Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studeren bij Windesheim

  Waarom Windesheim

  Waarom Windesheim?

  Zoek jij verdieping in je vak, wil je een stap vooruit zetten of je carrière over een compleet andere boeg gooien? Wat jouw drijfveren ook zijn, bij Windesheim heb je de keuze uit diverse opleidingen en cursussen in deeltijd om je te ondersteunen in je professionele ontwikkeling. Van bachelors, duale opleidingen en masters tot post-hbo-opleidingen, cursussen/modules en Associate degrees.

  Bij ons kun je verder leren naast je werk. Dat doe je in je eigen tempo en op je eigen manier. Kom je er zelf nog niet helemaal uit of heb je een klankbord nodig? We kunnen samen bepalen wat voor jou de beste studieroute is. Wij bieden je bovendien alle studiefaciliteiten die je nodig hebt om zo prettig mogelijk bij ons te studeren.

  Voorzieningen en faciliteiten

  Voorzieningen en faciliteiten

  Kies je voor een studie bij Windesheim? Dan zijn er veel faciliteiten waar je gebruik van kunt maken:

  - Wifi
  - Mediacentrum
  - Audiovisueel centrum voor het lenen van o.a. laptop, foto- en geluidsapparatuur
  - Kantines en andere horeca
  - Copyshop (Zwolle)
  - Winkel voor kantoorartikelen en levensmiddelen (Zwolle)

  Het Mediacentrum is dé centrale bibliotheek van Windesheim. Op de website van het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) vind je een enorme collectie publicaties, tijdschriften, databanken en andere (wetenschappelijke) informatie. Ook worden er regelmatig handige workshops georganiseerd.

  Boeken of tijdschriften lenen

  Heb je fysieke boeken, tijdschriften, dvd's of pabo-lesmethodes nodig? Die kun je gratis lenen bij de nieuwe bibliotheek(opent in nieuw tabblad) in Almere of bij het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) in Zwolle. Op beide plekken kun je daarnaast rustig studeren, lezen of werken op een pc/laptop. Er zijn ook plekken ingericht waar je de laptop aan kunt sluiten op een scherm en samen aan projecten kunt werken.

  Almere
  Op de begane grond kun je overdag terecht voor een luxe koffie, verse (munt)thee, belegde broodjes en frisdrank. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen. Verspreid door het gebouw staan koffieautomaten.

   

  Zwolle
  De koffiecorners in het C-gebouw en X-T-gebouw zijn op maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur geopend. Hier kun je terecht voor luxe koffie, verse (munt)thee, belegde broodjes en frisdrank. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen.

   

  In het Grand Café (gebouw G) kun je terecht voor Starbucks-koffie, thee, ontbijt of allerlei andere snacks. Het is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur.

   

  In alle gebouwen vind je op diverse plekken ook koffieautomaten.

  Almere
  Op de eerste verdieping vind je de kantine. Deze is tussen 11.00 - 14.00 geopend.

  Zwolle
  In Zwolle zijn er twee restaurants (in gebouw C en X). Van maandag t/m donderdag is het restaurant in het C-gebouw geopend tot 20.00 uur, op vrijdag tot 15.00 uur. Het restaurant in het X-gebouw is op maandag, dinsdag en donderdag geopend tot 20.00 uur, op woensdag tot 18.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.

  Daarnaast is er ook een Sportcafé (dagelijks geopend tot 19.00 uur) en een Grandcafé.

  Zoek je de balans tussen studie, werk en/of privéleven? Windesheim staat voor je klaar. Je kan terecht bij je docent of studentbegeleider, maar je kan ook de hulp inschakelen van een studieloopbaandocent, studentpsycholoog, studentdecaan, vertrouwenspersoon of het studentenpastoraat.

  Bekijk hier de mogelijkheden

  Nederlands niet je moedertaal?

  Dan kun je gebruikmaken van extra taal- en studiebegeleiding. We bieden daarnaast speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten. 

  Lees meer over taalondersteuning

  Heb je een functiebeperking en belemmert dat je studie? Wij bieden verschillende voorzieningen om studeren toegankelijker te maken. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan vóór de start van je studie aan. Eventuele voorzieningen kunnen we zo op tijd organiseren. Heb je een functiebeperking, maar geen voorzieningen nodig? Meld dit dan ook. Misschien heb je in een later stadium alsnog de voorzieningen nodig.

   

  Lees hier alles over studeren met een functiebeperking

  Ben jij een topsporter en wil je bij ons komen studeren? Met de topsportregeling van Windesheim kun je meer halen uit de combinatie topsport en studie.

  Lees meer over de Topsportregeling

  Wil jij fitnessen, zwemmen, tennissen, klimmen of zaalvoetballen? Dat kan allemaal op de Campus van Windesheim. Op vertoon van je mbo-, hbo- of wo-collegekaart sluit je een voordelig studentensportabonnement af. Het studententarief geldt als je een deeltijdstudie doet. Wil je meer lezen over de mogelijkheden, openingstijden en tarieven van On Campus?

  Kijk bij On Campus(opent in nieuw tabblad)

  Onze gebouwen liggen op loopafstand van de treinstations in Almere en Zwolle. Kom je met de auto? Dan is er ook voldoende parkeergelegenheid.

  Meer informatie over parkeren in Almere

  Meer informatie over parkeren in Zwolle

  Daarom Windesheim

  Daarom Windesheim

  • Leren van en met elkaar
  • Breid je netwerk uit
  • Studeren in je eigen tempo
  • Direct in de praktijk aan de slag
  • Van vierjarige opleiding tot een tweedaagse cursus: voor ieder wat wils
  En wat vinden zij van studeren?

  "Het studeren is leuk, omdat het dicht bij mijn werk staat"

  Maarten Eerens

  tweedejaars, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie
  Studentenstatuut

  Studentenstatuut

  Als je bij ons studeert, mag je wat van ons verwachten en wij wat van jou. Wat dat is kun je nalezen in het studentenstatuut. Hierin vind je je rechten en plichten, het onderwijsprogramma en de voor jouw opleiding geldende Onderwijs- en examenregeling. Bovendien staat er veel praktische informatie in over de organisatie, regelingen en doelstellingen van je opleiding. Bijvoorbeeld informatie over tentamens, herkansingsmogelijkheden, studiebegeleiding, de onderwijsvisie en beschrijvingen van studieactiviteiten.

  Het studentenstatuut is niet één specifiek document, maar omvat meerdere documenten en regelingen, verdeeld over een algemeen deel en een opleidingsdeel. Beide delen zijn hieronder te vinden.
  Algemeen deel studentenstatuut

  Het algemene deel van het studentenstatuut

  Het algemene deel bevat diverse regelingen waarin de rechten en plichten van alle studenten (voltijd en deeltijd) van Windesheim worden beschreven.

  Opleidingsdeel studentenstatuut

  Het opleidingsdeel van het studentenstatuut

  Het opleidingsdeel van het studentenstatuut bestaat uit twee documenten. De Onderwijs- en examenregeling en het Reglement examencommissie. Het Reglement examencommissie vind je op de Sharenet-pagina van de opleiding, de Onderwijs- en examenregeling kun je hieronder vinden.

  De Onderwijs- en examenregeling bestaat uit twee delen, een algemeen deel (het Instellingsdeel onderwijs- en examenregeling) en een deel dat speciaal gericht is op een betreffende opleiding (het Opleidingsdeel onderwijs- en examenregeling).