Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Management in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

 • Deeltijd
 • Associate degree
 • September
 • Zwolle
 • 2 jaar

Meer weten?

Stel je vraag tijdens onze open avond op woensdag 24 mei.
Inleiding

Weten hoe je jouw organisatie inside out leert kennen?

Met de Associate degree Management word jij die duizendpoot in organisaties: van het verbeteren van processen tot het organiseren van events. Want jij bent straks dé spil in het bedrijf en daarom moet je snel en effectief kunnen handelen. Ook omdat organisaties in snel tempo veranderen en klanten steeds veeleisender worden. Na deze opleiding in deeltijd ben jij klaar voor die veranderende rol. Met een divers takenpakket waarin je continu schakelt met mensen. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Download folder(opent in nieuw tabblad)    Persoonlijk adviesgesprek

Binnen deze opleiding kun je het uitstroomprofiel Ad Management voor Zorg en Welzijn kiezen. Wil je Ad Management voor Zorg en Welzijn checken?
 

Wat ga je doen?

Jouw route tot veelzijdige managementprofessional

De Associate degree Management in deeltijd is zo opgezet dat je werk en studie kunt combineren met rond de 20 uur (zelf)studie per week. Je volgt op 1 dag in de week lessen op de campus in Zwolle: afhankelijk van het aantal aanmeldingen op maandag óf vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur (het uitstroomprofiel Zorg en Welzijn wordt alleen op vrijdag aangeboden). Je geeft je voorkeur voor de lesdag door aan de opleiding.

Opleidingsvideo

Opleidingsvideo bekijken?

Docenten Astrid en Loes leggen je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij de Associate degree Management. 

Bekijk hier de video (opent in nieuw tabblad)

Losse modules

Deze opleiding biedt ook losse modules aan

 • Module
 • Deeltijd
 • 6 maanden
 • € 525,00

In de module Financieel Management leer je de belangrijkste financiële elementen van een organisatie kennen. Door zelf aan de slag te gaan met het financiële gedeelte van een ondernemingsplan leer je welke handelingen invloed hebben op de organisatie. Na deze module zijn de begin- en eindbalans en de resultatenrekening voor jou bekende begrippen.

 • Module
 • Deeltijd
 • 6 maanden
 • € 525,00

In de module Inkoop en Contractmanagement leer je hoe je processen rondom inkoop en contractmanagement kan optimaliseren en toepast op jouw organisatie. Denk hierbij aan het inkoopproces zelf, de inkooprollen en de inrichting van leveranciers- en contractmanagement. Daarnaast leer je hoe je een onderhandelgesprek succesvol uitvoert en hoe je het uiteindelijke advies presenteert.

Toelating en aanmelden

Toelating en aanmelden

Deze opleiding start in september.

Theorie en praktijk

Collegebanken in óf volop in de praktijk?

Een Associate degree is dé praktijkgerichte hbo-opleiding. Door alle praktijkopdrachten en projecten die op het programma staan, duik je direct de praktijk in. Zowel leerzaam als leuk én mooi voor je cv en netwerk. Maar hoeveel theorie heb je?

Jaar 1

 • 50% praktijk
 • 50% theorie

Jaar 2

 • 50% praktijk
 • 50% theorie
Na je studie

Welk beroep zet jij op je cv?

Jij bent straks hét aanspreekpunt en de schakel tussen klanten en alle lagen in de organisatie. Jouw werkzaamheden zullen dan bestaan uit het ondersteunen van het management of de directeur, het coördineren van projecten of het verbeteren van processen. Denk aan:

 • projectmedewerker
 • executive assistant
 • manager front- of backoffice
 • eventcoördinator
 • HRM-medewerker
 • intercedent

Hier zet jij straks je skills in

Jij coördineert taken en overziet alle processen. Je bent in verbinding met jouw collega’s en kunt een goede inschatting maken van het krachtenveld. Ook verbind je allerlei soorten (management)informatie met elkaar. En over organisatievraagstukken kun jij je een mening vormen, advies geven of een besluit nemen. Met alles wat je in deze Associate degree leert, kun je zelf projecten leiden en processen verbeteren. Een set aan skills die gewild is!

Jij hebt dus goede baankansen. Je wordt breed opgeleid en je kunt in allerlei soorten organisaties aan de slag: bij een commerciële of een dienstverlenende organisatie in het midden- en kleinbedrijf, bij een overheids- of zorginstelling óf bij een grote landelijke winkelketen. De keuze is aan jou!

Studiekosten

Wat kost studeren?

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld: € 2.314,- voor 2023-2024. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld. Daarnaast maak je kosten voor je laptop én ca. € 500,- voor studiemateriaal in je eerste jaar. Check de criteria of jij wettelijk óf instellingscollegegeld betaalt.

Reken uit wat het je kost

Praktische informatie

In 2 jaar naar hbo-niveau

Afbeelding zegel beste Ad’sEen Associate degree is een hbo-opleiding waarin je in 2 jaar leert wat er in de praktijk echt toe doet. En dat doe je op niveau 5: dé studienuance tussen bachelors (niveau 6) en mbo (niveau 4) in. Opgestart samen met het werkveld, zodat jij ook echt die kennis opdoet die je straks nodig hebt. Investeer je hierna nog 2 jaar extra, dan heb je bovendien je volledige bachelordiploma.

Vervolgopleidingen

Doorpakken én doorleren

De smaak te pakken na de Associate degree Management? Studeer door en ga voor je bachelor! Je kunt soms instromen in het derde jaar van een aansluitende hbo-opleiding. Na 2 jaar extra studie heb je dan je bachelordiploma op zak! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) waar je zo’n bachelor volgt. Bij ons kun je in ieder geval gaan voor:

Ervaringen

En wat vinden zij van studeren?

Ik word tijdens de lessen aan het denken gezet

Thom Dijkman

student, Hbo-v FastSwitch (Verpleegkunde)

Ik ontwikkelde een app voor mensen die na covid in behandeling zijn bij de logopedist

Lilly Hulzink

afgestudeerd, Logopedie

De master geeft mij een hoop bagage en ik leer echt kritisch te kijken

Mattijs Leeffers

master Learning & Innovation

Persoonlijke aandacht en flexibiliteit van de docenten waren erg belangrijk

Mohammed Jawas

afgestudeerd Associate degree Bouwkunde

Deelname levert een resultaat op waar de organisatie mee verder kan

Nicole Perzyna

Duurzaam inzetten van Zorgtechnologie
Ook interessant

Toch nog even verder kijken?

Bedrijfskunde in Zwolle (deeltijd)

Deeltijd, Bachelor in Zwolle

Human Resource Management in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Algemeen Projectmanagement

Deeltijd, Post-hbo in Zwolle