Studenten die naar elkaar kijken

Studielast

We verwachten dat je per week tussen de 30 en 40 uur besteedt aan de studie, inclusief stage-uren. Wat betekent dit precies?

Je werkt zelfstandig aan opdrachten en het bestuderen van theorie. Daarnaast volg je in iedere studieperiode één module met medestudenten. Je werkt dan samen in een online studiegroep en maakt in een bepaalde periode gezamenlijk opdrachten en voert discussies. Hoeveel tijd de studie je daadwerkelijk kost, hangt af van jouw werkervaring, flexibiliteit en leervermogen.

Vier tentamenperiodes

Per jaar zijn er vier tentamenperiodes. Na iedere studieperiode van acht weken zijn er twee toetsweken. Je sluit zo’n periode dan af met een schriftelijk tentamen, presentatie of verslag. Als je een tentamen niet haalt, heb je in het opleidingsjaar één herkansing. De schriftelijke toetsen zijn voornamelijk overdag op werkdagen in Zwolle, Vlissingen en onder voorbehoud Den Haag. De mondelinge toetsen en toetsen met speciale voorzieningen zijn in Zwolle. Het rooster is aan het begin van het studiejaar bekend, zodat je een goede planning kunt maken. Sommige tentamens vinden in de vroege avond plaats.