Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs voor het primair onderwijs

 • Deeltijd
 • Post-hbo
 • 18 maanden

Is deze post-hbo echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs voor het primair onderwijs
Introductie

Welke stap zet jij met deze post-hbo?

Ben jij een gedreven en sportieve leerkracht op de basisschool? Kiest jouw school niet voor een vakleerkracht bewegingsonderwijs en moeten de leerkrachten zelf de les bewegingsonderwijs verzorgen? Zit niet stil en meld je aan voor de post-HBO-opleiding Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs voor het primair onderwijs op de Calo (Christelijke Academie Lichamelijke Opvoeding) in Zwolle. De Calo is de vindplek voor het bewegingsonderwijs in de regio. 

Volgens de wet, moeten basisscholen voor de groep 3 t/m 8 minimaal twee lesuren bewegingsonderwijs per week aanbieden. Na deze opleiding mag ook jij gym geven op school aan groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs of aan kinderen tot 12 jaar in het speciaal onderwijs. 

Zet je leerlingen in beweging op een verantwoorde en professionele wijze!
 

Download de folder(opent in nieuw tabblad)    Persoonlijk adviesgesprek

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?


Deze opleiding is te volgen in modules

Wil jij je vakbekwaamheid voor bewegingsonderwijs halen? Afhankelijk van jouw leervraag, kun je de volledige post-hbo volgen of een afzonderlijk lesblok. Kies je voor de volledige post-hbo, meld je dan aan voor lesblok 1. Je kunt je na het afronden van dit lesblok, aanmelden voor lesblok 2 en 3.  

 • Module
 • Deeltijd
 • 6 maanden
 • € 1315,00

Wil jij je vakbekwaamheid voor bewegingsonderwijs halen? Je kunt de volledige post-hbo volgen, of alleen lesblok 1. Je verzorgt 20 stagelessen. 12 lessen aan je eigen groep, als je lesgeeft aan groep 3 tot en met 8, en 8 gymlessen aan andere groepen. Je geeft hiervoor 2 keer een dagdeel van 4 uur les.

 

Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.

 • Module
 • Deeltijd
 • 6 maanden
 • € 1315,00

Wil jij je vakbekwaamheid voor bewegingsonderwijs halen? Je kunt de volledige post-hbo volgen, of alleen lesblok 3. Je verzorgt 30 stagelessen, inclusief 4 afstudeerlessen, met de thema’s ‘ontwerpen’, ‘brede zorg’ en ‘goede bewegers’ aan 2 verschillende groepen, elk uit een andere bouw. Een van deze groepen is groep 7 of 8 uit de bovenbouw. 

 

Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.

Dit levert de post-hbo je op

Dit voeg je toe op je cv

Met een post-hbo bij Windesheim doe jij precies die extra kennis en bagage op waarmee jij weer verder kunt met én in je werk. Onze docenten staan met één been in het onderwijs en één been midden in de praktijk: de kennis die je opdoet is dus altijd up-to-date. Een mooie aanvulling voor op je cv!

Na deze opleiding heb jij de kennis en de vaardigheden om elk kind te leren hoe het beter kan bewegen – op zijn of haar eigen niveau en met plezier! Na de post-hbo-opleiding ben je bevoegd om op een basisschool zelfstandig bewegingsonderwijs te geven aan groep 3 tot en met 8. En mag je in het speciaal onderwijs bewegingsonderwijs geven aan kinderen tot 12 jaar.

Kosten

STAP-budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.

Lees meer over hoe je het STAP-budget aanvraagt

Wat kost de post-hbo?

Je betaalt €1.315 per blok. Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.

Alles over je financiering

Praktisch
Startdata Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Creatief Spelontwerp

Deeltijd, Cursus

Bewegend leren

Deeltijd, Cursus

Specialist Sportieve en Gezonde School

Deeltijd, Post-hbo in Zwolle