Levensbeschouwelijk ondernemerschap
Wat leer jij straks in deze module?
Het werkveld vraagt steeds vaker om ondernemende levensbeschouwelijke werkers, zowel zelfstandig als binnen een organisatie. In de bachelormodule Levensbeschouwelijk ondernemerschap bij Windesheim in Zwolle leer je hoe je je eigen onderneming opzet en runt. Of hoe je bedrijfsplannen maakt voor een organisatie. Thema’s als filosofie, theologie en ethiek van ondernemen komen aan bod. Maar ook met onderwerpen als financiën, marketing en het vormgeven van je eigen onderneming ga je volop aan de slag.
Wat ga je doen?
7 lesdagen van 6,5 uur
Woensdag op onze campus in Zwolle
-
-
Zo zit jouw module in elkaar
In deze module leer je hoe je een eigen levensbeschouwelijke onderneming opzet of je maakt een bedrijfsplan voor een organisatie. In jouw bedrijfsplan komt alle kennis van de module samen. Thema’s als filosofie, theologie en ethiek van het ondernemen komen aan bod. Maar ook onderwerpen als financiën, marketing, strategie en het vormgeven van je eigen onderneming.
Lesdagen en tijdsinvestering
Lesdagen zijn op woensdag van 13.30 tot 20.30 uur. De lesdagen vallen in september en oktober.
De module staat voor 15 ECTS. De studielast is 420 uur. De module start elk jaar in september.
Aantal deelnemers
Je werkt in kleine groepen deelnemers met diverse achtergronden. Daarbinnen krijg je volop coaching, is er ruimte voor reflectie en oefen je praktijkvaardigheden. Je krijgt les van docenten met ruime praktijkervaring. Dit zijn zowel theologen als ondernemers.
Kwaliteitswaarborg
Deze minor maakt deel uit van de opleiding Hbo Theologie en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing. Hiermee is de module geaccrediteerd door de NVAO en gecontroleerd door de examencommissie.
Certificaat
Je ontvangt een certificaat van Windesheim.
-
Waarmee ga je aan de slag?
In de module Levensbeschouwelijk ondernemerschap ga je actief aan de slag met 7 thema’s:
- De eigen onderneming
- Financieel management en recht
- Bedrijfsmodellen
- Marketing, strategie en -beleid
- Filosofie, theologie en ethiek van het ondernemen
- Sales en netwerken
- Entrepreneur Development Program
-
Is deze module iets voor jou?
Jij werkt in een inloophuis, een buurtcentrum of in een zorginstelling als geestelijk verzorger. Of je doet binnenkerkelijk ondernemend werk. Je hebt een zelfstandige onderneming of wilt deze opstarten. Of je wilt een ondernemende docent godsdienst en levensbeschouwing zijn.
Om de hbo-module succesvol te kunnen afronden beschik je in ieder geval al over een hbo- of wo-getuigschrift in de theologie, filosofie of de religiewetenschappen.
-
Zo zit jouw module in elkaar
Flexibel onderwijs
Door flexibel onderwijs te volgen kun je stapelen tot een volledig diploma. Of je kiest een of twee modules uit die passen bij wat je wilt leren. Zo voer jij de regie en stippel je zelf de eindbestemming en tijdsduur van jouw leerroute uit. Een module komt altijd uit het aanbod van erkende bachelors. In dit geval de bachelors Hbo Theologie en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing.
Bekijk alle losse modules van Hbo Theologie
Bekijk alle losse modules van de lerarenopleiding
Doe een stukje studie
Jij kiest welke modules je volgt én wanneer. Dit houdt in dat een opleiding in stukjes is geknipt en dat je je in een onderwerp verdiept waarmee jij straks de meeste winst behaalt, voor jezelf en/of jouw organisatie. Onze modules:
- Zijn flexibel mét de optie om te stapelen
- Zijn onderdeel van erkende opleidingen
- Volg je samen met reguliere studenten
- Gaan over een afgebakend onderwerp
Dit voeg je toe op je cv
In deze module leer je niet alleen van de docenten van wie je les krijgt: omdat je de module samen met onze studenten en vakgenoten volgt, is er tijdens de hbo-module volop ruimte om kennis en ervaring met elkaar te delen en uit te wisselen. Een win-winsituatie dus!
Na afloop van de module Levensbeschouwelijk ondernemerschap kun je een bedrijfsplan opstellen, kansen zien én ze ook benutten. Je beschikt over een ondernemershouding en verbindt levensbeschouwing met ondernemerschap.
Wanneer kun je starten?
Wat kost de module?
Je betaalt € 1.800,- voor de hele module. Met ingang van 1 september 2024 worden de prijzen van onze modules verhoogt. Deze aanpassing wordt veroorzaakt door stijging van loon- en materiaalkosten.
Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.