Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Continu verbeteren

Banner image

Aan de slag met procesverbetering?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan
Home(opent in nieuw tabblad) / Continu verbeteren

Windesheim biedt opleidingen, trainingen, advies en coaching aan voor professionals, teams en organisaties met betrekking tot continu verbeteren.

Tegenwoordig zijn vraagstukken steeds complexer en een goede samenwerking tussen afdelingen en organisaties wordt steeds belangrijker. Het is belangrijk om als organisatie en medewerker wendbaar te zijn en continu stappen vooruit te zetten. Dit vraagt om slimmer werken en een cultuur van leren en verbeteren. Continu verbeteren is de manier van werken waarbij alles en iedereen in de organisatie zich richt op het creëren van maximale waarde voor de klant in alle processen. 

Samen bouwen we aan een nieuwe toekomst van leren en verbeteren in organisaties, waarbij de mens centraal staat. We staan klaar om je te helpen bij je volgende verbeterstap.

Open avond    Persoonlijk adviesgesprek

Daarom Continu verbeteren bij Windesheim

  • Erkende en betrouwbare partner in opleidingen.
  • Het onderwijsmateriaal is modulair en flexibel en wordt op maat gemaakt.
  • De focus ligt op de mens en de (lerende) cultuur, waarbij het altijd draait om lange termijn impact.
  • Jouw werkervaring, werkpraktijk en leervragen zijn het vertrekpunt voor alle opleidingen en trainingen.
  • Alle opleidingen en trainingen worden gegeven door ervaren en inspirerende docenten en trainers. Stuk voor stuk trots op hun vak.

Welke oplossingen bieden we?

  • Advies, coaching en trainingen om een cultuur van verbeteren en leren te creëren.
  • Trainingen en opleidingen op maat om medewerkers meer procesgericht te laten denken.
  • Trainingen en opleidingen op maat die medewerkers helpen om zelf hun eigen processen te verbeteren.
  • Tools en technieken om continu verbeteren in gang te trekken.
  • Coaching en training om continu verbeteren op gang te houden.
Opleidingen continu verbeteren

Opleidingen, trainingen en masterclasses

Maak kennis met de opleidingen, trainingen en masterclasses van Windesheim in Zwolle met betrekking tot continu verbeteren.

Ontwikkel jezelf voor professioneel projectmanagement. De post-hbo Algemeen Projectmanagement geeft handvatten en kennis op het gebied van persoonlijke vaardigheden en projectmanagement. Krijg een realistisch beeld van je eigen rol in projectteams en weet hoe je op een vakkundige wijze projecten organiseert en beheert.

Wil jij op lange termijn voordelen ervaren van continue verbetermethodes zoals Lean? Dan is het belangrijk dat er een bedrijfscultuur heerst waarin respect voor de mens centraal staat. Een belangrijke methode waarmee mensen zich kunnen ontwikkelen heet Kata Coaching.

In deze masterclass maak je kennis met Kata en ontwikkel jij jezelf als Kata coach. Je zet de methodiek en routines in bij het realiseren van je eigen uitdagingen. Ook leer je hoe je jezelf en anderen kan coachen in het zetten van stappen en het bereiken van doelen.

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze opleiding? Vul het interesseformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tijdens de cursus Lean Green Belt verwerf je kennis en ontwikkel je basisvaardigheden om organisatieprocessen te verbeteren. Je leert het Lean gedachtengoed kennen. Creëer een cultuur van continu verbeteren door te kijken naar hoe je de kwaliteit van processen stapsgewijs verbetert. Daarnaast ontwikkel je verschillende tools en technieken om processen te analyseren en te verbeteren. Tijdens de praktijkopdrachten combineer je deze kennis en vaardigheden met verschillende modellen en technieken. Deze kun je inzetten voor het realiseren van continu verbeteren in je eigen werk.

Tijdens de cursus Lean Orange Belt krijg je inzicht in het Lean gedachtegoed. Deze training introduceert de grondslagen en principes van Lean. Hierbij staat het toevoegen van waarde voor een klant centraal. Samen met je collega's leer je om stap voor stap eenvoudige processen in de werkomgeving te analyseren, verbeteren en implementeren. Bovendien word je getraind in het herkennen en verminderen van verspillingen. De A3 methode introduceert je in het uitvoeren van procesverbeteringen.

Binnen de Associate degree Management staat het verbeteren van processen centraal.
Met deze opleiding word jij die duizendpoot in organisaties: van het verbeteren van processen tot het organiseren van events.

Want jij bent straks dé spil in het bedrijf en daarom moet je snel en effectief kunnen handelen. Ook omdat organisaties in snel tempo veranderen en klanten steeds veeleisender worden. Na deze opleiding in deeltijd ben je klaar voor die veranderende rol. Met een divers takenpakket waarin je continu schakelt met mensen.

Leer in deze masterclass hoe jij professioneel storyteller wordt. Ontdek hoe krachtige verhalen kunnen inspireren, motiveren, onderwijzen en hoe ze verandering kunnen aanjagen. Je leert hoe jij jezelf hiermee onderscheidt in je dagelijkse leven en werk. Ook leer je vaardigheden en technieken voor het vertellen van overtuigende verhalen aan een breed publiek. Je krijgt feedback op je korte verhalen van medecursisten en je voorziet hen van feedback op hun verhalen. Daarnaast werk je aan je eigen persoonlijke story notebook. Deze masterclass bestaat uit zes interactieve workshops van drie uur.

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze opleiding? Vul het interesseformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Efficiënte bedrijfsprocessen zorgen voor hogere klanttevredenheid en betere resultaten. Deze post-hbo richt zich op het verbeteren en vernieuwen van bedrijfsprocessen, kwaliteit en efficiency in organisaties. Het programma omvat verandermanagement, kwaliteits- en procesmanagement en Lean Six Sigma (Green Belt). Dit gericht op het verhogen van klanttevredenheid, opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Hierbij wordt verbinding gelegd met het realiseren van gewenste veranderingen.

Maatwerk

Maatwerkaanbod

Loop je binnen je organisatie vast in een bepaald proces? Weet je niet waar je moet beginnen met het verbeteren van een proces? Of heb je te maken met een complex of onduidelijk proces en wil je graag een kritische blik van buitenaf? Dat zijn vragen waar wij jou en je organisatie graag mee helpen.

Tijdens een DMAIC-coaching sessie of een brown paper sessie kijken we samen naar hoe we processen binnen jouw organisatie kunnen stroomlijnen en verbeteren. We hanteren een aanpak waarbij betrokkenheid van medewerkers en een gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal staat. Samen werken we toe naar excellente processen binnen jouw organisatie.

Ervaringsverhaal    Direct contact(opent in nieuw tabblad)

Verdiepende informatie

Lean denken

Wil jij een meer lerende organisatie waarbij medewerkers zelf aan de slag gaan om het bedrijf door te ontwikkelen? Trends uit het vakgebied en ideeën over innovaties te realiseren? Of heb je de wens om processen beter aan te laten sluiten op wat de klant nodig heeft? Dat kan door middel van Lean denken.

De Lean-filosofie staat voor procesgericht werken en een continue verbetercultuur. De kern is dat medewerkers vertrouwen, respect en verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Wij verkennen graag samen met jou de mogelijkheden om de eerste stap te zetten in het creëren van een verbetercultuur.

Lees meer over Lean denken

Leercultuurscan

Een leercultuur binnen een bedrijf is een werkomgeving waarin medewerkers continu gestimuleerd worden om te leren en te ontwikkelen. Een sterke leercultuur is cruciaal voor continuïteit van een organisatie en voor het behouden van medewerkers op de arbeidsmarkt. 

Het lectoraat Leven Lang Ontwikkelen deed onderzoek naar welke elementen cruciaal zijn voor een sterke leercultuur. Zij vonden hiervoor 6 belangrijke bouwstenen. Op basis van deze bouwstenen hebben wij de Leercultuurscan ontwikkeld. Deze scan helpt binnen jouw organisatie te ontdekken hoe medewerkers de leercultuur ervaren. Meer weten over de Leercultuurscan? Neem dan contact op met Ivo Smit, consultant Leven Lang Ontwikkelen.

Meer over de Leercultuurscan   Direct contact(opent in nieuw tabblad)

Ervaringen

Teaser image

Alle modules waren vrijwel een-op-een toepasbaar

Daphne Streppel

oud-student, Veranderen met Kwaliteits-, Proces- en LEAN management
Teaser image

Leuk om van veel verschillende onderwerpen iets te weten

Bonnie van der Meer

Algemeen Projectmanagement
Teaser image

Ik voel een missie om het belang van bewegen met passie over te brengen

Daisy Nieuwenhuijzen

afgestudeerd, Logopedie
Teaser image

Het Keuzeprogramma heeft mij een heel semester aan vrijstellingen opgeleverd

Marjolein Vermeij

afgerond, Keuzeprogramma Onderwijs
Teaser image

Dankzij de cursus kan ik gerichter werken aan gezond en duurzaam bouwen

Ydo Schuuring

afgestudeerd, Passiefhuis Ontwerp & Constructie
Teaser image

De cursus geeft je het vermogen om met veranderingen om te gaan

Frances Groote Bromhaar

Cursus Leiden van een verandering
Teaser image

Er is ruimte om projecten of vakken versneld te halen

Jerom Oude Aarninkhof

Ad E-commerce deeltijd
Teaser image

Door meer begrip van groepsdynamiek, kan ik een betere sfeer creëren

Vera van Dijk

Groepsdynamisch Werken
Teaser image

Het honoursprogramma is leerzaam geweest op meerdere vlakken

James Halenbeek

student Verpleegkunde, volgde het honoursprogramma Social Innovation
Teaser image

'Van organisaties ondersteunen, naar cliënten ondersteunen'

Marije Zomerdijk

opleiding Logopedie duaal
Agenda

Agenda

Teaser image
28 feb

Masterclass Peter Nikken: Mediawijsheid

woensdag 28 februari 2024
Teaser image
5 mrt

Online open college: Cultuursensitief werken

dinsdag 5 maart 2024
Teaser image
6 mrt

Online open college: Zijn teams een duiventil aan het worden #Windesheimdeelt

woensdag 6 maart 2024
Teaser image
7 mrt

Patient Journey

donderdag 7 maart 2024
Teaser image
10 mrt

Kennisexpeditie Groepsdynamisch Werken in Brussel

zondag 10 maart 2024
Teaser image
16 mrt

Makersfestival Zwolle 2024

zaterdag 16 maart 2024
Teaser image
18 mrt

Building the Future 2024

maandag 18 maart 2024
Teaser image
20 mrt

Online open college: Waardering #Windesheimdeelt

woensdag 20 maart 2024
Teaser image
20 & 21 mrt

Open avond 20 en 21 maart

Teaser image
27 mrt

Drie kunnen meer dan één

woensdag 27 maart 2024