Man die je aankijkt in het X-gebouw

Na de opleiding

Je hebt nu de tweedegraads lesbevoegdheid. Waar ga je werken? Bijvoorbeeld in het vmbo of de onderbouw van havo en vwo. Maar er is meer.

Ook de volwasseneneducatie en het middelbaar beroepsonderwijs wachten op jou. Voor de vakrichting docent vmbo-techniek geldt dat je speciaal toegerust bent voor het vmbo.

Kansen in het bedrijfsleven

Als afgestudeerd leraar Technisch Beroepsonderwijs kun je rekenen op een uitdagend, afwisselend en dynamisch beroep. Ga je toch liever aan de slag in het bedrijfsleven in plaats van in het onderwijs? Ook in het bedrijfsleven zijn er kansen. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk als projectleider, technisch trainer of werkvoorbereider. Dankzij de combinatie van techniek en communicatieve vaardigheden kun je als afgestudeerde kiezen uit veel verschillende banen.

installatietechniek_tweede_jaar_en_verderVerder studeren

Na de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs kun je een masteropleiding volgen. Dit kan direct na de lerarenopleiding of enkele jaren later als je wat meer werkervaring hebt. Wil je een master volgen in Nederland of in het buitenland? De keuze is aan jou. Vaak moet je nog wel een schakeltraject volgen om te kunnen starten met een wo-master. Deze toelatingsvoorwaarden verschillen per masteropleiding.

Andere masters

Een andere interessante master is bijvoorbeeld de master Educational Needs of de master Learning & Innovation. Je kunt ook overwegen een master aan een technische universiteit te volgen.