Industriële Automatisering & Robotica

Industriële robotica biedt vele kansen en mogelijkheden; zowel voor bedrijven als voor onderwijs en vakmensen. Daarom heeft Windesheim een kwartiermaker aangesteld om over een aantal jaar een lectoraat te realiseren dat toegepast onderzoek doet naar dit onderwerp.

Toekomstig lectoraat

Er wordt volop geïnvesteerd in industriële robotica door het bedrijfsleven en daar wil Windesheim als onderwijsinstelling bij aansluiten. Met het aanstellen van de kwartiermaker voor het lectoraat Industriële Automatisering & Robotica zet Windesheim een belangrijke stap in het innovatief technisch onderwijs van de toekomst. De komende tijd wordt er een onderzoeksgroep samengesteld met als doel over een aantal jaar een lectoraat te realiseren.

Netwerk

Het lectoraat werkt aan een netwerk dat direct betrokken wordt bij het onderwijs- en onderzoeksprogramma van het lectoraat Industriële Automatisering & Robotica. Huidige partners:

Fieldlab Industrial Robotics
FEDA, brancheorganisatie van de aandrijf- en automatiseringstechniek
Perron038, werkplaats voor creatieve en innovatieve maakindustrie

Wil jij ook als partner betrokken worden bij dit lectoraat? Neem dan contact op met Aart Schoonderbeek, kwartiermaker, tel. 088 - 469 67 33 of a.schoonderbeek@windesheim.nl

3 Resultaten
 1. Vision PRISMA 10 februari 2020

  In a 2-year period PRISMA will deliver demonstrators to experiment and showcase the capabilities of machine vision, and support industries in understanding and exploring Industry 4.0.
  Lees verder
 2. Cobots in de Kunststofindustrie 01 oktober 2019

  Onderzoeksproject (lopend) - Het onderzoek ontwikkelt kennis rondom de inzet van cobots voor fabricage van middelgrote en kleine series: door voor een aantal toepassingen generieke methoden en handreikingen te ontwikkelen die door een breed scala aan bedrijven in de kunststofindustrie ingezet kunnen worden. 
  Lees verder
 3. Digital Factory 01 juli 2019

  Onderzoeksproject (lopend) - In dit project worden diverse hard- en softwaresystemen onderzocht en met elkaar verbonden om te kunnen komen tot een ‘smart factory’.
  Lees verder