Groepje studenten buiten

Pedagogiek

Voltijd in Zwolle

Wil jij werken met kinderen en jeugdigen? Kies dan voor de het profiel Jeugd van de opleiding Social Work en leer hoe je kinderen en ouders begeleidt en adviseert.

Nieuwe opleiding Social Work

Het werkveld van zorg en welzijn verandert snel. Functies en disciplines zijn sterk naar elkaar toegegroeid. Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op deze ontwikkeling, heeft Windesheim drie opleidingen MWD, SPH en Pedagogiek samengevoegd tot één bachelor Social Work met drie keuzeprofielen.

Lees meer over Social Work

Werken met kinderen en jeugdigen

In het profiel Jeugd van de opleiding Social Work leer je hoe je kinderen en ouders begeleidt als er bijvoorbeeld sprake is van gezinsproblemen. Ook leer je hoe je ouders, leerkrachten en anderen begeleidt en adviseert bij opvoedings- en ontwikkelvraagstukken.

Lees meer over je beroep na de opleiding Social Work

Profiel Jeugd

Wil jij een rol spelen bij het opgroeien, de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen en jongeren? Kies dan binnen de opleiding Social Work voor het profiel Jeugd. Je ontwikkelt je zo tot sociaal werker en specialiseert je daarnaast in het werken met kinderen en jeugdigen.

Lees meer over de profielen van Social Work

Specialiseren tot jeugdzorgwerker

Tijdens de opleiding Social Work kun je ook kiezen voor de specialisatie Jeugdzorgwerker. Je kunt met dit diplomasupplement aan de slag in de zware jeugdhulp, zoals de Jeugdhulp en jeugdbescherming, gesloten jeugdzorg, justitiële jeugdinrichtingen en binnen de Jeugd-GGZ.

Lees meer over de specialisatiemogelijkheden van Social Work