Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Toelating Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) in Almere (voltijd)

Banner image
Starten na havo, vwo of mbo

Check of je mag starten

Wat leuk dat je interesse hebt in de Lerarenopleiding Basisonderwijs in Almere! Maar mag je starten? Als je een mbo-, havo- of vwo-diploma én het juiste profiel op zak hebt, kun je meestal starten met de studie van je keuze. Voldoe je hier niet aan? Een deficiëntietoets of 21+ toets kan uitkomst bieden. Lees hier alles over de toelatingseisen van deze opleiding.

Goed voorbereid naar de pabo en 21+

Bereid je voor op de pabo

Er is landelijk besloten dat je als pabo-student moet aantonen dat je genoeg kennis hebt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. De kans is groot dat je nog niet (helemaal) voldoet aan alle eisen, tenzij je een vwo- of hbo-diploma hebt. Daarom zul je één of meerdere toelatingstoets(en) moeten maken. Op de landelijke site Goed voorbereid naar de pabo vind je meer informatie en allerlei studiematerialen.

Goed voorbereid naar de pabo(opent in nieuw tabblad)

21+ toets

Mis je de juiste vooropleiding, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je met het 21+ toelatingsonderzoek alsnog toegelaten worden. De toets is voor al onze opleidingen hetzelfde: een capaciteitentest, en taaltoetsen Nederlands en Engels.

Lees meer over de 21+ toets

Buitenlands diploma

Buitenlands diploma

Heb je je vooropleiding niet in Nederland gevolgd, maar in het buitenland? Prima! Geen enkel probleem als je diploma hetzelfde niveau heeft als een havo-, vwo- of mbo-diploma. Onze Studentenadministratie checkt of jouw diploma hieraan voldoet. Dat je goed Nederlands spreekt en verstaat is ook belangrijk om succesvol te studeren: stuur daarom ook een NT 2-certificaat (programma 2) mee met je diploma of neem deel aan ons taalonderzoek.

Checklist buitenlands diploma