Welke zorg(vuldige) stap zet jij straks na Verpleegkunde?
Het vak van verpleegkunde draait om meer dan alleen zorg verlenen. Daarom leiden we je in onze hbo-deeltijdopleiding Verpleegkunde in Zwolle op tot een opmerkzame, constant onderzoekende en vakbekwame verpleegkundige mét compassie, die klaar is om de zorg van morgen in te richten. Je leert hoe je kunt werken vanuit meerdere rollen en hoe je jouw denken en handelen als verpleegkundige deskundig onderbouwt. Je studeert bij ons flexibel, kiest jouw eigen tempo en volgt jouw wensen. Zo bepaal jij zelf je leerroute!
Dit is onze deeltijdstudie in Zwolle. Almere dichterbij? De opleiding Verpleegkunde in deeltijd kun je ook daar volgen.
Jouw flexibele route tot verpleegkundige
Wist je dat de hbo-opleiding Verpleegkunde in Zwolle een flexibele studie is? Dit betekent dat jij (mede) bepaalt wanneer je wat volgt en hoe je iets afsluit. Op deze manier stippel je de eindbestemming én tijdsduur van je opleiding dus voor een groot deel zelf uit.
-
Jouw deeltijdstudie
Mix van colleges, praktijk én zelfstudie
Je leert vanuit de context van werk(en)
Je rondt in je eigen tempo 8 modules af
-
Wanneer, wat én hoe?
Je combineert werk, studie én privé
Keuzeoptie voor de lesdagen in Zwolle
Keuzeopties leeractiviteiten en toetsing
-
Doe een losse module
Over een afgebakend thema
Doe gericht nieuwe kennis op
Proef (al) aan de hbo-opleiding
-
-
Hoe ziet je deeltijdstudie eruit?
Vakbekwaam, bewust en betrokken: een echte professional in de zorg op bachelorniveau. Daarvoor leiden we je in onze hbo-deeltijdopleiding Verpleegkunde in Zwolle met zorg op.
Wat leer je bij Verpleegkunde?
Je leert om je denken en handelen te onderbouwen vanuit het best beschikbare bewijs. Evidence Based Practice (EBP) noemen we dat. Je leert in je studie hoe je kunt kijken naar trends in de zorg die verder gaan dan alleen verpleegkundige handelingen. Ook leer je hoe je goed onderzoek uitvoert, waardoor je een bijdrage kunt leveren aan toegepast onderzoek.
Waarom bij Windesheim?
- Studeer in eigen tempo, bepaal zelf je leerroute én studieduur
- Je bouwt verder op wat jij als professional al weet
- Een studiecoach helpt je bij het maken van keuzes
Voor wie?
Onze hbo-opleiding in Zwolle is geschikt voor verpleegkundigen op mbo-niveau die hun competenties nu graag willen uitbreiden en upgraden naar hbo-niveau. Ook is de deeltijdbachelor geschikt voor mensen die een carrièreswitch willen maken. Wel is altijd een (on)betaalde baan in een zorgsetting nodig van minimaal 20 uur per week.
Waarvoor leiden we je op?
Jij gaat straks in je opleiding actief aan de slag met de zeven beroepsrollen die horen bij het beroep verpleegkundige volgens het opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020. In je studie komen deze allemaal aan bod. Op een rijtje zijn dit:
- Zorgverlener: dit is de kern van het beroep van verpleegkundige
- Communicator
- Samenwerkingspartner
- Reflectieve professional
- Gezondheidsbevorderaar
- Organisator
- Professional en kwaliteitsbevorderaar
Wij verbinden het sociale domein
De werkvelden zorg en welzijn groeien steeds meer naar elkaar toe. Denk maar eens aan de sociale wijkteams. Om hierin mee te gaan werken we intensief samen met Social Work, de Ad Sociaal Werk in de Zorg en Pedagogisch Management Kind en Educatie (PMKE). Zo leer je al tijdens de opleiding Verpleegkunde over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en krijg je volop kansen om samen te werken met professionals uit het sociale domein.
Samenwerking met lectoraten
Ook Windesheimlectoraten zijn actief betrokken betrokken bij het onderwijs, zoals de lectoraten Innoveren met Ouderen, Gezonde Samenleving, ICT-innovaties in de Zorg (alle Zwolle) en Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg (Almere). Kennis en onderzoeksresultaten komen ten goede aan je opleiding en kun je direct toepassen op je werkplek.
Duur van jouw studie
Jij bepaalt bij ons je eigen route. Dit bepaalt dus ook hoelang je studeert.
Afgestudeerd?
Gefeliciteerd, dan heb je de titel Bachelor of Nursing op zak.
-
Zo voer jij regie over studeren
De deeltijdstudie Verpleegkunde is modulair van opzet. Je studeert, ontwikkelt jezelf en leert bij ons straks op basis van leeruitkomsten. Het gaat dan om de resultaten van het leren (het doel) en niet zozeer om de wijze waarop die resultaten behaald zijn (het proces). Zo kun je op allerlei manieren toewerken naar je diploma. Dit noemen we flexibel studeren.
Flexibel studeren
Wij sluiten aan op de wensen van de arbeidsmarkt en op individuele voorkeuren van onze studenten. Wij hebben onze hbo-opleiding daarom modulair opgebouwd. Dit houdt in dat jij bepaalt welke leeractiviteiten je wilt inzetten. Maar ook voor welke vorm van toetsing je kiest. Jij hebt dus zelf de regie en volgt een route die het best bij jouw situatie past:
- Aanbodroute: je volgt alle modules in een vaste volgorde
- Flexibele route: je volgt modules in jouw eigen tempo en volgorde
- Maatwerkroute: met genoeg werkervaring of eerder afgeronde opleidingen op zak kun jij leeruitkomsten al direct bewijzen en een onderdeel dus gelijk afsluiten
Wat ga je doen?
Bij Verpleegkunde volg je 8 modules van elk 30 studiepunten. In iedere module staat dan een taakgebied uit het beroep centraal. De inhoud van modules is samen met het werkveld tot stand gekomen. Bij elke module hoort een pakket van leeractiviteiten dat je ondersteunt bij het behalen van de leeruitkomsten en het aantonen ervan via toetsing. Denk aan:
- Het volgen van lessen (én begeleiding) op Windesheim in Zwolle
- Online leren
- Vaardigheden trainen
- Leren op de werkplek
Sparringpartner
Jouw eerste aanspreekpunt is je studiecoach. Bij hem of haar kun je terecht voor vragen over jouw route, je keuze voor toetsvormen of assessments. Maar ook als je je eigen set aan leeractiviteiten wilt inbrengen of als je worstelt met een juiste balans tussen studie, werk en privé staat jouw coach voor je klaar. Ook bij de begeleiding geldt: jij hebt de regie!
-
Via 8 modules naar je diploma
Jij bepaalt straks zelf waar, hoe en wanneer je studeert – online, op jouw werkplek of op Windesheim bijvoorbeeld. Met uitzondering van de colleges die je op onze campus in Zwolle volgt. Hier volg je in elk geval les, bespreek je opdrachten, wissel je kennis uit en deel je jouw ervaringen met al je medestudenten. Zo leer je van én met elkaar. Elke module kun je versnellen óf onderdelen juist later afronden. Je leert via een mix van praktijkleren, zelfstudie, netwerkleren en colleges.
De opbouw: 8 modules
Er staan bij ons 8 modules op het programma van elk 30 studiepunten. Van deze 8 modules vul je er eentje in met een minor die je zelf kiest. In totaal dus 240 studiepunten voor je hbo-diploma. In elke module staat een taakgebied uit het beroep van de verpleegkundige centraal. Benieuwd naar onze modules? Dat zijn:
- Van contactleggen tot en met verwijzen
- Klinisch redeneren en indiceren
- Signaleren en preventief werken binnen de verpleegkundige context
- Uitvoeren van zorg
- Werken en ondernemen in en vanuit een organisatie
- Multi- en interdisciplinair samenwerken, regie, coördinatie en afstemming
- Profilering van het beroep en bijdrage aan verpleegkundige innovatie
- Persoonlijke professionaliseringsruimte
Toetsingsvormen
Aantonen dat je een leeruitkomst behaald hebt, kan bij ons op verschillende manieren:
- Je maakt een beroepsproduct, casustoets of een essay
- Je levert bewijs met beroepsproducten uit de praktijk én onderbouwt dit theoretisch (portfolio-assessment)
- Je ontwerpt zelf een toets waarmee je aantoont de leeruitkomsten te bezitten
-
De praktijk als je leeromgeving
Een vak leer je het best wanneer je tijdens je studie de beroepspraktijk inzet als krachtige leeromgeving. Dit stimuleren wij. De kracht ligt in het realistische karakter van de setting waarin jij straks leert, toetst en werkt. Je verbindt de theorie uit de opleiding direct met de praktijk én hebt vanaf de start toegang tot actuele en relevante praktijkvraagstukken.
Wat is jouw leerwerkplek?
Jouw leerwerkplek is jouw eigen leeromgeving. Je gebruikt deze voor toetsing van leeruitkomsten. Daarom is het tijdens je opleiding een voorwaarde dat je een werksetting (betaald of onbetaald) hebt van 20 uur waarin je ook kunt leren. En waar je voldoende begeleiding krijgt op hbo-niveau. Daar moet je zelf voor zorgen.
Laat jouw werkplek scannen
Via een werkplekscan checken we of jouw praktijkomgeving voldoende kansen biedt om straks aan alle leeruitkomsten van onze opleiding te werken. Je kunt een voorproefje van de werkplekscan downloaden. Zo kun je voor jezelf nagaan of je huidige werkplek geschikt is. De uitgebreide scan gebeurt nadat je je hebt aangemeld.
-
Hoe ziet je deeltijdstudie eruit?
-
-
Zo mix je werk, privé en studie
Verpleegkunde deeltijd start in Zwolle in september en februari. Je hebt zelf de regie over je traject. Dit ondersteunen we met de optie om competenties al in te brengen via assessments. Zo kun je je studieduur verkorten. Ook tijdens je studie kun je keuzes maken waarna je de opleiding in versneld tempo doorloopt. Wat mogelijk is hangt af van jouw situatie.
Wij bieden je:
- Keuzemogelijkheden voor de leeractiviteiten
- Keuzemogelijkheden voor de manier van toetsen
- Mogelijkheden om in eigen tempo onderwijs te volgen
- Optie om eerder verworven competenties te valideren via een portfolio-assessment
- Mogelijkheden om het leren op de werkplek optimaal in te zetten
- Een goede studiebegeleiding
Gezamenlijke start
We starten de opleiding met een introductiedag voor alle deeltijdstudenten. Deze – verplichte – dag staat onder andere in het teken van kennismaking en uitleg over de opzet en inhoud van het onderwijs.
Jouw lesdag
De deeltijdstudie Verpleegkunde is zo opgezet dat je privé, werk en studie flexibel mixt. Je hebt 1 dag in de week les. We bieden alle lessen in Zwolle op verschillende dagen aan. Elk semester kun je hiervoor opnieuw een keuze maken. Bij de intake krijg je informatie en advies en leggen we jouw keuzes voor het eerste semester vast.
Jouw tijdsinvestering
Voor de lesdag, opdrachten en zelfstudie moet je uitgaan van gemiddeld 20 uur per week. Ook heb je minimaal 20 uur in de week een (on)betaalde baan als verpleegkundige waar je je beroeps- en hbo-competenties kunt ontwikkelen. Buiten je lesdag om ben je ook altijd welkom op de campus in Zwolle, zodat je hier gebruik kunt maken van onze studiefaciliteiten of met medestudenten aan een opdracht kunt werken.
-
Zo mix je werk, privé en studie
-
-
Haal je kennis uit een module
Ben jij verpleegkundige op niveau 4 en wil je je bijscholen in klinisch redeneren en inzicht krijgen in de indicatiestelling binnen Nederland? De module Klinisch redeneren en indiceren van de opleiding Verpleegkunde kun je bij ons ook los volgen. Je leert hoe je klinisch redeneert op hbo-niveau volgens het beroepsprofiel BN2020. Je volgt een losse module uit onze flexibele hbo-deeltijdopleiding Verpleegkunde. Later alsnog de hele studie volgen? Dan heb je dit onderdeel al afgerond. Zo heb jij de regie over hoe én wanneer je je bijschoolt in je vak!
-
Haal je kennis uit een module
Wanneer kun je starten?
Wat kost studeren?
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld: € 2.143,- voor 2020-2021. Ook maak je kosten voor studiemateriaal, zoals readers en boeken, of bijvoorbeeld voor excursies tijdens je studie. Check de criteria of jij wettelijk óf instellingscollegegeld betaalt.
Dit voeg je toe op je cv
Met je hbo-opleiding Verpleegkunde op zak weet jij je denken en handelen voortdurend te onderbouwen vanuit het best beschikbare bewijs. Evidence Based Practice (EBP) noemen we dat. Je denkt overstijgend, je ontwikkelt innovatieve methodes en past deze toe. Je kijkt naar ontwikkelingen in de (patiënten)zorg die verder reiken dan alleen verpleegkundige handelingen. Ook beschik je over goede onderzoeksvaardigheden, waardoor je een bijdrage kunt leveren aan toegepast onderzoek.
Als Bachelor of Nursing ben je breed inzetbaar als zorgprofessional. Binnen alle werkvelden van de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, ouderenzorg, de ggz, de gehandicaptenzorg en de wijkzorg. Er is een groeiend tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen volgens de beroepsvereniging van verpleegkundigen, de V&VN. Je kans op een baan is dus groot.
Wij helpen je (verder)
Jij wilt verder en die volgende stap zetten. Maar hoe doe je dat precies en welke opleiding is dan de beste match? Wij helpen je op weg met:
Dichter bij kennis
Nieuwe skills die je direct toepast. En kennis die je opdoet in een omgeving die zowel persoonlijk als dichtbij is en je een grote dosis aan flexibiliteit biedt. Dat is waarnaar jij op zoek bent. Want je vindt het belangrijk om jezelf continu te ontwikkelen. Jij wilt op de hoogte blijven van alle trends en veranderingen. En investeren in jezelf. Dat kan bij ons! Wij zijn jouw springplank voor die stap. Hulp nodig? Dan helpen we je met advies, inzicht en coaching.
Waarom kies jij ons?
- Persoonlijk en dichtbij
- Flexibel studeren en leren
- Samenwerkend met de praktijk
- Uitstekende faciliteiten op de campus in Zwolle
Een omgeving die je prikkelt en uitdaagt: met ruimte voor flexibiliteit en volop eigen keuzes. Dat is Windesheim. Een hogeschool die altijd dichtbij voelt. Persoonlijke begeleiding met een hoofdletter P. Want onze docenten staan voor je klaar, coachen en helpen je én stomen je klaar voor jouw droombaan!
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons via het contactformulier
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur