Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Carrièreswitch?

  Banner image

  Wil jij het roer omgooien?

  Het begint te kriebelen. Je bent heel goed in je werk, maar je twijfelt of je deze functie nog lang wilt uitoefenen. En misschien twijfel je zelfs wel of je in deze branche werkzaam wilt blijven.

  Steeds meer mensen kiezen voor een carrièreswitch. Dus jij bent niet de enige. Zowel je beroep als je ambities kunnen de laatste tijd gewijzigd zijn, waardoor je nu toe bent aan de volgende - of andere - carrièrestap. Maar hoe zet je die eerste stap? Wij helpen je graag!

  Twee personen buiten
  Omscholen per vakgebied

  Wil jij proeven aan een vakgebied?

  Bij een carrièreswitch hoort het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Die kun je op veel verschillende manieren vergaren, maar één ervan is door het volgen van een opleiding of cursus. In dat geval ben je bij hogeschool Windesheim aan het juiste adres.

  Flexibel onderwijs

  Niet meteen een vierjarige opleiding volgen?

  Wil jij je wel graag omscholen naar een ander vakgebied, maar wil je niet vier jaar studeren? Kies dan voor een losse module. De meeste bacheloropleidingen worden modulair aangeboden, dit houdt in dat ze in stukjes van 8 modules geknipt zijn. Een module bedraagt 30 ECTS, wat betekent dat je een halfjaar aan het studeren bent. Het voordeel: jij specialiseert je alleen op dat gebied wat bij jouw wensen en ambities past én als je toch wilt doorstuderen, kun je alle modules uiteindelijk stapelen tot een volwaardig hbo-diploma. 

  Meer over flexibel deeltijdonderwijs

  Flexibel omscholen met FastSwitch

  Heb jij een hbo- of wo-vooropleiding en wil jij je laten omscholen tot verpleegkundige? Dan kun je deelnemen aan FastSwitch! Dit is een flexibel, verkort hbo-omscholingsprogramma, dat jou alle leeruitkomsten aanbiedt die jij nodig hebt om het nieuwe beroep uit te oefenen. We bieden een persoonlijk programma, waarin we inspelen op jouw kennis en ervaring. Je wordt voor de start van de opleiding Verpleegkunde gekoppeld aan een FastSwitch-coach. Zij ondersteunt jou bij het zoeken naar werk, de voorbereiding op je nieuwe werkplek en informeert jou over jouw persoonlijke studieprogramma.

  Lees meer

   
  Ervaringen

  Lees hier ervaringen van carrièreswitchers

  Steeds meer werkenden gaan voor een carrièreswitch. Hoe pak je dat goed aan? Lees de ervaringen van studenten.

  Teaser image

  Carrièreswitch: Siham laat zich omscholen tot leraar basisonderwijs

  Teaser image

  Carrièreswitch: van barman naar ICT'er

  Teaser image

  Carrièreswitch: van eigen tattooshop naar verpleegkundige

  Teaser image

  Carrièreswitch: van verpleegkundige naar docent

  Teaser image

  Carrièreswitch: Josine laat zich omscholen tot leraar basisonderwijs

  Teaser image

  Carrièreswitch: van brandweerman naar productiemanager

  Teaser image

  Carrièreswitch: van verzekeringsadviseur naar leraar economie

  Teaser image

  Carrièreswitch: ooit werkte Jan in de bouw, nu is hij hulpverlener

  Hulp bij studiekeuze

  Nieuw: Keuzeprogramma's

  Wil jij in korte tijd precies dát leren wat jij nodig hebt? Dan zijn onze Keuzeprogramma’s wat voor jou! Een studieprogramma van 30 hbo-studiepunten, helemaal voor jou op maat, dat je in een periode van een half jaar tot maximaal anderhalf jaar doorloopt. 

  Samen met een studiecoach van Windesheim bespreek je je leervraag en ontwikkelwensen. Uit ons grote onderwijsaanbod mix en match jij je persoonlijke programma met de modules die je daarbij nodig hebt. Een efficiënte manier om in een korte tijd precies dát te leren wat jij wilt. Windesheim biedt op de volgende thema’s keuzeprogramma’s aan: Economie en Management, Gezondheid en Welzijn, Onderwijs en Techniek en ICT. Het mooie is dat je uit de deze vier programma’s modules kunt combineren om jouw ideale pakket samen te stellen. Het is allemaal mogelijk!

  Meer over onze Keuzeprogramma's

  Hulp bij je studiekeuze

  Wat is jouw waarde op de arbeidsmarkt? Sluiten jouw competenties en waarden aan bij je huidige arbeidsmarktpositie? Welke scholing maakt je kansrijk op de arbeidsmarkt? Ontdek het met onze studie- en carrièrescan.

  Wil jij graag de volgende stap in je carrière zetten, maar weet je niet hoe? Of ondervind jij problemen in je loopbaan? Ga dan eens in gesprek met onze studiekeuze- en loopbaancoach. De studiekeuze- en loopbaancoaches van hogeschool Windesheim zijn NOLOC-geregistreerd en geven onafhankelijk advies.

  Heb jij vragen of bijvoorbeeld het studieprogramma, studeren in deeltijd, toelatingseisen óf wil je weten of jouw werkplek aan de juiste eisen voldoet? Vraag dan een gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan. Ook als je nog niet weet welke stap jij wilt zetten in je loopbaan is een adviesgesprek voor jou van waarde. Kies in dat geval voor een gesprek met een studiekeuze- en loopbaanadviseur. 

  Lees meer over het persoonlijk adviesgesprek en meld je aan

  Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste Windesheim-nieuws? Van nieuwe opleidingen tot congressen én altijd als eerste weten wanneer er voorlichtingen plaatsvinden? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief professionals

  Abonneer je op de nieuwsbrief professionals(opent in nieuw tabblad)

  In deeltijd studeren bij Windesheim, hoe werkt dat eigenlijk. We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de faciliteiten waar je gebruik van kunt en mag maken. Daarom hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer over studeren bij Windesheim