Studenten die naar elkaar kijken

Inhoud opleiding

Je krijgt een goed inzicht in chemische begrippen en onderzoekt waarom scheikunde onmisbaar is in onze maatschappij. Wat leer je nog meer?

Chemie is overal. Denk aan kunststof, cosmetica en recycling. Scheikunde als vak geven aan jongeren en volwassenen gaat om onze dagelijkse belevingswereld. De context. Om die te beschrijven is een aantal scheikundige concepten nodig. Die leer je scherp te formuleren en te verbeelden. Daarnaast leer je experimenten voorbereiden en uitvoeren.

Leren lesgeven

Je leert natuurlijk ook lesgeven, hoe je leerlingen prikkelt en boeit en hoe je de inhoud van jouw lessen spannend maakt. Daarvoor zijn vakken als onderwijskunde, pedagogiek, vakdidactiek en drama. Je loopt ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs, waar je ook specifieke opdrachten voor het vak Scheikunde uitvoert.

Begeleider en aanspreekpunt

Je besteedt veel aandacht aan didactische vaardigheden. Daarnaast geef je straks niet alleen maar les: je begeleidt jouw leerlingen ook en bent aanspreekpunt voor ouders. Daarom leer je vaardigheden die je nodig hebt om goed te communiceren, voorlichting te geven en te presenteren. Je leert ook kritisch naar jezelf kijken zodat je je blijft ontwikkelen.

Studiebegeleiding

Onze docent zorgt ervoor dat hij jouw studiegroep goed begeleidt. Hij stuurt op het studietempo en begeleidt bij het uitvoeren van online groepsopdrachten via een discussieforum. Als je werkt aan een zelfstudiemodule, kun je vragen stellen via het discussieforum van deze module.