Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studeren bij Windesheim

  Banner image
  Waarom Windesheim

  Waarom Windesheim?

  Zoek jij verdieping in je vak, wil je een stap vooruit zetten of je carrière over een compleet andere boeg gooien? Wat jouw drijfveren ook zijn, bij Windesheim heb je de keuze uit diverse opleidingen en cursussen in deeltijd om je te ondersteunen in je professionele ontwikkeling. Van bachelors, duale opleidingen en masters tot post-hbo-opleidingen, cursussen/modules en Associate degrees.

  Bij ons kun je verder leren naast je werk. Dat doe je in je eigen tempo en op je eigen manier. Kom je er zelf nog niet helemaal uit of heb je een klankbord nodig? We kunnen samen bepalen wat voor jou de beste studieroute is. Wij bieden je bovendien alle studiefaciliteiten die je nodig hebt om zo prettig mogelijk bij ons te studeren.

  Voorzieningen en faciliteiten

  Voorzieningen en faciliteiten

  Kies je voor een studie bij Windesheim? Dan zijn er veel faciliteiten waar je gebruik van kunt maken:

  - Wifi
  - Mediacentrum
  - Audiovisueel centrum voor het lenen van o.a. laptop, foto- en geluidsapparatuur
  - Kantines en andere horeca
  - Copyshop (Zwolle)
  - Winkel voor kantoorartikelen en levensmiddelen (Zwolle)

  Het Mediacentrum is dé centrale bibliotheek van Windesheim. Op de website van het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) vind je een enorme collectie publicaties, tijdschriften, databanken en andere (wetenschappelijke) informatie. Ook worden er regelmatig handige workshops georganiseerd.

  Boeken of tijdschriften lenen
  Heb je fysieke boeken, tijdschriften, dvd's of pabo-lesmethodes nodig? Die kun je gratis lenen bij de nieuwe bibliotheek(opent in nieuw tabblad) in Almere of bij het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) in Zwolle. Op beide plekken kun je daarnaast rustig studeren, lezen of werken op een pc/laptop. Er zijn ook plekken ingericht waar je de laptop aan kunt sluiten op een scherm en samen aan projecten kunt werken.

  Almere
  Luxe koffie, verse thee, frisdrank en snacks vind je in de Espressobars. Deze zijn te vinden op de eerste verdieping van het Circus en de begane grond van de Landdrost. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen. Verspreid door de gebouwen staan koffieautomaten.

  Zwolle
  De Espressobars in gebouwen C en X zijn op maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur geopend. Hier kun je terecht voor luxe koffie, verse thee, frisdrank en snacks. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen. In alle gebouwen vind je op diverse plekken ook koffieautomaten.

  In het Grand Café (gebouw G) kun je terecht voor Starbucks-koffie, thee, ontbijt of allerlei andere snacks. Het is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur.

  Bovenstaande openingstijden kunnen afwijken in bepaalde periodes. Bekijk deze pagina voor de actuele openingstijden.(opent in nieuw tabblad)

  Almere
  In de Landdrost is er een restaurant op de eerste etage. Deze is dagelijks tussen 08.00 - 15.00 uur geopend.

  Zwolle
  In Zwolle is er een restaurant in gebouwen C en X. De openingstijden:

  • C-Market: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.
  • X-Market: is op maandag, dinsdag en donderdag geopend tot 20.00 uur, op woensdag tot 18.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.

  Daarnaast is er ook het Sportcafé (dagelijks geopend tot 19.00 uur) en het Grand Café in gebouw G.

  In vakantieperiodes kunnen bovenstaande tijden afwijken. Bekijk op Sharenet de actueelste openingstijden.(opent in nieuw tabblad)

  Zoek je de balans tussen studie, werk en/of privéleven? Windesheim staat voor je klaar. Je kunt terecht bij je docent of studentbegeleider, maar je kunt ook de hulp inschakelen van een studiekeuze- en loopbaancoach, studentpsycholoog, studentdecaan, vertrouwenspersoon of het studentenpastoraat.

  Bekijk hier de mogelijkheden

  Nederlands niet je moedertaal?
  Dan kun je gebruikmaken van extra taal- en studiebegeleiding. We bieden daarnaast speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten. 

  Lees meer over taalondersteuning

  Studeren en topsport
  Met de topsportregeling van Windesheim kun je meer halen uit de combinatie topsport en studie.

  Lees meer over de Topsportregeling

  Wij bieden verschillende voorzieningen om studeren toegankelijker te maken. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan voordat je met je studie begint. Eventuele voorzieningen kunnen we zo op tijd organiseren. Heb je een functiebeperking, maar geen voorzieningen nodig? Meld dit dan ook. Misschien heb je in een later stadium alsnog de voorzieningen nodig.

  Wil jij fitnessen, zwemmen, tennissen, klimmen of zaalvoetballen? Dat kan allemaal op de Campus van Windesheim. Op vertoon van je mbo-, hbo- of wo-collegekaart sluit je een voordelig studentensportabonnement af. Het studententarief geldt als je een deeltijdstudie doet. Wil je meer lezen over de mogelijkheden, openingstijden en tarieven van On Campus?

  Kijk bij On Campus(opent in nieuw tabblad)

  Openbaar vervoer

  Onze gebouwen liggen op loopafstand van de treinstations in Almere en Zwolle.

  Fietsenstalling

  Bij al onze locaties zijn voldoende fietsenstallingen.

  Parkeren

  De parkeergelegenheid verschilt per locatie.
  Meer informatie over parkeren in Almere
  Meer informatie over parkeren in Zwolle

  Daarom Windesheim

  Daarom Windesheim

  • Leren van en met elkaar
  • Breid je netwerk uit
  • Studeren in je eigen tempo
  • Direct in de praktijk aan de slag
  • Van vierjarige opleiding tot een tweedaagse cursus: voor ieder wat wils
  Banner image
  En wat vinden zij van studeren?

  "Het studeren is leuk, omdat het dicht bij mijn werk staat"

  Maarten Eerens

  tweedejaars, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie
  Studentenstatuut

  Studentenstatuut

  Als je bij ons studeert, mag je wat van ons verwachten en wij wat van jou. Wat dat is kun je nalezen in het studentenstatuut. Hierin vind je je rechten en plichten, het onderwijsprogramma en de voor jouw opleiding geldende Onderwijs- en examenregeling. Bovendien staat er veel praktische informatie in over de organisatie, regelingen en doelstellingen van je opleiding. Bijvoorbeeld informatie over tentamens, herkansingsmogelijkheden, studiebegeleiding, de onderwijsvisie en beschrijvingen van studieactiviteiten.

  Het studentenstatuut is niet één specifiek document, maar omvat meerdere documenten en regelingen, verdeeld over een algemeen deel en een opleidingsdeel. Beide delen zijn hieronder te vinden.
  Algemeen deel studentenstatuut

  Algemene deel van het studentenstatuut

  Het algemene deel bevat diverse regelingen waarin de rechten en plichten van alle studenten (voltijd en deeltijd) van Windesheim worden beschreven.

  Opleidingsdeel studentenstatuut

  Opleidingsdeel van het studentenstatuut

  Het opleidingsdeel van het studentenstatuut bestaat uit twee documenten. De Onderwijs- en examenregeling en het Reglement examencommissie. Het Reglement examencommissie vind je op de Sharenet-pagina van de opleiding, de Onderwijs- en examenregeling kun je hieronder vinden.

  De Onderwijs- en examenregeling bestaat uit twee delen, een algemeen deel (het Instellingsdeel onderwijs- en examenregeling) en een deel dat speciaal gericht is op een betreffende opleiding (het Opleidingsdeel onderwijs- en examenregeling).