Praktische informatie

Lees alles over kosten, inschrijven en introductie. Ontdek of de opleiding iets voor je is. Wij hebben activiteiten en tools die je helpen.

Inschrijven voor HBO Theologie, voorheen Godsdienst-Pastoraal Werk

Is hbo Theologie dé studie voor jou? Schrijf je dan voor 1 mei in via Studielink. Door je op tijd in te schrijven kunnen wij een optimale leeromgeving bieden.

Schrijf je in voor Godsdienst-Pastoraal Werk

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Daarnaast zijn er bij hbo Theologie  nog extra kosten, zoals voor studiemateriaal en studieboeken, of voor excursies.

Bekijk de studiekosten voor Godsdienst-Pastoraal Werk

Studievoorlichting

Op onze open dag krijg je een beeld over de opleiding als geheel. Tijdens Meelopen kun je je nog meer verdiepen in de opleiding Godsdienst-Pastoraal Werk. Kom je langs? 

Lees meer over onze voorlichtingsmomenten

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Lees meer over de toelating

Begeleiding

Studeren met een functiebeperking

Heb je extra begeleiding nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D of autisme? Op Windesheim zijn voorzieningen aanwezig voor studenten met een functiebeperking. Meld het op tijd, dan voorkom je onnodige vertraging of uitval. Lees meer.

Studeren en ondernemen

Je kunt studeren en ondernemen combineren. Maar hoe pak je dat goed aan? Windesheim helpt je graag! Zo zijn er verschillende minors, maar we organiseren ook activiteiten en bieden faciliteiten als de WINcubator,een speciale ruimte voor studentondernemers in gebouw X. Lees meer.

Studentbegeleiding

We gaan er vanuit dat je er zelf alles aan doet om je studiepunten te behalen. Maar heb je behoefte aan wat extra hulp, dan kan Windesheim je op verschillende manieren helpen. Kom meer te weten over Studentbegeleiding.

Topsport

Topsporters zijn van harte welkom op Windesheim! Met onze topsportregeling kun je jouw studie goed combineren met sporten. Hoe dat precies werkt? Lees het hier. 

Leslocatie en lesdagen opleidingen Theologie en Levensbeschouwing

Je kunt de voltijd bacheloropleiding hbo Theologie in Zwolle volgen. Het eerste jaar van de opleiding is gelijk aan dat van de lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing. Nas het eerste jaar kies je voor het specifieke programma van hbo Theologie, dat je in de jaren 2, 3 en 4 samen met de deeltijdstudenten van de lerarenopleiding volgt.

De lesdagen van de opleiding zijn op maandag van 13.30 tot 20.30 uur samen met de deeltijdstudenten. Op dinsdagen zijn excursies  buitenshuis en soms op de opleiding zelf. Op vrijdagen van 9.30 tot in de middag is er leerplein voor alle voltijdstudenten.  Ook zijn er regelmatig op vrijdagmiddagen Ateliers, waar mensen uit het werkveld actieve workshops en lezingen verzorgen. Twee keer per jaar is er een verdiepende projectweek rondom een levensbeschouwelijk thema. De minors binnen de opleiding zijn op de woensdagen van 13.30 tot 20.30 uur.

Blijf op de hoogte per mail

We hebben je veel te vertellen! Niet alleen over onze open dagen en nieuwe opleidingen, maar ook over leuke weetjes. Bijvoorbeeld studentenprojecten, nieuws over onze Campus of hulp bij je studiekeuze. Wil jij op de hoogte blijven, abonneer je dan op onze nieuwsbrief of volg de opleiding op Facebook..

Direct een vraag stellen

Als je iets wilt weten over de opleiding waar je nog geen antwoord op hebt kunnen vinden, neem dan contact op met opleidingscoördinator Karel Lichtendonk via e-mail: h.k.lichtendonk@windesheim.nl

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Kom je er toch niet uit bij de keuze voor een opleiding? Bekijk onze tips bij ontdek, verzamel, check.