparatuur
  • Kantines en andere horeca
  • Copyshop (Zwolle)
  • Winkel voor kantoorartikelen en levensmiddelen (Zwolle)

Het Mediacentrum is dé centrale bibliotheek van Windesheim. Op de website van het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) vind je een enorme collectie publicaties, tijdschriften, databanken en andere (wetenschappelijke) informatie. Ook worden er regelmatig handige workshops georganiseerd.

Boeken of tijdschriften lenen

Heb je fysieke boeken, tijdschriften, dvd's of pabo-lesmethodes nodig? Die kun je gratis lenen bij de nieuwe bibliotheek(opent in nieuw tabblad) in Almere of bij het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) in Zwolle. Op beide plekken kun je daarnaast rustig studeren, lezen of werken op een pc/laptop. Er zijn ook plekken ingericht waar je de laptop aan kunt sluiten op een scherm en samen aan projecten kunt werken.

Almere
Luxe koffie, verse thee, frisdrank en snacks vind je in de Espressobars. Deze zijn te vinden op de eerste verdieping van het Circus en de begane grond van de Landdrost. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen. Verspreid door de gebouwen staan koffieautomaten.

Zwolle
De Espressobars in gebouwen C en X zijn op maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur geopend. Hier kun je terecht voor luxe koffie, verse thee, frisdrank en snacks. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen. In alle gebouwen vind je op diverse plekken ook koffieautomaten.

In het Grand Café (gebouw G) kun je terecht voor Starbucks-koffie, thee, ontbijt of allerlei andere snacks. Het is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur.

Almere
In de Landdrost is er een restaurant op de eerste etage. Deze is dagelijks tussen 08.00 - 15.00 uur geopend.

Zwolle
In Zwolle is er een restaurant in gebouwen C en X. De openingstijden:

  • C-Market: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.
  • X-Market: is op maandag, dinsdag en donderdag geopend tot 20.00 uur, op woensdag tot 18.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.

Daarnaast is er ook het Sportcafé (dagelijks geopend tot 19.00 uur) en het Grand Café in gebouw G.

Twijfel over je studie of heb je ergens hulp bij nodig? Je kunt altijd terecht bij je docent of studentbegeleider. Of schakel de hulp in van een studieloopbaandocent, studentpsycholoog, studentdecaan, vertrouwenspersoon of het studentenpastoraat.

Bekijk de mogelijkheden

Nederlands niet je moedertaal?

Dan kun je gebruikmaken van extra taal- en studiebegeleiding. We bieden daarnaast speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten.

Lees meer over taalondersteuning

Wij bieden verschillende voorzieningen om studeren toegankelijker te maken. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan vóór de start van je studie aan. Eventuele voorzieningen kunnen we zo op tijd organiseren. Heb je een functiebeperking, maar geen voorzieningen nodig? Meld dit dan ook. Misschien heb je in een later stadium alsnog de voorzieningen nodig.

Met de topsportregeling van Windesheim kun je meer halen uit de combinatie topsport en studie.

Fitnessen, zwemmen, tennissen, klimmen, zaalvoetballen - het kan allemaal bij On Campus op Windesheim. Op vertoon van je mbo-, hbo- of wo-collegekaart sluit je een voordelig studentensportabonnement af.

Onze gebouwen liggen op loopafstand van de treinstations in Almere en Zwolle. Kom je met de fiets of auto? Dan is er ook voldoende parkeergelegenheid.

Adresgegevens Almere   Adresgegevens Zwolle

Rechten, plichten en klachten

Rechten en plichten

In het studentenstatuut staat wat je van ons mag verwachten – en wat wij van jou verwachten. Je vindt er bijvoorbeeld je rechten en plichten, het onderwijsprogramma en de voor jouw opleiding geldende Onderwijs- en examenregeling.

Er staat ook veel praktische informatie in het studentenstatuut over de organisatie, regelingen en doelstellingen van je opleiding. Bijvoorbeeld informatie over tentamens, herkansingsmogelijkheden, studiebegeleiding, de onderwijsvisie en beschrijvingen van studieactiviteiten.

Lees meer over je rechten en plichten

Beroep, bezwaar en klacht

Soms gaat de dingen anders dan je gehoopt had. Er zijn dan een aantal plekken waar je terecht kunt. Om het je gemakkelijk te maken, werken we met één klachtenloket.

Lees meer over het klachtenloket