verpleegkunde

Toelating

Starten met de deeltijdopleiding Verpleegkunde? Kijk dan goed of je voldoet aan de toelatingseisen.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met:

  • een havo-, vwo-, mbo niveau 4- of hbo-diploma;
  • een (on)betaalde baan in een zorgsetting van minimaal 20 uur per week.

Ook starten in februari!

Je kunt met de deeltijdopleiding ook starten in februari. Je moet je hiervoor - net als bij de start in september - aanmelden via studielink. In studielink kies je vervolgens voor het studiejaar 2020-2021 en voor de startmaand februari. Je kunt je tot uiterlijk 31 januari van dat jaar aanmelden indien je wilt starten in februari. 

Van aanmelden tot starten

Na je aanmelding via Studielink krijg je een bevestigingsbrief of -mail van de Gemeenschappelijke Studentenadministratie en van de administratie van de opleiding. Met deze mails krijg je o.a. toegang tot de online community van de opleiding. Op deze community vind je allerlei informatie over de opleiding en drie formulieren:

  1. Intake formulier
  2. Quickscan formulier, waarmee inzichtelijk gemaakt wordt welke competenties je eventueel kunt laten valideren
  3. Formulier werkplekscan

Deze drie formulieren vormen input voor het intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek bespreken we je motivatie, studievaardigheden, werkervaring en wederzijdse verwachtingen. Je krijgt informatie over factoren die bepalend kunnen zijn voor het succesvol doorlopen van een opleiding. Het gesprek helpt je bij het beantwoorden van de vraag of de opleiding aansluit bij jou als persoon, jouw situatie en opleidingsvraag. Voor dit gesprek maak je zelf een afspraak. Het is ook mogelijk een oriëntatiebijeenkomst te bezoeken. Tijdens een oriëntatiebijeenkomsten kun je vragen stellen over bijvoorbeeld de in te vullen formulieren. 

Kom je uit Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao of Sint Maarten, dan vindt het gesprek telefonisch plaats en/of via een digitaal medium.

Je aanmelding is definitief als je het collegegeld hebt betaald.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma, dan kun je het 21+-toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot jouw uitgekozen hbo-studie.

Lees meer over het 21+-toelatingsonderzoek

Buitenlandse diploma’s

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een hbo-diploma of een mbo-diploma, niveau vier? En kun je aantonen dat je de Nederlandse taal beheerst? Ook dan ben je van harte welkom op onze opleiding.