verpleegkunde

Werkplek

De praktijk is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je werkt lerend en leert werkend.

Een witte doktersjas ligt opgevouwen met aan een zak van die jas een witte badge van Isala klinieken vastgespeld

Werkplekleren

Wij hebben de visie dat je het vak het beste leert door gebruik te maken van de beroepspraktijk als krachtige leeromgeving. De kracht van een leerwerkplek is het realistische karakter. Je kunt in de praktijk toepassen wat je in theorie hebt geleerd. En: je hebt direct toegang tot actuele en relevante praktijkvraagstukken.

Relevante werksetting vereist

Jouw leerwerkplek wordt ingezet als krachtige leeromgeving en wordt daarnaast gebruikt voor toetsing van leeruitkomsten. Daarom is het een voorwaarde dat je een werksetting (betaald of onbetaald) hebt van 20 uur waarin je ook kunt leren. En waarin je begeleiding krijgt op hbo-niveau. Daar moet je zelf voor zorgen. Wij ontwikkelen een werkplekscan zodat we samen kunnen checken of de setting van je werk voldoende leermogelijkheden biedt. Deze werkplekscan kun je vinden op de online community. Toegang tot deze community krijg je na je aanmelding voor de opleiding.

Is jouw (leer)werkplek geschikt? Vraag (een deel van) de werkplekscan vast aan

Met de werkplekscan beoordelen we of jouw werkplek geschikt is om je leeractiviteiten te kunnen uitvoeren. De definitieve en uitgebreide scan ontvang je pas nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding, maar een voorproefje van deze scan kun je nu al opvragen. Zo kun je voor jezelf nagaan of je huidige werkplek geschikt is. Vul via de onderstaande link het formulier in en wij sturen je (een deel van) de werkplekscan via de mail toe. Zodra je je hebt aangemeld voor de opleiding, ontvang je een uitgebreide versie waarin we vragen om specifieke informatie. Deze werkplekscan en de geschiktheid van je werkplek worden vervolgens tijdens het intakegesprek besproken.

Vraag de werkplekscan aan en ontdek vast of jouw (leer)werkplek geschikt is 

Werkgevers kunnen een vergoeding krijgen voor het bieden van een stageplaats.

Meer informatie

Vragen over het werkplekleren? Bekijk dan de FAQ.