Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / I-Partnerschap Rijk - Hoger Onderwijs

I-Partnerschap Rijk - Hoger Onderwijs

  •   Digital Business & Society
  •   1 mei 2020 - 2 april 2024

Voor een digitaal sterk Nederland werken hoger onderwijs en het Rijk structureel samen aan snelle, veilige en betrouwbare online diensten voor burgers en bedrijfsleven. 

Aanleiding I-Partnerschap - Hoger Onderwijs

In een samenleving die steeds digitaler wordt, staat de Rijksoverheid voor grote IT-vraagstukken, zoals veilige persoonsgegevens en bescherming tegen cybercriminaliteit. Tegelijk groeit het tekort in Nederland aan IT-professionals met verstand van de nieuwste informatietechnologie en de mogelijkheden om die toe te passen.

Vandaar dat hogescholen, universiteiten en de Rijksoverheid hebben afgesproken om nu en in de toekomst samen te werken in onderzoek en onderwijs op IT-gebied: het I-Partnerschap(opent in nieuw tabblad) Rijksoverheid-Hoger Onderwijs. In mei 2020 hebben de drie partijen hun handtekening gezet onder het I-Partnerschap. Daarmee beloven ze in verschillende samenwerkingsvormen - van praktijkopdrachten tot gezamenlijke onderzoekslabs – innovatieve oplossingen te bedenken voor actuele maatschappelijke digitaliseringsvragen uit de praktijk van het Rijk.