Carrièreswitch?
Wil jij het roer omgooien?
Het begint te kriebelen. Je bent heel goed in je werk, maar je twijfelt of je deze functie nog lang wilt uitoefenen. En misschien twijfel je zelfs wel of je in deze branche werkzaam wilt blijven.
Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders overweegt om een carrièreswitch te maken. Dus jij bent niet de enige. Zowel je beroep als je ambities kunnen de laatste tijd gewijzigd zijn, waardoor je nu toe bent aan de volgende - of andere - carrièrestap. Maar hoe zet je die eerste stap? Wij helpen je graag!

Loopbaancoaching
Hoe vind je nou hèt beroep dat bij je dromen past? Wat zijn jouw ambities en talenten? Wat mis je in je huidige functie en waarin zou je je graag willen ontwikkelen? Bekende vragen, waar een carrièreswitcher vaak mee worstelt. Het goede nieuws, je hoeft het niet alleen te doen. Vind jij het lastig om bovenstaande vragen te beantwoorden? Overweeg dan eens een loopbaancoachingstraject. De loopbaancoaches van Windesheim zijn NOLOC-geregistreerd en geven onafhankelijk advies. Zij helpen je met het maken van keuzes op basis van je talenten, interesses en/of mogelijkheden.
Lees meer over hulp bij studiekeuze
Wil jij proeven aan een vakgebied?
Bij een carrièreswitch hoort nieuwe kennis en vaardigheden. Die kun je op veel verschillende manieren vergaren, maar één ervan is door het volgen van een opleiding of cursus. In dat geval ben je bij hogeschool Windesheim aan het juiste adres.
-
-
Een introductie in...
Heb je al enig idee in welke richting jij je wilt ontwikkelen? Wij bieden voor bepaalde branches een introductie- of oriëntatietraining, waardoor je in een kort tijdsbestek kunt kennismaken met de branche waar jouw interesse ligt. En de kennis die jij in die tijd al opdoet is altijd van waarde, wat je daarna ook besluit te gaan doen.
- Introductietraining Coaching
- Zin in Lesgeven
- Oriëntatie op werken in zorg en welzijn
-
Omscholen tot coach?
Wil jij je graag verdiepen in coaching? Je hebt bij Windesheim meerdere mogelijkheden.
Introductie in coaching
Wil jij eerst proeven aan het vakgebied, je de basisbeginselen eigen maken en kijken of coaching iets voor je is? Start dan met de driedaagse introductietraining Coaching.Lees meer over de introductietraining Coaching
Welke coach ben jij?
Daarnaast heb je veel verschillende verdiepende vormen van coachen waar je uit kunt kiezen. Zo kun jij je bijvoorbeeld verdiepen in teamcoachen, in loopbaan- en talentcoaching of in autismecoach. Er zijn ook coachopleidingen binnen bepaalde branches, zoals teamcoachen in zorg en welzijn of jeugd en mediacoach.
Bekijk ons aanbod op het gebied van Coaching en Supervisie -
Zin in lesgeven?
Zie jij jezelf in de toekomst voor de klas staan? Wil jij de volgende generatie opleiden voor de toekomst? Word docent. Om kennis te maken met de ins en outs van het beroep van leraar, is de driedaagse training Zin in Lesgeven zinvol. Je ontdekt onder andere hoe je een les moet voorbereiden en uitvoert én hoe je omgaat met leerlingen en met een lastige klas.
Naar de training Zin in lesgevenHybride docent
Wil jij graag je baan combineren met het leraarschap? Word hybride docent. Ook als je (nog) geen lesbevoegdheid hebt, kun je al een stap maken richting het hybride docentschap.
Welk traject past bij jou?
Weet je al dat je docent wilt worden? Bekijk dan onze pagina Docent worden? om te zien welk traject het best bij jou past.
Naar Docent worden? -
Werken in zorg en welzijn?
Wat wil jij?
Of je nou wilt werken als sociaal werker, aan de slag gaat met schuldenproblematiek of graag in een kinderdagverblijf wilt werken, werken in de gezondheid en welzijn is heel breed. Je kunt kiezen voor een twee- of vierjarige opleiding, maar je kunt je ook specialiseren binnen een bepaald gebied.
Bekijk ons aanbod op het gebied van gezondheid en welzijn
-
Een introductie in...
Niet meteen een vierjarige opleiding volgen?
Wil jij je wel graag omscholen naar een ander vakgebied, maar wil je niet vier jaar studeren? Kies dan voor een losse module. De meeste bacheloropleidingen worden modulair aangeboden, dit houdt in dat ze in stukjes van 8 modules geknipt zijn. Een module bedraagt 30 ECTS, wat betekent dat je een halfjaar aan het studeren bent. Het voordeel: jij specialiseert je alleen op dat gebied wat bij jouw wensen en ambities past én als je toch wilt doorstuderen, kun je alle modules uiteindelijk stapelen tot een volwaardig hbo-diploma.
Meer over flexibel deeltijdonderwijs
"De overstap naar het onderwijs vanuit het bedrijfsleven kan ik iedereen aanraden."
Bauke Bakker
afgestudeerd, Lerarenopleiding via Zij-instroom