Kerk in uitvoering
Wat leer jij straks in deze module?
In de module Kerk in uitvoering werk je aan verdere theologische verdieping in praktijksituaties. Je kunt daarbij denken aan liturgiek, homiletiek, pionieren en kerkrecht. Met deze module uit onze flexibele bachelor Hbo Theologie en de flexibele Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing besteed je niet alleen aandacht aan het vormgeven van liturgie en preken, maar ook aan missionaire initiatieven en kerkrechtelijke aspecten. Zo sluit dit straks mooi aan bij jouw passie voor godsdienst en levensbeschouwing.
Wat ga je doen?
7 lesdagen van 6,5 uur
Woensdag op onze campus in Zwolle
-
-
Zo zit jouw module in elkaar
Deze module die je los kunt volgen maakt deel uit van onze bacheloropleiding Hbo Theologie en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing die wij in deeltijd op onze hogeschool aanbieden.
Door middel van zelfstudie, werkcolleges en de diverse opdrachten op een stageplek werk je tijdens de module Kerk in uitvoering aan verschillende onderwerpen binnen de Protestantse Kerk. Hier doe je de juiste vaardigheden op, waardoor jij straks klaar bent om ze toe te passen in het werkveld.
Lesdagen en tijdsinvestering
Lesdagen zijn op woensdag van 13.30 tot 20.30 uur. Er zijn 6 lesdagen en één pioniersdag. De lesdagen zijn verdeeld over de periode september t/m december.
De module staat voor 15 ECTS.
Certificaat
Je ontvangt een certificaat van Windesheim.
-
Waarmee ga je aan de slag?
Door middel van zelfstudie, werkcolleges en de diverse opdrachten op een stageplek werk je tijdens de module Kerk in uitvoering aan verschillende onderwerpen binnen de Protestantse Kerk. Hier doe je de juiste vaardigheden op, waardoor jij straks klaar bent om ze toe te passen in het werkveld.
-
Is deze module iets voor jou?
Heb jij een bacheloropleiding op het gebied van theologie afgerond of ben je deze aan het volgen? Wil jij straks werken als kerkelijk werker binnen de Protestantse Kerk in Nederland? Dan is deze module iets voor jou!
Om met de module te kunnen starten, heb je minimaal 30 studiepunten op niveau 2 (ECTS) afgerond.
Let op: het kan zijn dat er - naast deze minor - meer deficiënties moeten worden aangevuld om in aanmerking te komen voor een formele aantekening kerkelijk werker bij de protestantse kerk. Afhankelijk van je vooropleiding. Neem daarom altijd contact op met de studieleider van onze opleidingen TL voor een studieadvies.
-
Zo zit jouw module in elkaar
Flexibel onderwijs
Door flexibel onderwijs te volgen kun je stapelen tot een volledig diploma. Of je kiest een of twee modules uit die passen bij wat je wilt leren. Zo voer jij de regie en stippel je zelf de eindbestemming en tijdsduur van jouw leerroute uit. Een module komt altijd uit het aanbod van erkende bachelors. In dit geval de bachelors Hbo Theologie en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing.
Bekijk alle losse modules van Hbo Theologie
Bekijk alle losse modules van de lerarenopleiding
Doe een stukje studie
Jij kiest welke modules je volgt én wanneer. Dit houdt in dat een opleiding in stukjes is geknipt en dat je je in een onderwerp verdiept waarmee jij straks de meeste winst behaalt, voor jezelf en/of jouw organisatie. Onze modules:
- Zijn flexibel mét de optie om te stapelen
- Zijn onderdeel van erkende opleidingen
- Volg je samen met reguliere studenten
- Gaan over een afgebakend onderwerp
Dit voeg je toe op je cv
Onze docenten staan met één been in het onderwijs en één been midden in de praktijk: de kennis die je opdoet is dus altijd up-to-date.
Als je klaar bent met deze module uit onze bacheloropleiding Hbo Theologie en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing kun jij aan de slag als kerkelijk werker binnen de Protestantse Kerk. Een mooie extra toevoeging dus aan je cv naast je bacheloropleiding in theologie.
Wanneer kun je starten?
Wat kost de module?
Je betaalt € 1.800,- voor de hele module. Met ingang van 1 september 2024 worden de prijzen van onze modules verhoogt. Deze aanpassing wordt veroorzaakt door stijging van loon- en materiaalkosten.
Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.