Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

8 tips hoe je aan een werkplek komt in de verpleegkunde

Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / 8 tips hoe je aan een werkplek komt in de verpleegkunde

Staat de deeltijdstudie verpleegkunde hoog op je verlanglijstje? Als je overweegt om de studie te volgen, heb je een werkplek nodig. Maar hoe kom je nou aan zo’n werkplek? Dit zijn onze beste tips.

1. Bedenk: verpleegkunde is breed

Veel mensen denken bij verpleegkunde aan werken in het ziekenhuis, maar niets is minder waar. Met een studie verpleegkunde kun je ook aan de slag binnen de gehandicaptenzorg, verpleeghuiszorg, verslavingszorg, niet aangeboren hersenletselzorg, thuiszorg of andere begeleidende of revaliderende zorgsettingen.  

2. Check je omgeving

Bekijk in jouw omgeving welke bedrijven of organisaties zorg verlenen. Verdiep je in de achtergrond van deze bedrijven, zodat je goed weet waar ze voor staan. Zo heb je een goed beeld en kun je beter kiezen waar je zou willen werken.

3. Kijk naar vacatures (ook van eerder)

Het is nuttig om naar (eerdere) vacatures van organisaties te kijken. Hier staan vaak competenties in beschreven – en zo ben jij weer op de hoogte welke eisen worden gesteld aan een verpleegkundige of verzorgende in de beroepspraktijk.

4. Beroepsprofiel zoeken

Het is altijd handig om even het beroepsprofiel van een verpleegkundige te lezen. Hier kun je controleren of het vak overeenkomt met jouw verwachtingen. Google bijvoorbeeld Bachelor Nursing 2020.

5. Netwerken

Voordat je een sollicitatiebrief de deur uit doet, is het goed (en leuk) om te netwerken. Voer gesprekken met mensen uit de zorg, stel vragen en wees nieuwsgierig. Dit kan ervoor zorgen dat werkgevers geïnteresseerd raken in jou.

6. Verzamel jouw kwaliteiten

Stel dat je gaat solliciteren op een werkplek, terwijl je nog helemaal geen ervaring in de zorg hebt. Dan is het misschien lastig(er) om jezelf te verkopen. Toch heb je altijd kwaliteiten en deze kunnen altijd mooi van pas komen. Verwerk deze in je motivatiebrief zodat je jezelf goed op de markt zet. 

7. Een uitzendbureau inschakelen

Misschien denk je er niet meteen aan, maar een uitzendbureau kan een goede bemiddelaar zijn bij het vinden van een goede leerwerkplek. Probeer het eens!

8. Veranderen van leerwerkplek? Doen!

Het kan zijn dat je halverwege de opleiding graag van leerwerkplek wil veranderen. Dat is mogelijk. Bij Windesheim studeer je in je eigen tempo en bepaal je zelf je leerroute. Het is wel de bedoeling dat je minimaal een periode van een halfjaar op dezelfde werkplek blijft.

Ben je benieuwd naar onze opleiding verpleegkunde? Je kunt de studie volgen in Almere en Zwolle.